Most pénteken és szombaton nyelvvizsgáztam, azaz előtte nem igazán értem rá semmire, csak a tanulásra. Viszont két hete kaptam egy requestet a szokásos többi között. Néztem, hogy pontosan a vizsga előtti este érkeznének, nagyon nem jó időpont, viszont a lánynak 61 szörfertől, és 5 hosztól volt referenciája, valamint nagyon édes requestet írt: felsorolta mi bennünk a közös, az adatlapja tele van CS fotókkal, igazi kanapészörfös vér csörgedezik az ereiben, ugyanazokat a sorozatokat szereti, mint én. A lapján azt írta magáról, hogy kontroll mániás, vega, gyűjti a rossz vicceket, szereti a kínai kaját és a spinninget és imád futni a természetben. Hogyan is mondhatnék nemet?

Paraguay_flag.pngczech-flag.jpegHetvenedik vendégem, Liz Vargas (30) Paraguayból érkezett hozzám a cseh barátjával, hetvenegyedik vendégemmel, Jakub-bal (29). Liz két éve Prágába költözött, hogy környezetvédelmi master diplomát szerezzen. Az első évben csak csehül tanult, a második évben kezdte az egyetemet cseh nyelven, jövőre fog végezni. A CS-hez pont 3 éve csatlakozott, és több, mint 100 vendéget fogadott eddig.

Jakub a környezetvédelmi minisztériumban dolgozik, zöld beruházási projekteket gründol projektmanagerként. A részlegük nem kap Európai Uniós támogatást, mindet saját forrásból valósítanak meg.

Péntek éjfél körül érkeztek meg a lakásomba, a Tömörkényi utcai megállóból rossz irányba indultak, egy magyar jointot szívó srácot kértek meg, hogy segítsen neki. A fiú felhívott, elmagyaráztam neki hogyan jutnak el hozzám, ő meg segített nekik. Megérkezésük után megmutattam a szobájukat, és kimentettem magamat a további beszélgetés alól, arra hivatkozva, hogy 07.30-kor kell kelnem, hogy időben elindulhassak a 10.00-kor kezdődő nyelvvizsgára. Aztán valahogy ottragadtunk a konyhában és éjjel 02.00-ig beszélgettünk. Miről másról, mint a couchsurfingről. Mindketten ugyanazokat az élményeket éltük meg, ugyanazokat a dolgokat utáljuk és a couchsurfing jelentése minden szinten ugyanazt jelenti mindkettőnknek. Mit ne mondjak, meg lett az összhang azonnal. Kaptam tőlük két csodaszép régi képeslapot Prágáról, és egy doboz cseh édességet. Mogyorós ostya. Eszméletlen finom volt, amit azonnal megettem. Ha valaki Prágába megy mostanság, hozhatna nekem egy-két dobozzal..