Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hűség vagy hűtlenség? Ismerjük meg a brazil módszert

Száztizenötödik vendégem a brazil Talita (29) volt. Lobbistaként dolgozik az Európai Uniónak Brüsszelben. 14 éves korában a család Angliába költözött, odajárt középiskolába, majd egyedül Franciaországba költözött, és az egyetemi tanulmányait Párizsban végezte. Francia lett a második nyelve a portugál után, de angolul is kiválóan beszél. Budapestre egy EU-s konferenciára érkezett. A munkahelye fizetett neki egy ötcsillagos szállodai szobát, de egy éjszakára couchsurfingelni is akart. Belga csokit hozott nekem ajándékba.

Kérdeztem tőle, hogy mennyi igaz a sokat emlegetett brazil szexuális szabadosságról. A brazil lányok valóban nem sokat teketóriáznak, mielőtt ágyba ugranának valakivel. Talita röviden úgy summázta a lényeget, hogy 20 perc ismeretség elég, ezalatt kiderül, hogy nem őrült e a fiú, ki fia borja, mivel foglalkozik, és ha megvan a kémia, akkor hajrá. Ha jó a szex és másnap is kölcsönösen kedvelik egymást, találkozni fognak ismét, és abból később bármi kialakulhat. Ha egy kapcsolat komollyá válik, onnantól kezdve a hűség nagyon fontos. Mind elkötelezett párkapcsolatban, mind házasságban válóok, ha az egyik fél, akár egy éjszakára is, de megcsalja a másikat. Amíg viszont szinglik, vagy nem komoly kapcsolatban vannak, addig mindenki nyíltan mindenkivel azonnal.

Elgondolkodtam, hogy az övék, vagy a mi "rendszerünk" jobb-e, és arra jutottam, hogy az övék sokkal tisztább, becsületesebb és egyszerűbb is. Itthon a megismerkedés után várunk néhány randiig, vagy akár hetekig az első szexuális élménnyel, mivel a lányok nem akarnak könnyen kaphatónak lenni. Ha mégis megtörténik az első-második randin, akkor utána a férfiak többsége is úgy áll a csajhoz, hogy könnyű préda volt, a lányok meg többségében megbánják, várni kellett volna.. Ismerjük meg a másik lelkét, és agyát, mielőtt ágyba ugrunk, alakuljanak ki érzések egymás felé, és ahhoz idő kell. Elvétve van arra is példa, hogy az első-második találkozás utáni szexuális élmény másnapján elkezdődik egy kapcsolat, és nem befejeződik, de ez a ritkább. A férfiak is úgy vannak kódolva, hogy értékesebb az a lány, akiért küzdeni kell. Játszmák és szerepjátékok, ez jellemzi a magyar morális társadalmat.

A brazil emellett mindezekre a kérdésekre legyint. Nem lesz egy lány attól ribanc, ha több, mint 20 férfival feküdt le, szabadon élik meg a szexualitásukat, minden erkölcsi vívódást és morális kérdést feleslegesen nem kevernek az ügybe. De az elköteleződés utáni időszakra is nagyon leegyszerűsített szabályuk van: ha megcsaltál, fel is út, le is út. Azonnal. Nem számít a közös vagyok, és hány gyerekük van otthon, a félrekefélés lehetetlenné teszi a további együttélést.

2 Tovább »

Brazil és amerikai vendégek a filmiparból

Brazil-National-Flag.jpgSzázharmadik vendégem a brazil Catherine Freie (32) Braziliából, San Paoloból érkezett hozzám. Élt világszerte mindenhol, most épp három hónapot tanul olaszul Rómában. Szakmáját tekintve világosító brazil filmekben. Miután visszatér hazájába, egy lámpákat kölcsönző filmes céget fog vezetni. Kb. 15 referenciája van főleg hosztoktól.

Napközben érkezett meg hozzám letenni a cuccát. Nem volt elsőre szimpatikus, zajos és hangos volt, sercegős nikotinos hanggal. És nem voltunk egy energiaszinten. Készültem egy hétvégi vizsgára, megkértem rá, hogy este találkozhassunk a belvárosban. Elsétáltunk a Gozsduba ciderezni. Perceken belül teljesen megváltozott róla a véleményem. Catherine tele volt energiával és vibrálással, és én is "kész voltam" ezt befogadni. Beszélgettünk a brazil filmiparról, az utazásairól, a különböző kontinenseken töltött kalandjairól. Férfiakról és kapcsolatokról. Catherine független és szabad nő, a szó szoros értelmében. Leráz magáról minden konvenciót, és a saját szabályrendszere szerint éli az életét. Szeret minden eset bulizni valahol, ismeretlenekkel ismerkedni és imád inni. Ezt be is bizonyította a nálam töltött 3 nap alatt. Egész este ő állta a számlánkat. A fotó Catherineről már sötétedéskor készült mobillal, így technikailag mind rossz lett.

20150110_155853-motion.gif

Hazafelé menet meglepődött, hogy a villamosmegállóban beszálláskor türelmesen megvárjuk, amíg mindenki kiszáll a szerelvényből és csak azután szállunk be. Rómában azonnal tolakszik mindenki. Mondtam neki, hogy igen, nekem is hasonló tapasztalatom volt Nápolyban. Ő is látta, hogy a mi rendszerünk logikusabb és kényelmesebb. Mondtam neki, hogy éljen kicsit Londonban, bár ott nincs villamos, és a buszon máshol szállnak fel és le az emberek, de türelmet lehet tőlük tanulni. A Király utcában a parkoló autókról összeszedte a havat, sosem látott még havazást, és boldog volt, hogy ezt itt megélhette. Mondtam neki, hogy nem, ez nem havazás, de ő ragaszkodott hozzá, hogy ez az.

Másnap és harmadnapot már nem töltöttük együtt, csak a szállásadója voltam. Készültem a vizsgáimra, nem mehettem sehova.

4 Tovább »

Brazil couchsurfer Isztambultól Budapestig kerékpáron

Brazil-National-Flag.jpgHatvankettedik vendégem Romulo Ceccon (32) Brazíliából, Colombo városból érkezett. Közel egy hónapra jött Európába, hogy Isztambulból indulva kerékpárral eljusson egészen Gdanks városig, Lengyelországig. Tengerparttól tengerpartig teker több, mint 3700 km-t. Törökország, Bulgára, Románia, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország az útvonala.

Nem ez az első hosszabb kerékpártúrája. Három éve Braziliában kerékpározott szintén 3000 km-ert a barátaival a tengerpart mentén, tavaly szintén a barátaival Olaszországban, Svájcban és Franciaországban tekertek 2100 km-ert, de idén már egyedül vágott neki. Jövőre balkán bicajtúrát tervez. Otthon programozként dolgozik. 2010-ben csatlakozott a couchsurfinghez, 13 vendéglátótól és 15 vendégtől van pozitív referenciája. Kb. 25 vendéget hosztolt eddig otthonában.

Két hete van úton, én vagyok a kilencedik vendéglátója. Couchsurfing, hosztel, valamint kemping szállásokat használ vegyesen. Berettyóújfaluban egy alkalommal bekéredzkedett egy kertbe sátorozni. Először a feleséggel találkozott a kapuban, a hölgy kissé bizalmatlan volt, mondta, hogy megkérdezi a férjét, a férj pár percen belül kijött és intett is, hogy jöjjön be nyugodtan. A kertben felverte a sátrát, használhatta a fürdőszobájukat is. Offline couchsurfing. Mesélte, hogy Brazíliában ugyanezzel a módszerrel bicikliztek a barátaival, útközben brazil családok fogadták be őket a kertjükbe. Jó érzés volt neki, hogy Magyarországon is működik a "brazil módszer".

Screen shot 2013-09-08 at 10.54.42.png

2 Tovább »

Egy brazil könyv szerint Budapest sárga

Általában meg szoktam kérdezni a vendégeimtől, hogy miért jöttek Budapestre. Ha európaiak, a legtöbben közép-európai túrán vesznek részt, ha más kontinensről érkeznek, akkor értelemszerűen egész vagy rész Európát bejárják kisebb nagyobb alapossággal. Volt aki munka ügyben járt nálunk. A következő szörferem viszont egy könyv miatt érkezett a fővárosunkba.

Brazil-National-Flag.jpgÖtvenhatodik vendégem a brazil Laís Haanwinckel (26) AIESEC szakmai gyakorlaton van Isztambulban kb. 1 évig. Brazíliában, Salvador városban nőtt fel. A requestjében megírta, hogy pont nálam fogja a születésnapját ünnepelni. 30 refereciája van, CS tapasztalata nincs sok: 2 vendéglátótól és 4 vendégtől van refije. Vasárnap este érkezett, vártam rá a megbeszélt helyen, a buszmegállóban kb. 30 percet, de nem tűnt fel. Írtam neki egy sms-t, hogyan találja meg a lakást és hazajöttem. Mikor megérkezett hosszasan elnézést kért, de eltévedt egy kicsit és nem tudott jelezni nekem, mivel lefogyott a kreditje a török mobiljáról. Kaptam tőle egy zacskó török kekszes édességet. Túl cukros volt és nem volt sok íze.

photo (19).jpg

0 Tovább »

A brazil vér

Photo1.jpg A brazil vendégemmel, Víniciussal a második este a Jászai Mari téren találkoztunk és elsétáltunk a Szimpla Kertig. Körbevezettem, de nem nyerte el a tetszését a hely. Az első surferem, aki nem szerette.

Rendeltünk két italt, majd leültünk egy asztalhoz és Brazíliáról beszélgettünk. Megtudtam tőle, hogy az ország éghajlatilag három részre osztható. Délen négy évszak van, leghidegebb hőmérséklet 0 fok körül, legmelegebb 35 fok. Náluk pont fordítva vannak az évszakok, mint nálunk, tehát ott most épp nyár van. Rio Grande do Sul, Santa Caterina és Parana tagállamok tartoznak ehhez a területhez. Közép-keleti területen két-három évszak jellemző, 10 fok a leghűvösebb és 40 a legmelegebb. São Paulo, Minas Gerais, Goias és Mato Grosso tartozik ide. Keleten szintén három évszak, itt már nyáron gyakran van 45 fok, Rio de Janeiro és Espirito Santo tagállamok területén van. Északkeleten Bahia és Ceara tagállamokban a leghűvösebb hőmérséklet 20 fok, legmelegebb 35 fok. Igazi egy évszakos vidék. Számomra elképzelhetetlen lenne itt az élet. A beszéd itt egyébként sokkal lassabb is, mint Brazília többi területén, nem csoda, hiszen állandóan kimerültek lehetnek a melegtől. Az Amazonas területére csak kísérővel szabad belépni, egyrészt nem árt ismerni a dzsungelt a vadállatok miatt, másrészt ha azokat túl is élnéd, akkor nagy eséllyel lenyilazhat egy őslakos indián. Az ország fővárosa Brazíliaváros, 52 éve alapították, kizárólag gazdag emberek élnek ott, főleg politikusok. Vinicius szerint havi 4000 EUR alatt nem tudsz lakást bérelni a városban, de az interneten találni havi 550 Euróért is lakáshirdetést.

brazil-indian-tribal-chief3.jpg

37 Tovább »
«
12

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz