Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

CouchSurfing szerelem

bulgarian_flag.jpeg italy-flag.gifTizennyolc és tizenkilencedik vendégeim Elena Stoilova (27) Sofiából és Fabio Pungetti (45) Bolognából érkeztek hozzám. Elena scenographer specialista (nem tudom hogy van magyarul, ha valaki tudja és megírja kommentben, megköszönöm), Fabio egy autókölcsönző cégnél dolgozik. Elena először, Fabio másodjára látogatott Budapestre. Elena 2007 végén regisztrált a couchsurfing site-ra, 22 pozitív referenciája van, ebből 2 szállásadótól és 13 vendégtől. Fabio 2010 áprilisában csatlakozott az oldalhoz, 24 pozitív referenciája van, ebből 2 vendégtől és 5 surfertől.

A dolog érdekessége, hogy ők nem csak az első heteroszexuális pár vendégeim, hanem egyben az első igazi CouchSurfing szerelmespár, akiket vendégül láthattam! Idén márciusban találkoztak először: Fabio hostolta Elenát. Elena a lakótársával érkezett Bolognába, de Fabio csak Elenát fogadta be a kevés helyre hivatkozva, viszont Elena barátnőjének szerzett szállást egy barátjánál. Öt napot töltöttek együtt, egy héttel később Fabio bejelentkezett Elenánál, hogy menne Sofiába. Do you have a couch?" :-) És lett, két héttel később meg is jelent nála. Akkor kezdődött el a kapcsolatuk. Elena már egy hónapja Bolognába él, épp munkát keres és próbálja magát rávenni, hogy megtanuljon olaszul, egyelőre kevés sikerrel. A közös nyelvük az angol.

16 Tovább »

The weather is go to the beach

italy-flag.gifTizenkettedik vendégem a 41 éves Stefano Amato volt Olaszországból, Torino városából. Rendszergazdakénk dolgozik, felsőoktatási végzettsége nincs. 90 pozitív referenciája van a CS adatlapján. Két éjszakát lakott nálam. Fogorvosi rutin ellenőrzésre jött Budapestre. Stefano adatlapján az angol tudása intermediate szintre volt beállítva. Ha beginner lett volna, akkor nem hostoltam volna. Vélhetően pont ezért állítják be sokan közép szintre az angol tudásukat az adatlapjukon, mert félnek attól, hogyha gyengébb, akkor nem fogadja őket senki.

Éjfél után érkezett taxival. Aznap küldött egy fura levelet:

I arrive at the 23.20. Or if you prefer do you want go to the airport? Then I pay the taxi for the house.
There is not a problem. Ok?

Nem, semmiképpen nem akartam éjfélkor kimenni érte a repülőtérre. Alapvetően napközben se mentem volna ki érte. Arról nem is tett említést, hogy a kiutazásomat ki finanszírozza. Két éve tag a couchsurfingen. Tudnia kellene, hogy nem szokás a hosttól ilyet kérni. Arról már nem is beszélek, hogy a request íráskor szólni kell, hogy éjfél után érkezel meg, utólag ezt nem szerencsés bejelenteni. Nagyon nem jó kezdés! A leveléből már éreztem, hogy gondok lesznek a kommunikációval is.

2 Tovább »
12
»

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz