Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olaszország-Hollandia 1:0

italy-flag.gifNyolcvankettedik vendégem az olasz Vincenzo Fico. A korát nem kérdeztem, de harminc közepe lehet. Nápolyban nőtt fel, jelenleg a Comoi-tónál él, és Sájcba jár át dolgozni minden nap. Padlólapokat tesz le családi házak építkezéseinél. 25 pozitív referenciája van vendégektől.

Vincenzo egy éjszakát maradt nálam. Este ettünk sushit a Wesselényi utcában, amire Vincenzo meghívott. Itt személyesen is megtapasztalhattam a dél-olaszok slow food életfilozófiáját: mindketten 6 sushit rendeltünk, mire végeztem a hat darabbal, ő még az elsőt ette. Türelmesen ücsörögtem, míg megeszi az összeset. Én valóban gyorsan eszem, és a lassú evésnek láttam már néhány elképesztő bemutatkozását, ebben a 10 éves Réka unokahugom nagymesternő, de Vincenzo lassú evése valami lehengerlő művészi szintre emelkedett. Időnként megkérdeztem, hogy becsomagoltassuk, vagy nem bírod megenni? Erre az volt a válasz, hogy ő nápolyi, tehát lassan eszik. Itt feladtam, és nem idegesítettem tovább a siettetésemmel. Egyébként neki van igaza, nekem is így kéne ennem, valamint tengernyi időnk volt.

Átmentünk a Kőlevesbe. A srác melegszívű, vidám alkat. Egy nagyon basic angolt beszél, amit a CS révén szedett fel, így a komolyabb beszélgetés kissé nehézkes volt, de megértettük egymást. Össze-vissza csevegtünk mindenféle dologról. Elmeséltem neki a márciusi utamat, amit a mesés Nápoly és környékén töltöttem. Vincenzo egyik milánói ismerőse kérdezte tőle, hogy nem veszélyes-e Nápolyba utazni, hallotta, hogy veszélyes, és nem mer odamenni. Egy olasz férfi fél a saját országában utazni, egy magyar nő nem fél egyedül Nápolyban. Ezen egy darabig mindketten jót nevetgéltünk.

Megtudtam például, hogy 14 ember dolgozik George Clooney házában, felkészülve arra, hogy a háziúr bármikor betoppanhat. Vincenzo már jópár éve ott él, de egyszer sem látta Clooney-t. A szörferei mindig meg akarják nézni a színész házát, pedig csak egy ajtó és a kert egyik pici része látható.

como.jpg

9 Tovább »

Tökéletes vendégek Bene(mínusz lux) országokból

holland.gifflagge-belgien (1).gifÖtvenegyedik vendégem a holland (28) Berthe Schipper és ötvenkettedik vendégem a belga (25) Hanne De Smedt. Mindketten Prágában élnek és a Cisconak dolgoznak HR-esként. Berthe remek requestet írt nekem, ami alapján egyből igent mondtam. Berthe vegan, jógázik és próbál egészségesen élni, amiről egy blogot is ír. Mondanom sem kell, hogy tökéletes és akcentusmentes az angol nyelvtudásuk. Egymás között hollandul beszélnek, némi belekevert flamanddal. Hanne még az angolon és a flamandon és a hollandon kívül beszél még franciául és kicsit spanyolul is. Hanne vegetáriánus, filmesztétika szakot végzett Belgiumban, ugyanolyan film bolond, mint én. Imád napközben moziba járni, és mindennap otthon is megnéz egy filmet.

Berthe 18 vendéget hosztolt és 2 helyen volt surfer. 39 pozitív referenciája van. Ő is kiteszi az adatlapjára, hogy kiket fogadott, mint én. Az adatlapján is hasonló kérések vannak, mint az enyémen. írta is a requestjében:

I was smiling while reading your profile, because some things are so similar to my own profile and other things are just so very true :)

Hanne-nak én vagyok az első couchsurfer élménye. 2011 óta tag, de nem fogadott még senkit, mert csak egy pici szobát bérel Prágában. Utazásai során főleg hostelekben lakik. Berthe és Hanne most egy viszonylag hosszabb utat járnak be. Budapest után Belgrádba utaznak, majd onnan Horvátországba. Berthe utána Olaszországban kalandozik egyedül.

0 Tovább »

Education: Selling penguins on the black market

holland.gifHarminckilencedik és negyvenedik vendégeim Hollandiából érkeztek hozzám. Mindketten repülés mérnöknek készülnek és ugyanazon az egyetemen tanulnak. Fons Leeuw (21) Delftben lakik, Daan Gorter (30) Amsterdamban. Fons kap állami támogatást valamint diákhitelt is felvett, ebből fizeti a tandíját és a megélhetési költségeit. Az egyetem után repülőgépeket akar tervezni. A hazája szomszéd országaiba utazott eddig. Ez a budapesti út az első couchsurfing élménye. Daan autószerelőként dolgozik hétvégenként a családi műhelyben. Az egyetem után valamelyik légitársaságnál akar elhelyezkedni, és a vállalat menedzsment érdekli. Kb. ötven országban járt eddig. Nagyjából 80 vendéget hostolt a tavaly februári csatlakozása óta (Jézusom! És én még azt hittem, hogy az én eddigi 40 vendégem rengeteg!) és kb. 5 helyen volt surfer.

Daan írta a requestet és egy héttel ezelőtt volt egy skype beszélgetésünk, kiváncsi volt, hogy mennyire nyerjük el egymás szimpátiáját. A levelezésünkben rákérdeztem a foglalkozására, mivel az adatlapján azt említette, hogy pingvineket ad el a fekete piacon. Visszaírta, hogy rocket scientisnek készül, de ezt nem tartotta annyira érdekes foglalkozásnak. Válaszul elküldtem neki ezt a videót, amivel beloptam magamat a szivükbe:

0 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz