Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A surfer, akinek én voltam a bad experience

india-flag.jpegTizenharmadik vendégem Shrikant Ramdas, 40 éves banki elemző volt. Indiai családban született, Bangalore-ban nőtt fel, másfél élve Törökországban, Istambulban él. A szokásos Batthyány téri találkozóhelyre mentem érte. Hazafelé rengeteg kérdése volt, amire 1-2 szóban válaszoltam, fáradt voltam, inni akartam egy kávét otthon, leülni a teraszomra, úgy beszélgetni vele. Érkezésünk után elment italt vásárolni mindkettőnknek. Előtte odaadta nekem a thank you giftjét, oliva szószokat Istambulból.

Az éjszaka folyamán nem mentünk sehova, a teraszomon maradtunk és az indiai osztály-rendszerről beszélgettünk. Megtudtam tőle, hogy az osztályok közötti különbségek nem számítanak tanult embereknél. Egy elméletet levezetett nekem, mely szerint az indiai kaszt-rendszer és a magyar "kaszt-rendszer" ugyanolyan. Én erre elmondtam neki, hogy a mi országunkban "osztályok", vagyoni különbségek csak 20 éve vannak és nem gondolom, hogy olyan éles határvonalak lennének, mint Indiában. Shrikant elmondta, hogy ha valaki tanult ember, és pénze van, lényegtelen, hogy melyik kaszthoz tartozik. Mondtam, hogy ez nálunk is így van. Megkérdezte tőlem, hogy a szüleim mit szólnának hozzá, ha egy taxisofőrhöz mennék férjhez? Mondtam neki, hogy nem örülnének neki, de ha a taxisofőrnek saját taxis vállalata lenne, akkor oké lenne. Mondta, hogy Indiában ugyanígy van.

79 Tovább »

The weather is go to the beach

italy-flag.gifTizenkettedik vendégem a 41 éves Stefano Amato volt Olaszországból, Torino városából. Rendszergazdakénk dolgozik, felsőoktatási végzettsége nincs. 90 pozitív referenciája van a CS adatlapján. Két éjszakát lakott nálam. Fogorvosi rutin ellenőrzésre jött Budapestre. Stefano adatlapján az angol tudása intermediate szintre volt beállítva. Ha beginner lett volna, akkor nem hostoltam volna. Vélhetően pont ezért állítják be sokan közép szintre az angol tudásukat az adatlapjukon, mert félnek attól, hogyha gyengébb, akkor nem fogadja őket senki.

Éjfél után érkezett taxival. Aznap küldött egy fura levelet:

I arrive at the 23.20. Or if you prefer do you want go to the airport? Then I pay the taxi for the house.
There is not a problem. Ok?

Nem, semmiképpen nem akartam éjfélkor kimenni érte a repülőtérre. Alapvetően napközben se mentem volna ki érte. Arról nem is tett említést, hogy a kiutazásomat ki finanszírozza. Két éve tag a couchsurfingen. Tudnia kellene, hogy nem szokás a hosttól ilyet kérni. Arról már nem is beszélek, hogy a request íráskor szólni kell, hogy éjfél után érkezel meg, utólag ezt nem szerencsés bejelenteni. Nagyon nem jó kezdés! A leveléből már éreztem, hogy gondok lesznek a kommunikációval is.

2 Tovább »

Az első couchsurferem

greek-flag.jpegNem írtam még legelső couchsurferemről, Lamvosról, aki 26 éves és Görögországból, Thessalonikiből érkezett hozzám 2 hetes magyarországi utazására. Lamvos 5 éve tag a CS oldalán, 4 barátja van és 5 pozitív referenciája. 3 hosttól és 2 másik embertől, akivel csak találkozott. Ő maga nem fogadott még vendéget. 5 év alatt! Vagy fogadott, de nem írtak róla.. Fotó nem készült róla, mert nem engedte meg.. A legelső hostolási élményem sajnos negatív volt. Lamvos levelet írt nekem és megegyeztünk a következő hét szerdai és csütörtöki napjában. Előtte lévő héten, vagyis a couchsurfing.org regisztrációm hatodik napján, szombat délután kaptam tőle egy sms-t, melyben megírta, hogy itt van Magyarországon, gondja támadt az előző hostjával és szállást keres a mai napra. Visszaírtam neki, hogy aznap nem jó nekem, de másnap, vasárnap jöhet. Megbeszéltük, hogy találkozunk a Batthyány téren délelőtt. Érte mentem, hazakísértem, és jeleztem neki, hogy 13.00-tól nekem van egy megbeszélésem, jöjjön be velem, nézzen várost napközben, 20.00 után otthon leszek. Este 21.00 körül megérkezett. Kértem, hogy keressen másik hostot holnap estére, mert nekem érkezik a mexikó vendégem. Nem talált senkit. Este gyakorlatilag semmit sem beszélgettünk, ő bevonult a szobájába.

Lamvos a nálam töltött időszak alatt végig sajtos melegszendvicseket gyártott. Hihetetlen volt. Érkezéskor délelőtt, este mikor visszaérkezett és éjjel 02.00-kor is a melegszendvics sütő hangját hallgattam. Ébredéskor is melegszendvicseket sütött. Reggel a buszmegálló felé hirtelen megtorpant és kétségbeesett hangon közölte: a konyhába hagytam a szendvicseimet! Állt és nézett rám várakozóan. Mondtam neki, hogy sajnálom Lamvos, de késésben vagyok egy megbeszélésről, nem tudunk visszamenni érte. Ettől teljesen elkeseredett. Majd hirtelen jobb kedvre derült: tudod mit, neked adom ajándékba, ha hazaérsz megeheted. Egy döbbent thank you hagyta el ajkaimat. A röhögést viszont nagyon nehezen tudtam visszafojtani. (A szendvicseket kidobtam, mikor hazaértem.)

4 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz