Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Couchsurfing könyvkiadásra gyűjtünk! - Raising funds for publishing a book on couchsurfing!

// Scroll down for English

Terveink szerint hamarosan megjelenik a CouchSurfing-Utazás a kanapém körül című könyvem magánkiadásban. Valamint jövőre szeretnénk kiadni az angol nyelvű fordítását. A célunk az, hogy a couchsurfinget azok is megismerhessék, akik nem olvassák a blogot, és eddig nem is jött szembe velük. A magyar nyelvű könyvet támogatja a Telekom, de nincs meg az egész pénz a teljes költségekre, úgymint szerkesztés, grafikai kiadások, nyomda, PR, reklám stb. 

Szeretnénk közösségi finanszírozásban kiadni a könyvet, amihez még 2 millió forintra van szükségünk a már meglévő forrásainkon felül. Amennyiben szereted a blogot, és szivesen olvasnád könyvben a részben kibővített történeteket, örömmel vennénk ha támogatnád a kiadást. Természetesen ha több pénz jön be, abból meg tudjuk finanszirozni az angol nyelvű kiadást is, ha kevesebb, akkor is kiadjuk a magyar nyelvűt, csak nem olyan szép lesz, mint ahogy szeretnénk. A gyűjtött pénz javát magyar művész által rajzolt könyvillusztrációra, PR és reklámköltségekre tervezzük fordítani, hogy minél több emberhez eljusson. Te ehhez úgy is hozzájárulhatsz, hogy megosztod ezt a posztot a Facebook/Twitter stb. oldaladon néhány kedves támogató szó kíséretében. 

könyv magyarország

A gyűjtés ideje: 2015 október 1-december 15.  

1. csomag

Mit adunk? Elmegyek veled vacsorázni. A nyomtatott könyvben a köszönet oldalon, valamint egy külön köszönet blogposztban megjelentetjük a neved (ha szeretnéd) és postázunk neked egy dedikált könyvet. Támogatás: 150 000 Ft

2. csomag

Mit adunk? A nyomtatott könyvben a köszönet oldalon, valamint egy külön köszönet blogposztban megjelentetjük a neved (ha szeretnéd) és postázunk neked egy dedikált könyvet. Támogatás: 7000 Ft vagy afelett, ha többel is tudsz segíteni, de kérlek 150 000 Ft-nál többet ne küldj, mert azzal csinál valamit a NAV :-) 

3. csomag

Mit adunk? Postázunk neked egy dedikált könyvet és külön köszönet blogposztban megemlítjük a neved (ha szeretnéd). Támogatás: 3900 Ft-tól 6999 Ft-ig, plusz dobd rá kérlek a postaköltséget, ha külföldön laksz.

4. csomag

Mit adunk? Egy köszönet blogposztban megköszönöm a támogatásod névszerint (ha szeretnéd). Támogatás: 100 Ft-tól 3899 Ft-ig.  A legkisebb támogatás is számít, adakozz!

Hogyan támogathatsz?

Átutalással vagy személyesen Erste Bankfiókban befizetéssel:

bankszámlaszám: Molnár Rita, 11600006-00000000-60581176

külföldi számláról utaláshoz: (IBAN):  HU73 1160 0006 0000 0000 6785 4480

Paypal

könyv magyarország

Megjegyzés rovatba írd bele, hogy szeretnéd e a nevedet megjeleníteni. 

Hetente fogom posztolni a facebook oldalon, hogyan alakul a kampány. 

Köszönjük mindenki segítségét! Kérlek oszd meg a posztot, hogy minél több olvasóhoz eljusson.

.............................................

My forthcoming book, „CouchSurfing – Travelling around my couch”, will be published soon in Hungary in self-publishing. An English version is also planned for next year. The goal is to raise awareness of couchsurfing even among those who do read this blog, or otherwise haven’t heard about this concept. The Hungarian version is sponsored to some extent my Telekom, the leading communications firm in Hungary, but funds are not sufficient for all costs, including editing, graphic design, printing, PR, advertising, etc.

We would like to publish this book using crowdsourcing, which means we need HUF 2 million (around EUR 6500) in addition to our existing funds.

If you like the blog, and if you would like to read the stories, to be partially expanded, in a book format, we would greatly appreciate if you contributed to publication costs. Obviously, any excess funding will go towards financing an English language edition, whereas if less than the expected amount is received, we will still publish the Hungarian version, but perhaps it will not be as beautiful as we would like it to be.  The bulk of any collected funds will be spent on illustrations by a Hungarian artist, as well as PR and advertising, so that the book can reach as many people as possible.  You can also contribute by sharing this post on Facebook or Twitter, using some kind and supportive words.

Fundraising period: 1 October to 15 December, 2015.

Package 1

What do you get?   I’ll go on a dinner with you.  ? You’ll be acknowledged in the printed 
book, and your name will be mentioned in a special „thank you” blog post (if you agree), and 
we’ll mail you a copy of the book with the author’s signature.  Donation: HUF 150,000 
(around EUR 500).

Package 2

What do you get? You’ll be acknowledged in the printed book, and your name will be mentioned in a special „thank you” blog post (if you agree), and we’ll mail you a copy of the book with the author’s signature.  Donation: HUF 7000 (around EUR 25) or more, if you can. But please don’t send over HUF 150,000, as the Hungarian tax authority may find it suspicious. :-)

Package 3

What do you get?  Your name will be mentioned in a special „thank you” blog post (if you agree), and we’ll mail you a copy of the book with the author’s signature. Donation: HUF 3900 (around EUR 15 to 25) to HUF 6999.  Please add postage costs if you live outside Hungary.

Package 4

What do you get?   Your name will be mentioned in a special „thank you” blog post (if you 
agree). Donation: HUF 100 to 3899.  Even the smallest contribution counts, so please donate!

How can you donate?

With a wire transfer to or personally by depositing funds at any Erste Bank branch:

Bank account number (IBAN):  HU73 1160 0006 0000 0000 6785 4480

Bank account owner:    Molnár RitaPaypal: Click on the Donate button

In the Comments field mention if you would like to see your name published.
I’ll be writing weekly posts on Facebook to tell you how the campaign goes.
Thank you for everyone’s support. Please share this post so that this message can reach as 
many readers as possible.

Paypal

könyv magyarország

10 Tovább »

A legszebb magyar couchsurfer lányok 2015-ben

Mindig is tudtuk, hogy a magyar lányok a leggyönyörűbbek a világon. Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legszebb kanapészörfös magyar csajok 2015-ben. A tavalyi poszt sikere után elkészítettem az idei év válogatását is. Természetesen minden lánytól kértem és kaptam engedélyt a közlésre a nem mindenhol technikailag tökéletes minőségű fényképre. Íme sorrend nélkül kilenc fős lista. :-). Az idei leghelyesebb magyar CS pasik listája hamarosan... addig is a tavalyi válogatást itt megnézhetitek.


Zsófia (18) Budapest, Törökbálinton a Bálint Márton középiskolában tanul vendéglátást. Egy éve CS tag, egyszer hosztolt egy berlini srácot. Az édesapja pálinkával itatta, az édesanyja gulyáslevesssel etette a vendégüket. Valamint egy ausztrál hátizsákos CS turistát kalauzolt Budapesten. Zsófi októberben Amszterdamban tervezi kipróbálni a szörfölést ist.

Liza (21) Budapest, 3 éve tagja a CS-nek 8 referenciával. Az ELTE-n tanul és idén diplomázik francia romanisztika és ügyvitel szakon. Nyáron Franciországban dolgozott.

Édua (18) Dunakeszi, az ELTE-n elsőeves hallgató koreai szakon. Júliusban regisztralt a CS-re, eddig egy német és egy koreai lányt hosztolt, de mar 5-6 masik külföldivel is összefutott Budapesten egy kis kávézásra/beszélgetésre.

7 Tovább »

A legszebb magyar couchsurfer lányok - 2014-ben

Mindig is tudtuk, hogy a magyar lányok a leggyönyörűbbek a világon. Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legszebb kanapészörfös magyar csajok 2014-ben. A tavalyi poszt sikere után elkészítettem az idei év válogatását is. Természetesen minden lánytól kértünk és kaptunk engedélyt a közlésre. Nem néztem át 25 000 magyar CS tag adatlapját, de kb. 1 500-at biztosan. Íme sorrend nélkül a hét fős lista. :-). Az idei leghelyesebb magyar CS pasik listáját itt nézhetitek meg.

10525636_10203481190444715_5367153198135134335_n.jpg

Nóri (24), a Budapesti Operettszínház Musical Együttes tagja. Egy éve couchsurfing tag, még nincs hosztolási vagy szörfölési tapasztalata, de néhány kanapészörföst már kalauzolt Budapesten. Szenvedélyes szakács.

10636289_651742898256397_6653142138352954644_n.jpg

Rebeka (18), középiskolás. Jövőre egy világ körüli útra indul. Néhány hónapja CS tag, egyszer volt vendég valahol. Horvátországban és Romániában élt korábban, most Németországban lakik.

IMG_7751.jpg

32 Tovább »

A leghelyesebb magyar couchsurfer pasik 2014-ben

A magyar pasik jók (ha adnak magukra). Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legvonzóbb kanapészörfös magyar férfiak 2014-ban. A tavalyi poszt sikere után elkészítettem az idei év "válogatását" is. Nem néztem át 20 000 magyar CS tag adatlapját, de kb 1 500-at biztosan. (hét férfinak írtam engedélykérő levelet, heten mondtak igent.) Íme sorrend nélkül a hét fős lista. A legszebb magyar CS lányok itt nézhetőek.

unnamed (1).jpg

István (34), Solymár, informatikus, underground zene- és filmművész. Paintballozik versenyszerűen. Nemrég regisztrált a CSre, egyszer volt vendég. Ő a kedvencem.

balint.jpg

Bálint (33), Budapest, beszerző egy légitársaságnál. Két éve CS tag. 4 vendégtől van refije, és egyet ő maga írt, mint vendég.

17 Tovább »

Unalmas Katie Melua koncert Veszprémben

Szeretem Katie Melua zenéjét. A Piece by piece című stúdióalbum és egy koncertfelvételem van tőle. Tavasszal meghirdették a koncertjét a Veszprémi Jazz Fesztivál keretében. A 20 000 Ft-os jegyár kissé visszafogta a lelkesedésemet, de egy korábbi üzleti partnerem felajánlotta májusban, hogy vesz nekem egy jegyet, így minden akadály elhárult előttem. Vonat már nem volt vissza aznap Budapestre, így couchsurfing szállást kellett találnom.

Két requestet küldtem ki, mindketten igent mondtak, az első elfogadó válasz után megegyeztem Szőke Zsuzsival (27), hogy hozzá megyek. Huszonnegyedik hosztom, Zsuzsi turizmus szakot végzett, majd egy utazási irodában dolgozott Budapesten, Veszprémben egy étteremben volt manager, majd egy szállodában volt alkalmazott. Jelenleg angolt tanít magántanítványoknak. Zsuzsi 2011 októberében csatlakozott a CS-hez, csak úgy, mint én, az első évben nagyon sok vendéget hosztolt Budapesten. Kitárult előtte a világ és rettentően élvezte ezt az időszakot. 36 vendégtől van pozitív refije, de ennél persze sokkal több szörfere volt. Tavaly tavasszal szerelmes lett egy villamosmérnökbe, 2013 nyarán hozzá költözött Veszprémbe. Augusztusra várják első babájukat. Még sohasem volt állapotos vendéglátóm. Veszprémbe már jóval kevesebb requestet kapnak, főleg fesztiválok idején jönnek a vendégek.

A vonaton megismerkedtem egy anyukával és a 19 éves lányával, akikkel elvittek Zsuzsihoz a vasútállomásról. Nem találtam meg a házszámot, így a hosztom elém jött és együtt sétáltunk fel a lakáshoz. Zsuzsi már messziről szívből mosolygott rám, én meg meglepődtem a pocakján. Ugyan a profilképén is terhes kép van, csak azt hittem, hogy az egy korábbi kép.

A barátja, Attila is nagyon kedvesen fogadott. Odaadtam a Milka csokit, amit vettem ajándékba nekik. Elkísértek a koncert helyszínre, majd ők ottmaradtak egy párhuzamosan zajló fesztiválon. A Katie Melua koncert egy nagyon kedves téren, csodálatos környezetben volt. Az első sorba volt jegyem, némileg rontott az összképen, hogy pont előttem egy hangfal volt, ami takarta a művésznőt, így oldaltartásban a mellettem ülő nézőre rálógva kellett végignéznem a koncertet. Kate első kb 8 száma lassú, öngyilkoshangulatba ringató zene volt. A másfél órás koncertidő alatt egyszer sem nézett fel a művésznő a közönségre. Becsukott szemmel önmagára koncentrált. Félidős terhes egyébként. Viselhetőbb lett volna, ha a lassú és pörgősebb számokat jobban vegyíti a repertoárjában. Három zenész kísérte, akiknek a zenei kvalitása kivánnivalókat hagyott maga után. Semmi elképesztőség nem volt a játékukban, és a hangosítás sem volt a toppon.

2 Tovább »
«
123

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz