Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Érdekes CS infografika- petrai barlanglakásban is találhatunk kanapét

Néhány izgalmas adatot böngésztem ki a lenti infografikából.

  • 3 couchsurfer 4 kontinenst és 51 országot utazott be taxival adománygyüjtés és világrekord felállítás célból. Ugyan a taxi számla vagy a begyüjtött pénz volt a magasabb?
  • A Déli-sarkvidéken 44 CS tag fogad vendégeket. Petraban 41 tag hostol vendégeket, az egyikük egy barlanglakásban.
  • Az egyik tag 689 éjszakát szörfölt mások kanapéján és az egyik host 2593 éjszakára adott szállást vendégeinek.
  • 4.8 millió CS tag van, 93 ezer városból és 207 országból.
  • A surferek háromnegyede 18 és 29 éves korosztályba tartoznak, 366 nyelven beszélnek, 53 százaléka férfi és 47 százaléka nő.
  • A legnagyobb CS tagság az Egyesült Államokban van.
  • 300 városban van heti CS találkozó
  • A tagok 46 százaléka hostol vendégeket. A többi utazik vagy csak találkozókra jár vagy inaktív.

Ha nem tudtok minden adatot elolvasni, itt látszik nagyobban is.

11 Tovább »

Tőlem ezért nem kapsz szállást

no1.jpegHa úgy kezded a requestedet, hogy "Hi there". Van nevem, sima, és nicknév is, próbáld már meg azt használni.

Ha nincs egy friended és/vagy ajánlásod sem. A szerencsejátékokat sem szeretem, nem rajtad fogok elkezdeni hazárdírozni.

Ha arra nem veszed a fáradtságot, hogy angolul nagyjából helyesen írj, vagy legalábbis leellenőriz(tes)d valakivel. Nyilván a Cartoon Networkon tanultál angolul, és tökéletesen a föld alá dumálod az angol királynőt is, de azért csak felmerül az agyam legeldugottabb szegletében, hogy vajon mi van, ha mégsem?

Ha nem bírsz a hivatalos, erre kitalált formon keresztül kanapét igényelni, csak egy üzenetet dobni.

Ha nincs kitöltve legalább közepesen a profilod.

Ha egy nappal előtte írsz. Bármilyen hihetetlen is, megvan az életem, és én megértem, hogy sürgős, meg, hogy megvan a szépsége, hogy nem tudod, mi lesz holnap, nálam ez nem játszik - persze másnál simán lehet, hogy igen.

Ha E/3-ban írsz. Lehet xy érdekes személynek tűnik, de ezt a megfogalmazást én nem érzem olyannak, amit magamra tudnék venni.

Ha nincs fenn profilképed, vagy csak egy fotód, azon is ellenfényben, és árnyékban vagy, kapucnival a fejeden, félprofilból.

Lehet próbálkozni egy hétig is maradni, de azért lássuk be, mindkét oldalról unalmas lehet két éjszakánál több ugyanannál a személynél.

És végül: ha látszik, hogy csak sablonszöveget másolsz be mindenhová. És nehogy azt hidd, hogy nem jövök rá, mert de.

68 Tovább »

10 módszer hogyan mondj köszönetet a hostodnak

chart.pngA hihetetlen sokszínű couchsurfing közösség sokféleképpen fejezheti ki a köszönetét házigazdáinak. A couchsurfing.org megkérdezte a Facebookon keresztül hogyan:

1. Főzés - főzz neki valami finomat, ami speciálisan az országod konyháját jellemzi.

2. Jelképes ajándék - leggyakrabban képeslap és/vagy valami szuvenír otthonról

3. Alkohol és édesség - nemzeti sör, bor vagy csokoládé

4. Segítség a ház körül - például mosogatás, vidd ki a szemetet, etesd meg a macskáját stb

2 Tovább »

Mennyibe kerül egy couchsurfer?

spend-money1.jpgTöbben kérdezték tőlem, hogy nem vállalok e a vendégeim miatt túl sok kiadást? A válaszom nem, de kérdés, hogy mit árazok be.

Szállásoltatási költségek: A villany és gázszámlám emelkedését miattuk nem tudom mérni, mert általány díjat fizetek, de gyakorlatilag semmilyen plusz rezsiköltséget nem jelentenek. A vízszámla fix díjas a közös költségbe van beépítve. Az ágyneműket minden vendég után kimosom, de a többi szennyessel kerül be a mosásba, így igazán ezt se tudom pontosan beárazni (a mósószer költségének ágyneműre eső hányada, kb 50 Ft). Kétfelé csoportosítottam az ágyneműimet a CS óta: egyik halmaz amit én használok és van egy stóc, ami már régi, kopottabb, és nem is szeretem igazán, ez megy a vendégeknek. Tehát az ágynemű amortizációját nem kell beárazni.

0 Tovább »

CoushSurfing biztonság

A szüleim mindig azt tanították nekem gyermekkoromban: ne állj szóba idegenekkel! Erre felnövök és mi az eredmény? Beengedem a lakásomba őket, szállást adok nekik éjszakára, beszélgetek velük, nevetünk együtt, megosztom velük a vacsorámat, az élményeimet, a titkaimat, a kultúrámat.

Bárkinek mesélek a couch surfingről, az első reakció: Nem veszélyes ez? A válaszom nem, de tudni kell okosan használni. Csak olyan embert engedj be az otthonodba, és olyantól kérj szállást, akinek az adatlapján van sok pozitív referencia és van sok sok barátja. Ha verified (ellenőrzött) user, akkor még nagyobb biztonsággal mondhatsz neki igent. Erről Speed már írt a korábbi posztjában részletesebben. Fontos az is, hogy az adatlapja legyen teljesen kitöltve és természetesen az is, hogy nyerje el a bizalmadat.

2 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz