FlagUSA.jpegKilencedik vendégem Lori Lewis, 44 éves, az Egyesült Államokban, Floridában, Orlando városában él, nonprofit macskamentő vállalkozást vezet. Korábban informatikusként dolgozott, de tönkrement a szeme, ezért szakmát váltott. Gyerekkorában állatorvos akart lenni, de mivel kiváló volt matematikából, az IT karrier felé sodródott az élete. A jelenlegi munkáját imádja, bár hiányzik neki a régi informatikusi nagyon magas fizetése. Republikánus szavazó, Barack Obamát nem kedveli. 

Jelenleg egy 100 napos kelet-európai utazáson vesz részt. Az utat lelki rehabilitációként tekinti, idén tavasszal az élete egyik legfontosabb kapcsolatát zárta le. Budapestre ötödik célpontként érkezett, innen Zágrábba utazott tovább vonattal. Lori még új a Couchsurfing site-on, én voltam az első couchsurfing hostja. Eddig 32 országban járt életében. 

DSCN0461_1.JPG

Öt napot töltött Budapesten, ebből az utolsó három napján hostoltam őt. Az első napján részt vett egy dunai hajózási túrán és látott egy halott férfit sodródni a vízben. Hál-istennek fejjel lefelé.. A kapitány hívta is a rendőrséget. Mondtam neki, hogy a víz tetején lebegő hullák nem egy megszokott jelenség Budapesten. First experience-ként eléggé sokkoló élmény lehetett neki. 

"A dead guy floated by the little boat I was on this morning touring the Danube River. At first no one realized it was a dude, but yes, it was DEAD MAN FLOATING!!!! That woke us all up." via Lori Lewis FB oldaláról. 

A Batthyány téren találkoztunk pénteken, udvarias kézfogás után beugrottunk a Sparba bevásárolni. Első látásra szimpatikus és kedves volt, némi zavartság volt mindkettőnkben, talán én már kissé rutinosabban viselkedtem. Este elmentünk a havi CS Partyra a 50Bárba. Most jóval kevesebben voltak, mint múlt hónapban, amikor az argentín vendégemet vittem oda. Mindenki a saját fogyasztását fizette természetesen, de az érkezéskor Lori leadta a bankkártyáját a pultban, amin én teljesen elképedtem. Kiderült, hogy az Egyesült Államokban így szokás. Megérkezel, a pultnál beveszik a kártyádat, és mindig a nevedre felütik a fogyasztásodat. Ez a rendszer garantálja, hogy a vendég nem tűnik el fizetés nélkül, viszont nem kell minden ital után külön fizetni. Számomra viszont elképzelhetetlen lenne, hogy a bankkártyámat a pultosnál hagyjam.

A bulin megismerkedtem egy ausztrál sráccal, aki 4 napja költözött Budapestre, itt keres lakást és munkát, mint mérnök és a letelepedést fontolgatja. Megegyeztünk, hogy én magyarul fogom tanítani, ő pedig angolul engem. Lorit is megkértem az érkezésekor, hogy javítsa ki a hibáimat. Örömmel realizáltam a harmadik nap végén, hogy nem kellett állandóan korrektúráznia :-) Ez az egyik áldásos hatása a sok hostolásnak egy hónap alatt. Jó érzés volt, hogy megérkezése után végig együtt voltunk a 3 nap alatt, mindent értettem, amit mondott, és ő is mindent megértett, amit én mondtam neki. Csak egyetlen alkalom volt, amikor meg kellett kérnem, hogy ezt mondja el máshogy, mert nem értem..És ő is ugyanezt csak egyszer kérte tőlem :-)

Másnap sétáltunk egyet a belvárosban, közben gyakran kérdezte, hogy melyik oldal Buda és melyik Pest. Azt hitte, hogy Buda és Pest két híres férfi volt Magyarországon, akikről elneveztük a fővárosunkat. Mondtam neki, hogy nem így van, de Buda valóban egy férfinév.

A Garibaldi utcában ebédeltünk a Mannaturál vegán étteremben. Lori állta a számlánkat, mint thank you gift, el volt ájulva az ételek finomságán. Utána már csak mászkáltunk az ötödik kerületben, majd kimentünk a Déli pályaudvarra, és felszálltunk a Balatonboglár felé tartó vonatra. Egy barátom a hétvégi házában bulit szervezett, mivel mindenki informatikus volt a társaságban, gondoltam jó program lesz ez neki is. Lori jól érezte magát velünk, tetszett neki a Balaton, bár velem ellentétben nem fürdött meg benne. A sajtos-tejfölös lángos és a pálinka nagyon ízlett neki, a pöttyös Túró Rudi már kevésbé. 

Vasárnap kora este visszaérkeztünk Budapestre és a Batthyány téren felszedtük a két tajvani surferemet. Négyen már kicsit zsúfolt volt a lakásom, főleg a fürdőszoba foglaltságán volt ez érezhető. Ma kávéztunk egyet a környékemen, majd kikísértem a pályaudvarra. Have a nice trip, Lory. I am sure we'll meet again some time soon!