Karácsony remek alkalom arra, hogy végre birtokolhassunk egy-egy nagyon vágyott tárgyat, amiről talán egész évben álmodoztunk - még akkor is, ha ehhez ötletet kell adni a családunknak és barátainknak. Íme néhány tipp, amit én jó ötletnek tartok karácsonyi ajándéknak, ha olyan szerettünket akarunk megajándékozni, aki nagyon szeret csavarogni a világban. A legtöbb link anglia forrás, nézzetek körül a neten, hátha Magyarországi forrásból megrendelve is találtok hasonlót. 

1. Fából készült világtérkép

Nekem otthon két nagy papír világtérképem van, az egyiken a couchsurfereim hometown helyei vannak felszúrva, a másik kisebb térképen az én hol jártam városai. Mindkettőt be kellene kereteztetnem felszúrhatós hátlapra, de még nem volt rá időm (pénzem). Itt megtalálod nagyban, és itt kisebben, ha szép dekoratív verziót szeretnél. 

2. Szilárd sampon, testápoló, szappan

A kabinpoggyászba nem tehetünk folyékony higéniás cuccokat, ami nagyobb, mint 100 mg, és ez rendkívül idegesítő. A Lush termékei ideális megoldás a problémára. Itt vannak a karácsonyi  ajánlataik szappanokra (Yog Nog a legjobb!), samponokra, testápolókra.  

3. Sál, takaró, törülköző.


Valamit át kell ölelnünk, vagy magunkra kell terítenünk egy hosszú éjszakai buszozás alatt, vagy egész napos repülés esetén. Hasznos ajándék még, az utazásos törülköző: kapsz túraboltokban törülközőt, ami nagyon picire összehajtható és elképesztően gyorsan szárad. Itt vannak nagyon szépek, amik egyaránt használhatók a törülközésen kívül a tengerpartra,  jógázásra, sarongra. 

 

4. Flaska

Talán dárga lesz szórakozni a helyi klubbokban. Ha ezzel a flaskával vészeled át az éjszakát, ez bizonyítja, hogy te egy elkötelezett utazó vagy! 

5. Mobil munkaterület

A travel bloggereknek gyakran kell utazásuk közben is dolgozni is pár órát, és ezt legtöbbször ágyban szoktuk tenni. Végre erre is van megoldás: lap desk.

6. Utazós notesz

Utazások alatt fontos, hogy legyen egy analóg jegyzetfüzet nálunk, arra az esetre, ha lemerült a mobil. Gyorsan felírni valaki elérhetőségét, rajzolgatni bele, vagy jegyzetelni. A Moleskine termékei csodálatosak erre a célre. Itt láthattok egy csodaszép gyüjteményt. Én (majdnem) bármelyiknek nagyon örülnék ezek közül. 

7. Fotóstáska

Mert a fotóstáskának nem szabadna unalmasnak kinéznie, amiről ráadásul messziről virít, hogy az egy fotóstáska, lopjatok el! Itt egy gyűjtemény, amibe én fotósként azonnal beleszerettem.

8. Utazós sál

A bankkártyádat, bankjegyeidet és az útleveled elrejtve a sáladban tarthatod, ami megvéd(ene) a tolvajoktól. Én egy kissé kritikus vagyok ezzel az ötlettel kapcsolatban, mert egyrészt nem hiszem, hogy kényelmes, másrészt maximum csak hidegben kényelmes, nyáron ki hord sálat? A hasitasi akkor már jobb ötlet. Nekem egyik sem kell, a pénztárcámat utazásom során is ugyanúgy a táskámban vagy a zsebemben tartom, mint amikor Budapesten vagyok. 

9. Költőpénz


Ha a szeretted az EU-n belül évente egyszer-kétszer elutazik valahova nézelődni, akkor tegyél euro bankjegyeket egy szép borítékba, és ird rá, hogy pl: sörre és múzeumra. Ultimate legjobb ötlet! Nálam ez messze mindent vinne, ha valaki ilyesmivel lepne meg :-) (természetesen pl ha konkrétan tudod, hogy a megajándékozni való személy épp Nagy Britanniába indul, akkor tegyél bele Fontot, vagy értelemszerűen az adott ország pénznemét, ahova készül. 

Reméljük találtál inspirációt a tippek közül. A cikk forrása és további ötletek még itt

Facebookon itt találsz minket.