Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két éves utazás napi 18 Euróból

ci-lgflag.gifÖtvenkilencedik vendégem a chilei Jorge Daher, 28 éves rendezvényszervező. Több, mint 2 éve utazik, szeptemberben hazamegy. Ausztráliában és Új-Zélandon töltött 4-5 hónapot, lakókocsiban lakott, a barátaival körbeutazta nagyjából a kontinenst, ahol nyári munkát is vállalt. Ásziában közel egy évet volt. Thaiföldön bungalót bérelt, itt kb 2 hónapot élt. Thai masszázst tanult helyiektől. Nem mertem rá megkérni, hogy mutassa be a tudományát. Utána Malajzia, Kína, majd Törökország következett. Európában tavasz óta van, minden nap rettentő szerencsés módon couchsurfing szálláson lakott. Bulgária, Görögország, Olaszország, Egyesült-Királyság, Franciaország, Benelux államok, majd Horvátország. Az országokat aszerint választja ki, hogy hova van épp olcsó repülőjegy.

3 vendéget hosztolt Thaiföldön, 37 vendéglátótól van referenciája. Volt akinél 3 hetet töltött, de általában néhány napot van egy városban. Napi 18 EUR a kerete, ez az összeg Európában szerény, de Ázsiában kényelmes volt. Ha van 24X150 000 Ft megtakarításod, vagy olyan munkád van, amit bárhonnan tudsz végezni egy laptop és internetcsatlakozás segítségével, akkor érdemes utána csinálni. Nekem a lakásom került havi 150 000 Ft-ba, mindeképp lényegesen olcsóbb utazni, mint itthon maradni.

Szombat este érkezett meg a lakásomhoz. Gyorsan lezuhanyozott, majd elmentünk a Kőfaragó utcában tartott havi CS meetingre. Több, mint 200 kanapészörfös látogatott el az eseményre. Ez a szám még számomra is szokatlan volt. Előző este kimozdultam, kicsit sok cidert ittam, így mondhatni másnaposságtól küzdöttem. Nem volt igazán kedvem semmihez. Jorge nagyon aktív energikus srác, egész este igyekezett a kedvembe lenni, de nem voltam a helyzet magaslatán. Megérkezésünkor meghívott egy italra, ami a magam részéről egy ásványvíz volt. Leültünk egy asztalhoz beszélgetni, majd kisvártatva egy iráni ismerősöm és egy indiai CSer csatlakozott hozzánk. A hosszú távú utazás volt a téma.

Photo1_2.jpg

21 Tovább »

Egy eltűnt pénztárca esete

FlagUSA.jpegci-lgflag.gifPár napja kaptam requestet egy amerikai sráctól, Devintől (23). Negyvenharmadik vendégem Eureka városban él Kaliforniában. Jelenleg Németországban vigyáz az unokatestvére házára és kutyáira. Angol nyelvtanár és egyetemista. Nem volt host/surfer referenciája, mert februárban regisztrált, de a levele nagyon rendben volt és igent mondtam neki. Eredetileg kedd-csütörtök napokra jött volna hozzám, de átkérte magát csütörtök-szombatra. Írtam neki, hogy csütörtök este az Akváriumba szeretnék menni Rájátszás koncertre, amiből nem fog érteni semmit, de meghallgathatja milyen a magyar underground zene. Örömmel igent mondott. Tegnap este a Starbucks előtt találkoztunk. Elugrottunk a Cserpesbe enni, addig Devin elmesélte, hogy nem fog ma este nálam aludni, mert 2 nappal előbb a Bécs-Budapest buszjáraton megismert egy chilei lányt és vele lesz. Közben kiderült, hogy az első éjszakákat egy másik CS hostnál töltötte, a lány pedig egy lánykollégiumban lakott. A lány ma megy Barcelonába, Devin még nem tudja, hogy utazzon e vele vagy sem.

Elmentünk a koncertre, közben felváltva rendeltünk nekem Cidert, Devinnak sört. Gyorsan fogyott, én alig ettem és rég ittam alkoholt, ez azt eredményezte, hogy a negyedik után már nem szabadott volna kikérni a többit..

Photo1 (34)_1.jpgA Rájátszás koncert után bementünk egy másik koncertre, amit szintén egy magyar csapat tartott. Gengszter rap zenéjük volt, főleg feldolgozásokat játszottak, de valami eszméletlen tehetséggel. Az első sorba mentünk és ott táncoltunk és ugráltunk. Közben rendeltük tovább a cidereket.

Kimentünk valamelyik szófára pihenni és felajánlottam Devinnek, hogy hívja át a lányt (és egyben negyvennegyedik vendégemet) is hozzám és alhatnak nálam. Mondta, hogy ez kissé problémás lesz, mert valószínű a lány nem akar csak úgy vele aludni, ami az FB csetelésből ki is derült. Adtam némi tanácsot neki, hogy kezelje ezt a szituációt, ami aztán be is vált. A lány megérkezett. Mi közben tovább rendelgettük a köröket. Közben felhívott a barátom magyaráztam neki, valamit amire nem emlékszem. Majd újra felhívott és átadtam a chilei lánynak, hogy beszéljen ő vele, arra gondoltam, hogy D nem fogja észrevenni, hogy nem én vagyok az. Észrevette és visszakérte a telefont. Aztán Devin sms-ezgetett vele helyettem. Ezt már csak reggel olvastam el. Jézus Isten. Soha ne add oda egy srácnak a mobilodat, hogy az válaszoljon helyetted a párod üzenetére!

Devin később rá akart gyújtani, kimentünk a szabad ég alá, én elkezdtem közben egy magyar párral beszélgetni angolul. Itt elkövettem egy óriási hibát, nem értem milyen (részeg) megfontolásból, de rábíztam a táskámat Devinékre.

10 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz