Amikor elkezdtem a blogot, az volt a terv, hogy minden vendégről külön poszt fog születni. Ha a vendégem nem túl érdekes személyiség, vagy nem történt semmi különös, akkor beszélgetünk az országáról, kultúrájáról, hogy legyen miről írni. Volt viszont pár vendégem az utóbbi időben, akikkel tényleg nem történt semmi, vagy néha kedvem nem volt blogolni. Most egy posztban megpróbálom mégis összefoglalni a vendégek egy részét, akiket az elmúlt 2 hónapban hosztoltam. 

Százhuszonkilencedik vendégem Robert (27) Argentinából. Egy éjszakát hosztoltam, aranyos, kedves fiú volt. A legemlékezetesebb része a CS élménynek talán az volt, amikor megkérdeztem, hogy mi volt a legfurcsább couchsurfing élménye. Elmesélte, hogy egy olasz lány hosztolta, aki ugyanabban az időben egy házaspárt is vendégül látott. Elmentek négyesben bulizni, majd a többiek kitalálták, hogy dugjanak négyesben. A vendéglátó biszexuális volt, és legfőképp a házaspár lány tagjával akart szexelni. Hazamentek a házibuliból, és nekiugrottak a dolognak. Az esemény után a házaspár feleség tagja elmondta Robertnek, hogy most feküdt le először más férfival mióta házas. Amikor ide ért Robert a történetben, visszaköptem a cideremet, hogy mi van?? Először szexel mással és egyből egy gruppenben kezdi? Oké, hogy ott a férje is, de nagyon szokatlan módja a kikacsintásnak. Róbert is elmesélte, hogy nagyon meglepődött. Később arra gondoltam, ha meg úgy nézzük, akkor ez egy morálisabb módja a félrekefélésnek, mert nem kefél szó szerint "félre". És az is lehet, hogy a pár eldöntötte, hoyg ezentúl nyitott kapcsolatban élnek. Megkérdeztem, hogy a pasival ők csináltak e valamit, mondta, hogy csak ők nem nyúltak egymáshoz, mindenki más mindenkihez minden verzióban igen. Zárásként érdeklődtem még, hogy milyen volt a gruppen. Azt mondta szar volt. 

Százharmincadik és százharmincegyedik vendégem Eva Chernova (31) és barátja Yekaterinburgból, Oroszországból jöttek hozzám három éjszakára. Éva cukrász, a párja mérnök. Velük nehéz dolgom volt, mert nagyon gyengén beszéltek angolul. Főleg google fordítóval kommunikáltunk. Éva és barátja szereti Putyint, mert mióta Putyin az elnök, azóta sokkal jobb az életszinvonal még az ő városukban is, ami pont Európa és Ázsia határánál van. A srác aznap ünnepelte a születésnapját, ahogy megérkeztek, Eva hozzálátott süteményt sütni. Eva egyébként időnként elég különleges süteményt is készít megrendelésre, például ilyet. 

 

Százharminckettedik és százharmincharmadik vendégem amerikaiak voltak, Tyler Burdensky (26) és a barátnője. Csak egy éjszakát hosztoltam őket. Berlinből bicajoztak egészen Erdélyig. Igazából Berlinből Budapestig tényleg tekertek, de itt már felszálltak vonatra, hogy így utazzanak tovább a román rokonokhoz. Nem tudták, hogy Erdély régen Magyarországhoz tartozott, így meséltem nekik erről is röviden. Tyler videókat készít főleg a Silicon Valley tech cégek számára azokat a filmeket, amit a honlapra szoktak feltölteni bemutatkozásul. Dolgozott sok menő tech cégnek, többek között az airbnb-nek is. A csaja pedig táncművész, modern táncol, fellép különböző fesztiválokon. A lányon volt alsóhangon 10 kg súlyfelesleg, eddig azt hittem, hogy minden táncos vékony. Hát ezek szerint nem. A lány igazi művész, picit felettünk lebegett, felsőbbrendűségét is éreztette, de nem tudatosan, majd később úgy is kinövi. Bírtam őt is. Az estét a Pointer Pub kocsmában töltöttünk, ettünk, ittunk. Tylerék fizették a számlánkat, aztán hazamentünk aludni. Reggel leléptek. Hosztoltam volna őket tovább is.  

Százharmincnegyedik és százharmincötödik vendégeim a német Simon Reichard (24) és barátnője volt Nürnbergből. Szociális munkások mindketten. Tanítanak iskolákban és meghívásra mennek dolgozni alkalmi projektekhez. Egy éjszakát hosztoltam őket. Két éjszakára mondtam igent, de le kellett mondanom sajnos a másik esténket egy magánéleti program miatt. Megérkezésük után beültünk az ír kocsmába ciderezni a Liszt Ferenc téren, itt megtudtam, hogy Hitler még mindig egy súlyos kereszt a vállukon, ők 24 évesen is megélik időnként, hogyha utaznak valahol, és megemlítik, hogy németek, akkor az első reakció, ohh Hitler.. (nem, nem Heil Hitler). Erről az jut eszembe, amikor Szalonikiben voltam, és egy helyi bácsival beszélgettem, és mondtam neki, hogy magyar vagyok, ő egyből Rákosi emlegetésével reagált. A pár pezsgően okos és szórakoztató volt. Nagyon sajnáltam, hogy nem tölthetek el velük még egy estét. A Becketts zajossá vált, elnéztünk egy házibuliba Blumihoz. A pár 14 éves koruk óta van együtt. Évek óta együtt élnek, hamarosan összeházasodnak. A pár nagyon könnyen beilleszkedett a társaságunkba, ennek különösen örültem, hogy jól érezték magukat.

November 15-ig tart a közösségi finanszírozású gyűjtésünk a hamarosan megjelenő Couchsurfing-Utazás a kanapém körül cmű könyvemre. Ha úgy érzed te is segítenél, kérlek tedd meg, a legkisebb összeg is számít!