Nemrég beszélgettem egy korábbi vendégemmel, az amerikai Sarah-val a női függetlenségről, elmeséltem neki a nálunk nagy port kavart magyar női principium ügyet. Összeszedtük miért is jó egy magabiztos, független nővel kapcsolatban lenni, ami Sarah egyik olvasmányára alapozott. 

Meg tud állni a saját lábán. Nem azért akar valakihez tartozni, hogy biztonságban legyen. Tökéletesen boldog önmagában is, ugyanakkor élvezi azok társaságát akik nem akarják őt megfojtani. Tervez és saját céljai vannak, és szereti, ha olyan igaz partnere van aki csodálja őt az erejéért. 

Saját döntéseket hoz, anélkül, hogy mások megerősítésére várna. Az önbizalma nagy része a független természetének, és sohasem értette másoknak miért annyira nehéz döntésre jutniuk. Egy független nővel való kapcsolat sokkal kevesebb munkával jár. Nem vesztegeted az energiáid a kárenyhítéssel, amiért nem mondtad el neki naponta háromszor, mennyire gyönyörű, vagy nem hívtad fel minden órában, vagy esetleg mertél úgy dönteni, hogy nem válaszolsz az sms-ére 1 perced belül. Az egójának való hízelgés, az egójára való várakozás és az egója felépítésének felelőssége soha nem lesz a kapcsolatotok része, így ezeket inkább természetszerűen, saját tempódban fogod tudni elvégezni.

enblogSoha nem fogod magad fojtogatva érezni. Néha még talán meg is kérdezed magadtól, hogy egyáltalán szüksége van e rád, vagy érdekled e őt egy kicsit is, látva azt, mennyire boldog a másik tőled függetlenül is. Egyszercsak rájössz, hogy azért akarsz vele lenni, mert egymás iránti vágyatok alapja a vidám együttlét és a szoros fizikai vonzalom, nem pedig az, hogy mindenképpen muszáj együtt lennetek.

Sohasem fogja tőled elvárni, hogy anyagilag is támogasd. Megvannak a saját forrásai, hogy pénzt keressen magának. A pénzügyi függetlenség már (véletően) régóta fontos része az életének.  

Saját karrier céljai vannak, ami nem függ másoktól. Ha egy kora reggeli üzleti megbeszélése van, akkor arra ő készülni fog, és nem fog egész éjszaka kimaradni veled. Nem játszmázik, egyenesen közli veled mi a fontos neki. Nem fogja a karrierjét arra alapozni, hogy mások mit javasolnak neki, esetleg mit akarnak helyette eldönteni (szülők és partnerek szeretnek ilyesmibe beleszólni). Egészen addig, amíg meg nem házasodik, vagy társul valaki mással, ami már megváltoztathatja a terveit. Nem azért járt főiskolára, hogy férjet fogjon magának. 

 

Ha virágot akar, akkor ültet magának a kertben. A hízelgés, a csokoládé és az ékszer mindig kedves dolog, de neki nincs szüksége ezekre ahhoz, hogy jól érezze magát. Ő olyasvalakit akar magának, aki kész van arra, hogy tanuja legyen az életének, figyelmet szentel neki, anélkül, hogy játszmázna vele és félreérthető jeleket küldene. Elég magabiztos ahhoz, hogy elsétáljon, ha nem kapja meg, amit akar. Tudja, hogy mit érdemel meg. Meg fogja követelni tőled, hogy legyél a legjobb ember, akivé valaha is válhatsz. Azt veszed észre, hogy mindig az lehetsz, aki vagy, mert ő így szeret téged, ahogy vagy. 

Amikor nagy összegű vásárlások előtt áll, a te véleményed mindig fontos lesz a számára, de önmaga fogja meghozni a végső döntést. Beleértendő az autó, bútor és elektronikus kütyük beszerzése, és nem fog számítani, neked mi tetszik a legjobban. Értékelni fogja a segítséged, mikor segítesz neki kiválasztani a legjobb tévét a nappalijába, és vélhetően soktucatnyi matracra fogsz vele ledőlni az IKEABAN, aminek a végén azt veszed észre, hogy soha nem akarod elhagyni a lakását. 


enblog

Saját véleménye van, ami talán nem passzol a tieddel. Nem fog veled vitatkozni, mégcsak meg se fogja játszani, hogy vitatkozik veled, amikor nyilvánvaló, hogy nincsen igazad. A függetlenség nem egyenlő az érveléssel, amíg ő jól el van a saját véleményével, nem lesz fontos a számára, hogy megváltoztassa a tiedet. Értékelni fogod az eszét és a meggyőződését, még akkor is, ha a gondolatai eltérnek a tiedtől, mert sohasem próbált téged arra kényszeríteni, hogy érts vele egyet. Nyitott lesz arra, hogy új nézőpontok alapján vizsgálja meg a dolgokat. 

Gyakran szüksége lesz egyedüllétre (én-idő), amikor fejlesztheti a saját képességeit. Tagja lesz fitness-jóga teremnek, gyakran szervez csajbulikat, és imádni fog olyan tévésorozatokat, amit te nem fogsz érteni. Ez időt fog adni neked is, hogy élvezd ki külön a saját dolgaidat: bulizhatsz a haverjaiddal, nézhetsz sportközvetítéseket, sportolhatsz stb. 

Sohasem fog arra az időre panaszkodni, amit te nem vele töltesz el, hanem a saját érdeklődéseidre fordítod. Ez nem azt jelenti, hogy nem akar veled lenni - ő igenis imád veled lógni. Ez csak annyit jelent, hogy eltérő az érdeklődési területetek (ő nem szeret videójátékokon játszani, téged meg nem hoz lázba, hogy csatlakozz a jógaórájához)

A döntése abban, hogy veled van ebben a kapcsolatban, azon alapul, hogy mik a vágyai, és nem azon, hogy mik a szükségletei. Ő egy érett, felnőtt, döntéshozó Istennő, aki téged választott. Szeretve érzed magad általa. A vele töltött idő stresszmentes és nyugodt, és nem fogod azt érezni, hogy azon kell melóznod, hogy folyamatosan boldoggá tedd őt. 

Úgy érzed, hogy ő egy kiváló példakép a leendő gyerekeid számára. Különösen a leendő lánygyermekeidnek. Ő meg fogja nekik mutatni, hogyan törődjenek magukért, és nem arra tanítja őket, hogyan támaszkodjanak másokra. Megadja nekik a biztonságot, és fejleszti az önértékelésüket, hogy később alkalmasnak érezzék magukat bármire, amit szeretnének elérni az életükben. Mark Zuckerberg, Facebook vezér is ugyanezen a véleményen van. Egy hónapja személyesen reagált egy a Facebook oldalán megjelent kommentre. 

Darlene Hackemer Loretto: Folyamatosan azt mondogatom a lány unokáimnak, hogy randizzanak a kockákkal, valamelyikből talán a következő Mark Zuckerberg lesz. Köszönöm FB, hogy újra kapcsolatba léphettem a családommal, és sok régi baráttal és iskolatársal.  

Mark Zuckerberg: Az még jobb, ha arra biztatod őket, hogy ők legyenek kockák az iskolában, azaz ők lehetnek a következő sikeres feltalálók. 

enblog

Hozzáteszem, hogy ez a felsorolás a tökéletes nőt rajzolja le, és ilyen sajnos nincs. Ezek olyan javaslatok, leírások, amit érdemes követni, és törekedni rá. Minden magabiztos nőnek voltak/lesznek olyan időszakjai, amikor tudták ezeket a pontokat hozni nagyrészben vagy egészben, más kapcsolatban és más élethelyzetben meg kevésbé sikerült. Minden magabiztos nőnek voltak bizonytalan, elveszett periódusai. Valamint az, hogy egy nő mennyire viselkedik jól, tudatosan és okosan egy kapcsolatban, nagyrészben függ a párjától és a kapcsolat minőségétől is. 

Kövess Facebookon és Instagramon is!