Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ginával áldozatokat szedő couchsurfer host Budapesten

Legutóbbi vendégem (akiről hamarosan majd írok) elmesélte, hogy a Couchsurfing team-től kapott egy figyelmeztető levelet, miután open requestet posztolt a budapesti közösség falára.

A levél arról szólt, hogy a cég több jelentést kapott Budapestre utazó CS tagoktól, hogy egy kb. 33-35 év körüli férfi, nyitott kanapé státusszal vendégeket fogad Budapesten a Nyugati tér közelében. A jelentések szerint GHB-t, azaz ginát, diszkódrogot tesz a vendégei italába. Arról nem szól a levél, hogy utána mit csinált a lányokkal (fiúkkal?), de vélhetően nem csak nézte őket, hogy hogyan alszanak. :-(

A Couchsurfing Inc. már eltávolította a profilját, majd az újakat is, amit utána csinált, és egyezést mutatott az eredeti profillal. Ami közös mindegyikben: angolul és németül kiválóan (expert) szinten beszél, magyarul középszinten (intermediate). Ez arra enged következtetni, hogy (hálistennek) nem magyar couchsurfer ez a féreg.

Ezt a két képet használja az újra és újragyártott profiljain. A szemét személyiségi jogokra tekintettel kicsíkoztuk.

ImUHc (11).jpgZsqBG (1).jpg

28 Tovább »

Egy eltűnt pénztárca esete

FlagUSA.jpegci-lgflag.gifPár napja kaptam requestet egy amerikai sráctól, Devintől (23). Negyvenharmadik vendégem Eureka városban él Kaliforniában. Jelenleg Németországban vigyáz az unokatestvére házára és kutyáira. Angol nyelvtanár és egyetemista. Nem volt host/surfer referenciája, mert februárban regisztrált, de a levele nagyon rendben volt és igent mondtam neki. Eredetileg kedd-csütörtök napokra jött volna hozzám, de átkérte magát csütörtök-szombatra. Írtam neki, hogy csütörtök este az Akváriumba szeretnék menni Rájátszás koncertre, amiből nem fog érteni semmit, de meghallgathatja milyen a magyar underground zene. Örömmel igent mondott. Tegnap este a Starbucks előtt találkoztunk. Elugrottunk a Cserpesbe enni, addig Devin elmesélte, hogy nem fog ma este nálam aludni, mert 2 nappal előbb a Bécs-Budapest buszjáraton megismert egy chilei lányt és vele lesz. Közben kiderült, hogy az első éjszakákat egy másik CS hostnál töltötte, a lány pedig egy lánykollégiumban lakott. A lány ma megy Barcelonába, Devin még nem tudja, hogy utazzon e vele vagy sem.

Elmentünk a koncertre, közben felváltva rendeltünk nekem Cidert, Devinnak sört. Gyorsan fogyott, én alig ettem és rég ittam alkoholt, ez azt eredményezte, hogy a negyedik után már nem szabadott volna kikérni a többit..

Photo1 (34)_1.jpgA Rájátszás koncert után bementünk egy másik koncertre, amit szintén egy magyar csapat tartott. Gengszter rap zenéjük volt, főleg feldolgozásokat játszottak, de valami eszméletlen tehetséggel. Az első sorba mentünk és ott táncoltunk és ugráltunk. Közben rendeltük tovább a cidereket.

Kimentünk valamelyik szófára pihenni és felajánlottam Devinnek, hogy hívja át a lányt (és egyben negyvennegyedik vendégemet) is hozzám és alhatnak nálam. Mondta, hogy ez kissé problémás lesz, mert valószínű a lány nem akar csak úgy vele aludni, ami az FB csetelésből ki is derült. Adtam némi tanácsot neki, hogy kezelje ezt a szituációt, ami aztán be is vált. A lány megérkezett. Mi közben tovább rendelgettük a köröket. Közben felhívott a barátom magyaráztam neki, valamit amire nem emlékszem. Majd újra felhívott és átadtam a chilei lánynak, hogy beszéljen ő vele, arra gondoltam, hogy D nem fogja észrevenni, hogy nem én vagyok az. Észrevette és visszakérte a telefont. Aztán Devin sms-ezgetett vele helyettem. Ezt már csak reggel olvastam el. Jézus Isten. Soha ne add oda egy srácnak a mobilodat, hogy az válaszoljon helyetted a párod üzenetére!

Devin később rá akart gyújtani, kimentünk a szabad ég alá, én elkezdtem közben egy magyar párral beszélgetni angolul. Itt elkövettem egy óriási hibát, nem értem milyen (részeg) megfontolásból, de rábíztam a táskámat Devinékre.

10 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz