Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Speed a házban - A kezdetek

Sziasztok, szeretnék Nektek bemutatkozni, speed vagyok, a CS blog újdonsült társszerkesztője. Amit tudni kell rólam, az annyi, hogy lassan már hét éve blogolok/írok több-kevesebb sikerrel, és most ide is fogok alkotni pár cikket, annak függvényében, hogy épp történt-e valami releváns esemény díványszörfölési szempontból.

A regisztrációm a Couchsurfingre még tavaly történt, akkor ki is kértem a képeslapot, ami valahogy elfelejtődött, azóta váltottam egy albérletet is, szóbal valószínűleg ott maradt (ez egy CS módszer, amivel arról bizonyosodhatsz meg, hogy mennyire valós/alátámasztott az a személy, akivel épp kapcsolatban vagy, de erről később). Szóval idén, épp március idusán beszélgettem erről a futásmérés istennőjével, Gabival, amikor is bevillant, hogy nekem is van egy accountom. Nosza, rohanás haza, refresh.

Ekkor kicsit rendberaktam a profilomat is, fel és kitöltöttem mindent amit lehet. Külön vicces, ha a melóhelyemen esetleg benézek, akkor rögtön betesz Londonba az ottani szerver miatt, itthonról pedig szerinte a nyolcadik kerület az egyenlő Jászkarajenővel. Ez amúgy csak ott játszik, hogy mindig az IP-cím alapján kitalált lokáció alapján ajánl neked a kezdőlapon programokat.

1 Tovább »

Couchsurfer szabályok, amiket érdemes betartanod

A CouchSurfing közösségnek van néhány írott és íratlan szabályai, amiket érdemes betartanod, ha vendég vagy egy másik tagnál.

- Ha szállást keresel a CS oldalán, először is, ne spam-meld szét az összes tagot, aki az adott városban lakik. Érdemes első körben csak 2-3 megkereső levelet írni és megvárni a választ. Ha találtál szállást, a többi későbbi igen válaszolónak is írj egy kedves levelet, hogy már nem aktuális.. Fontos, hogy elolvasd kezdéskor a Cs.org tanácsait. De az a legjobb, ha elolvasod az összeset.

- A megszólításban írd bele a nevét is, triviálisnak hangzik, de nem mindenkinek az. Ne szólítsd meg úgy senkit például, hogy Hi Dear.

- A vendéglátódat ne hotelnek tekintsd! Azaz nem illik érkezés után bevonulni a szobádba és nem beszélgetni a hostoddal. A CS tagok azért adnak neked szállást, mert szeretnének megismekedni veled, a kultúráddal, utazási tapasztalataiddal stb.

4 Tovább »

Mire is jó a CouchSurfing?

Nézzük meg az előnyeit.

Mint Host

1. Olyan emberekkel találkozhatok a világ minden pontjáról, akikkel normál életem során talán soha nem lenne alkalmam megismerkedni. Megismerhetem a világot a saját vendégszobámban. Nekem mindenesetre nem szokványos, hogy 7 nap leforgása alatt egy görög, egy mexikói és egy argentín utazóval beszélgethessek, megismerhessem a gondolkodásukat, utazási tapasztalatokról hallgathassak, történeteket egyéni sorsokról, rácsodálkozhassak különféle nemzeti viselkedésekre.

2. Gyakorolhatom az angolt. Számomra ez különösen aktuális pár hónnappal a nyelvvizsgám előtt.

3. Rövid, és talán hosszú távú barátságokat köthetek idegen kultúrákból érkezett emberekkel.

4. Segíthetek másokon.

0 Tovább »

Alapinformációk a CouchSurfing-ről

2012. május 14-én beregisztráltam a http://www.couchsurfing.org/ ingyenes nemzetközi szálláskereső oldalra. A honlap lényege, hogyha szállást keresel a világ bármelyik pontján pár napra, akkor ezen az oldalon keresztül alkalmad nyílik bekéredzkedni egy helyi lakó kanapéjára. Regisztráció után kitöltöd az adatlapodat: alapinformációk (szül dátum, hol laksz, szakmád stb), írsz magadról személyes információkat, később írsz saját CS tapasztalatokról, milyen embereket kedvelsz (én ide ezt írtam: "open minded, talkative, easy-going, positive, adventurous, free. Storytellers, teachers or really intelligent people. I like people who can tell a good story or teach me about things I've never even heard of."), mi iránt érdeklődsz, mi a hobbid, bemutatod a "kanapédat", azaz írsz a környezetről és a hostolásod feltételeiről. Például beállíthatod, hogy csak a saját nemedet fogadod, vagy csak hétvégén vársz vendéget, és még számos információt megadhatsz amit te fontosnak látsz előre közölni a vendéggel. Itt a saját szövegem:

I live alone in an apartment on the fashionable Rózsadomb area. I have two rooms - you can stay in one of these rooms, where I can give you blankets, towels and wifi. And you can sleep on the comfortable couch.
City center is quite close, about 30 minutes by bus. Public transport is very good to the city. I have a cat, I occasionally smoke. Feel free to smoke, but only on the balcony. Usually I'm very busy (working), weekdays and sometimes on weekends too. But usually I'm free in the evenings. I go to bed late and I wake up late too.

Preference will be given to CouchSurfers with completed profiles who read my profile info. Please include my name, Rita, in your couch request and send your request for a couch through the CouchRequest page (not as a message). The more interesting your message the better your chances of finding a host.

I prefer to host people in their 25's upwards, simply because we will have more in common in terms of life experience etc. So unless you feel you really share interests with me I suggest you find someone nearer to your own age. Thank you.

When I am out at work you will also need to leave my flat. As you are visiting Budapest and want to see as much as possible I can't see this would be a problem. I usually arrive home in the afternoon.

I really value the experience of meeting travellers through CouchSurf and learning about other countries. If you just see CouchSurf as a free hotel and you aren't interested in seeing Budapest with your host, or you will be socialising with your own friends while you are here, then please, please do not message me.

I would recommend you plan to have about $10 a day each for a budget for food etc (some days you will spend less or no money). If we go out to a nice restaurant the price usually works out around $20 at a middle class restaurant. We can go cheaper for about $10 each. On a night out I would recommend $40 for drinks which would see you nicely around town, something to eat and get you pleasantly drunk. I prefer mine guests to be easy with money rather than stuck to a tight budget and unable to go out.

3 Tovább »
123
»

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz