Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az új Couchsurfing oldal előnyei és hátrányai

A Couchsurfing Inc. néhány hónapja újradizájnolta a couchsurfing.org oldalt, azért, hogy még használhatóbbá és szebbé tegyék az oldalt. Egy szolgáltatás esetében egy honlap újraépítése, funkciók törlése vagy újak alkotása azért születik meg, hogy a felhasználóknak legyen könnyebb, egyszerűbb és szerethetőbb. Ennek ellenébe menni nem sok értelme van, hiszen csak azt kockáztatjuk, hogy a felhasználók elhagyják az oldalt. Nos, mit csinált a CS Inc.?

Előnyei:

- szebb lett az oldal, kétségtelen.

- Ha kapok egy szar requestet, elég csak a decline gombot megnyomni, rám van bízva akarok e levelet biggyeszteni mellé, vagy sem. Néha nem akarok. Bár kétségtelen ez nagyon udvariatlan dolog. Akkor alkalmazom kizárólag, hogyha a requestbe semmi energiát nem tettek. Régen mindenkinek levelet kellett irni elutasítás esetén is.

- Részletesebben ki kell tölteni a my home oldalt, ami nem volt külön oldal korábban. Kimerítőleg írhatunk a kanapéról, szobáról, környékről, ahol élünk. Szörferek számára hasznos fejlesztés.

Hátrányai:

- Korábban az elfogadott, és elutasított requesteket külön linkek alá tette. Ez azért volt hasznos, mert ha pl. 1-2 hónappal ezelőtt elfogadtam valaki kérését, akkor a várható érkezése előtt elég volt az accapted linkre kattintani, és szépen a második kattintásra bele is tudtam menni a levelezésünkbe, hogy írhassak neki pl. azügyben mikor leszek otthon. És mi van most? Én napi 3-5 requestet kapok. Februárban. Nyáron 50-60 között. Most gyönyörűen egymás alá pakolja az elutasított, pendingben hagyott és elfogadott requesteket. Azaz 10-15 perces lefelé görgetéssel show more threads gomb nyomogatással egyenként átnyálazva az összes levelet jutok el ahhoz a szörferhez, aki 2 hónapja levelezett velem először. És közben dühöngök. Köszönöm, Couchsurfing Company!

screen_shot_2015-02-09_at_18_16_29.png

2 Tovább »

Szoba kiadó egy dollárért New Yorkban

Talán erre a hirdetésre mindenki felkapja a fejét. Az ár mondhatni több, mint kedvező, viszont cserébe a (majdnem) ingyenes szállásért be kell tartani a host szabályait. Miao Jiaxin művész egy bizarr emberi tűrőképesség-kísérletet kezdeményezett otthonában.

10387153_1506601862889665_1955745156152459648_o.jpg

Szabályok:

- a szobád live stream-elve lesz 24 órában az ott tartózkodásod alatt.

- Reggel 9.00 és 12.00 között a celládban kell maradnod: nem olvashatsz, nem internetezhetsz, nem jogázhatsz vagy egyéb más sporttevékenységet sem végezhetsz, nem aludhatsz. Nem beszélhetsz senkivel és semmilyen elektronikai eszköz nem lehet veled (zenelejátszó, rádió stb).

- A 3 óra leteltével a vendégek szabadon mozoghatnak a lakásban és kimehetnek a teraszra megcsodálni a csodás panorámát Brooklynban.

- A vendégek kulcsot kapnak a cellához, be is zárhatják magukat, vagy nyitva tarthatják az ajtót, rájuk van bízva.

4 Tovább »

Ginával áldozatokat szedő couchsurfer host Budapesten

Legutóbbi vendégem (akiről hamarosan majd írok) elmesélte, hogy a Couchsurfing team-től kapott egy figyelmeztető levelet, miután open requestet posztolt a budapesti közösség falára.

A levél arról szólt, hogy a cég több jelentést kapott Budapestre utazó CS tagoktól, hogy egy kb. 33-35 év körüli férfi, nyitott kanapé státusszal vendégeket fogad Budapesten a Nyugati tér közelében. A jelentések szerint GHB-t, azaz ginát, diszkódrogot tesz a vendégei italába. Arról nem szól a levél, hogy utána mit csinált a lányokkal (fiúkkal?), de vélhetően nem csak nézte őket, hogy hogyan alszanak. :-(

A Couchsurfing Inc. már eltávolította a profilját, majd az újakat is, amit utána csinált, és egyezést mutatott az eredeti profillal. Ami közös mindegyikben: angolul és németül kiválóan (expert) szinten beszél, magyarul középszinten (intermediate). Ez arra enged következtetni, hogy (hálistennek) nem magyar couchsurfer ez a féreg.

Ezt a két képet használja az újra és újragyártott profiljain. A szemét személyiségi jogokra tekintettel kicsíkoztuk.

ImUHc (11).jpgZsqBG (1).jpg

28 Tovább »

Utazás a Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig stoppal

Matthew Karsten amerikai couchsurfer átutazza az Egyesült Államokat a nyugati parttól a keleti partig stoppal. A Csendes-óceántól elindulva két hetet fog utazni idegenekkel és a blogján megosztja útiélményeit.

pacific-coast-hitchhiking-L.jpg

Korábban már voltak rövidebb stoppos élményei, de ez eddigi leghosszabb és legizgalmasabb utazása. Instagrammon itt nézheted meg a fényképeit.

Aludni a saját sátrában fog, néha kempingben száll majd meg a zuhanyzás kedvéért. Az olcsó hoteleket sem zárja ki a lehetőségek közül, hogy wifi csatlakozása legyen a munkája miatt. És természetesen a couchsurfinget is használni fogja.

A stoppolás részben illegális az Egyesült Államokban, mivel veszélyes helyzetbe sodorhatja magát, és az autópályán vezetőket, ha sokáig ácsorog az út szélén. Az autópálya behajtóknál lehet stoppolni, de ez a szabály államonként változik és a helyi rendőrök is váltózó megítéléssel értelmezik a törvényt.

3 Tovább »

Franciaországból Vietnámba... gyalog

4 év alatt Thierry Montaner (35) és Killian Blais (29) francia couchsurferek idén januárra Hanoiba értek. 12 ezer kilométert gyalogoltak a franciaországi Valence városból és érkeztek meg a vietnami fővárosba, hogy együtt ünnepeljék a helyiekkel az újévet.

Vietnam előtt Thierry és Killian 20 országot gyalogolt át, beleértve Türkmenizstánt, Üzbegisztánt, Kirgizisztánt, Kínát, Nepált és Laoszt. A következő országuk Kambodzsa lesz.

A céljuk az, hogy átgyalogoljanak az összes kontinensen és a napi költésük ne haladja meg a 2 dolllárt. Még kell egy év nekik, hogy ezt a hihetetlen kihívást beteljesítsék.

1 Tovább »
«
12

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz