Sok sok pozitív és semleges hatással voltak rám az idei vendégeim (is), és néhány negatív élmény is ért. Voltak olyan szörferek is, akik belopták magukat a szívembe, vagy valamilyen szempontból fontossá váltak nekem, és volt akivel rövidebb-hosszabb ideig barátok is lettünk. Szinte mindegyikkel tartom azóta is a kapcsolatot. Csak a számomra 6+1 legfontosabbak vendégről írok itt egy kis listát. (Rajtuk kivül volt még számtalan nagyon jó couchsurfing hosztolásom, csak azok az élmények mikro-barátság élmények maradtak, addig voltunk kapcsolatban, amíg nálam laktak, vagy távozásuk után már nem voltak rám hatással.) Lássuk kik is voltak a legfontosabbak időrendben.

Januárban Ariel látogatott meg Izraelből. Vallásos zsidó srác volt, az első napokban még megilletődtem a reggeli szertartásos imádkozásától. Nem jelezte hány napra jönne, de egy hét után meg kellett kérnem, hogy menjen el. Nem azért mert rossz társaság volt, hanem egyszerűen csak elfáradtam a hosztolásába. Ebből lett egy kis félreértés és sértődés is. Ő volt a második vendég, akivel vidékre utaztam, pontosabban a szülővárosomba Egerbe, két napra. Megnevettetett, megnyíltunk egymásnak és igazán felszabadultan éreztem magam a társaságában. Vele távozása után még jó darabig tartottuk a kapcsolatot, de ma már nem igazán.

735191_10200253183993289_1033110590_n.jpg

Júniusban találkoztam a perzsa Sean-val, az Iránban felcseperedett, de már 20 éve Torontóban élő professzorral. Néhány napot lakott nálam, igazán intellektuális értékű volt a vele eltöltött idő. Kiemelkedően okos pasi, tanultam tőle néhány fontos dolgot. Igen aktív napokat töltöttünk el együtt. A FB-n barátok vagyunk, de ma már nem tartjuk a kapcsolatot.