german-flag.jpegKét napot hosztoltam még februárban százhatodik és százhetedik vendégeimet, Konni (25) és Eva (25) német diákokat, akik Hamburgból érkeztek hozzám. Konninak egy referenciája volt, Éva még soha nem próbálta a CS-t korábban. Konni vegán, Éva vegetáriánus. Még a requestjükbe beígértek egy jó vegán vacsora főzést, ami nagy lelkesedéssel vitt az elfogadó gombra, de sajnos mégsem főztek, amíg nálam voltak. 

Eva beszédterapeuta, agyvérzésen átesett beteg embereket tanít meg újra beszélni, még most teszi le a master diplomáját és nagyon kezdő a szakmájában, de az elhivatottság nagyon megragadott benne. Ugyanez elmondható Konniról, aki szociális munkás, nyolc hónapot önkénteskedett Indiában, elhagyott gyerekekkel foglalkozott. A két lány tulajdonképpen megmenti a világot, és ezt túlzás nélkül állíthatom. Elárvult gyerekek, beteg emberek gyógyulásában segítenek, erre akarják feltenni az életüket. Evanak erős anyagi háttérrel rendelkező családja van, így a jövőbeli várható nem túl kiemelkedő fizetés nem jelent majd neki problémát, mégis nagyon szeretne a saját lábára állni, és csak a saját fizetéséből megélni. Konninak viszont csak az elhivatottsága van, anyagi támogatása nincsen. A tiszteletemet feléjük is kimutattam, és az volt a reakció, hogy nagyon jó ilyen visszajelzést hallani, mert megerősíti a meggyőződésüket, hogy jó szakmát választottak. 

Konni eddig kb. 30 országban járt, ami a korát is figyelembe véve lenyűgöző. Havonta elutazik valahova, ha máshova nem, hát meglátogatja Norvégiában a pasiját. 

Egyik este elmentünk ciderezni a Gozsduba, ott meghívtak engem is egy pohár ciderre thank you gift gyanánt, utána mindenhol külön fizettünk. Átmentünk a Kolorba táncolni, ahol hiphop zene ment. Eva és én élveztük a zenét, jól éreztük magunkat, Konni már nem annyira. Ő annyiban különbözik tőlem, hogyha én társaságban vagyok egy bulihelyen, és nem is élvezem a zenét, még nem gondolom azt, hogy mindenkinek hozzám kell igazodnia és azonnal elhagyni a helyszínt. Én ilyenkor csendesen leülök valahova, és nézem az embereket. Konninak sajnos egyre rosszabb lett a kedve, mert ő a Nirvanat szereti, de nem tudtam olyan bulihelyet, ahol a Nirvanara lehet táncolni. 

dsc_0006.jpg

De vissza a Kolorba. Mellettünk táncolt egy társaság, és az egyik srác felkérte Evat, elkezdtek táncolni, majd a srác nagyon nyomulni kezdett Evara. Evanak ez kellemetlen volt, próbálta jelezni, hogy van barátja. Itt közbeléptem, és szóltam a srácnak, hogy ne másszon rá ennyire. Azt válaszolta, hogy ő meleg, ne aggódjunk. Majd elkapta a kezem, hogy velem táncoljon. Kisvártatva már engem kezdett el fogdosni, akkor magam miatt lettem erélyesebb. A meleg vagyok választ meg valahogy nem éreztem egyrészt valósnak, másrészt helytállónak. Tehát akkor lehet fogdosni a csajok mellét, fenekét? Nem lehet. Nem hittem el, hogy meleg, ezért megragadott és odahurcolt a pasijához, és bemutatott neki. Még ez sem volt túl meggyőző, kértem, hogy csókolózzanak. Mondták, hogy azt nem lehet, mert ez egy straight hely, és ki fogják őket dobni.

Na most ha két lány csókolózik a Kolorban, vagy bármelyik más szórakozóhelyen, az oké, sőt cool? De ha két fiú, akkor azonnal kidobják őket? Ez valóban így lenne? Forszíroztam, hogy próbáljuk ki, de nem akaródzott nekik. Kimentünk cigizni én és a két fiú, meg 3 lány, aki szintén a társaságukhoz tartozott. Mondtam nekik, hogy van néhány meleg barátom, de ez teljesen nonszensz, hogyha egy meleg pasi iszik, akkor a lányokra gerjed. Még nem is hallottam hasonlóról. Vagy látens heteroszexualitás is létezik? A lányok higgadtan megjegyezték, hogy tényleg melegek, és mindig ez van vele, ha berúg. Oké, ma is tanultam valamit. 

Az én filozófiám ezen a téren, hogy mindenki nyitott lehetne mindenki felé. Attól, hogy időnként egy nő nőkkel fekszik le, vagy csak csókolózik, attól nem lesz leszbikus, és ugyanez fordítva is férfiakkal. Mégis a társadalmi hozzáállás az az, hogyha egy nő más nőkkel is lefeküdt, akkor csak nyitott szellemű, sőt, édeshármasra könnyen bevonható, de ha egy férfi akár egy alkalommal is szexelt egy másik férfival, akkor azonnal buzi lesz. A legtöbb férfinak nincs semmi baja azzal, hogyha a barátnőjük egy másik lánnyal smárol egy szórakozóhelyen, eszméletlenül izgatónak találják, de ők maguk elképzelhetetlennek tartják ugyanezt a haverjukkal.. Ez a vonal az egyetlen, amikor a férfiak szigorúbban önmagukhoz, és megengedőbbek a lányok "félre" hajlásán. Hozzáteszem, ha egy férfi jelenti ki, hogy szexelt már férfival, az sajnos a legtöbb nő számára riasztó, és azonnal vészféket húznak be, még akkor is, ha a pasi alapvetően teljesen hetero. Most hirtelen eszembe jutott az a társadalmi meggyőződés is, hogyha egy nő több, mint 20 pasival feküdt le, akkor kurva, ha egy férfi tette ugyanezt, akkor csak tapasztalt. Most ez nem tudom hogy jutott az eszembe. 

Visszamentünk a pincébe, és az addigra a hiphop zenétől teljesen kiborult Konnival és Evaval továbbsétáltunk a Szimplába. Megjegyeztem, hogy Nirvanara nem igazán lehet táncolni. Nem gondoltam volna, hogy valaki ettől a megjegyzéstől úgy ki tud akadni, hogy visítozni kezdjen az utcán (de az is lehet, hogy csak a hangja ilyen), de Éva szerencsére hamar megnyugtatta. A kiborulása csendes szemlélése közben Kurt Cobain arca lebegett előttem.