Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A CouchSurfing Inc. egyik tulajdonosa a vendégem!

FlagUSA.jpegNegynenhatodik vendégem Gil Penchina (43) San Franciscóból. Nincs referenciája, üres a profilja. Elmondhatjuk, hogy nem "igazi" CS tag. Ennek ellenére mégis én hívtam meg, hogy lakjon nálam. Én vagyok neki az első couchsurfing élménye. Ez a CS élmény speciális minden értelemben, Gil ugyanis a Couchsurfing Inc. egyik első befektetője. 5 éjszaka fog nálam lakni.

Tegnap őrültekháza volt a konferenciám miatt, ami holnap lesz, de mivel a mai munkaszüneti nap, ezért ez olyan volt, mintha ma lenne. Számlák, szerződések aláírása, konferencia számlák fizetése. Egyik barátom adott nekem egy Sony Xperia telefont, amit odaadhattam a vendégemnek. Pár napja vettem neki Telenor feltöltőkártyát, raktam rá pénzt és 1 giga internetet. Gil kora délután érkezett meg. Küldtem neki taxit a reptérre, ami behozta az egyik céghez, ahol lerakhatta a cuccát. Nekem nagyon sokmindent kellett elintéznem a nap folyamán, ezért csak este 19.30-kor találkoztunk az irodaház előtt a Révay utcában. Elsétáltunk a Dohány utcai Champs-be, ahol egy vacsora volt a barátaimmal és a néhány üzleti partneremmel. Ittunk néhány alkoholt, ettünk finom ételeket. Én cidert, baileys-t ittam és gomolya sajtos salátát ettem.

A hangulat jó volt, mindenki mesélt kicsit magáról. Megkérdeztem Gilt, hogy miért fektetett be a Couchsurfingbe. Hol van a pénz a cégben? Nincsenek hirdetések a honlapon, és a verifikációs bevételből meg nem hiszem, hogy meg tudnak élni hosszabb távon. A válasz annyi volt, hogy a felhasználói szám dinamikusan növekszik és ez a tény elég volt ahhoz, hogy pénzt adjon nekik és ezzel résztulajdonossá váljon a cégben. Több egyelőre nem érdekli, később lesz bevétel is biztosan. Nem akartam jobban erőltetni a kérdést, lesz még időm vele erről beszélgetni.

Megvallom kicsit sokat ittam, de nem vészesen még. Hazahozott minket az egyik barátom. Az autója felé sétálva ellenálhatatlan vágyat éreztem, hogy vezethessem a csodaszép Volvóját, de rövidre zárták a kérdést. Nem.

Megérkeztünk, megmutattam neki a szobáját. Ő ideadta a thank you giftjét. Mikor a kezembe nyomta felsikítottam a meglepetéstől és az örömtől. A legfaszább thank you gift ever! Eddig :-) Azonnal ki is bontottam.

6 Tovább »

Egy eltűnt pénztárca esete

FlagUSA.jpegci-lgflag.gifPár napja kaptam requestet egy amerikai sráctól, Devintől (23). Negyvenharmadik vendégem Eureka városban él Kaliforniában. Jelenleg Németországban vigyáz az unokatestvére házára és kutyáira. Angol nyelvtanár és egyetemista. Nem volt host/surfer referenciája, mert februárban regisztrált, de a levele nagyon rendben volt és igent mondtam neki. Eredetileg kedd-csütörtök napokra jött volna hozzám, de átkérte magát csütörtök-szombatra. Írtam neki, hogy csütörtök este az Akváriumba szeretnék menni Rájátszás koncertre, amiből nem fog érteni semmit, de meghallgathatja milyen a magyar underground zene. Örömmel igent mondott. Tegnap este a Starbucks előtt találkoztunk. Elugrottunk a Cserpesbe enni, addig Devin elmesélte, hogy nem fog ma este nálam aludni, mert 2 nappal előbb a Bécs-Budapest buszjáraton megismert egy chilei lányt és vele lesz. Közben kiderült, hogy az első éjszakákat egy másik CS hostnál töltötte, a lány pedig egy lánykollégiumban lakott. A lány ma megy Barcelonába, Devin még nem tudja, hogy utazzon e vele vagy sem.

Elmentünk a koncertre, közben felváltva rendeltünk nekem Cidert, Devinnak sört. Gyorsan fogyott, én alig ettem és rég ittam alkoholt, ez azt eredményezte, hogy a negyedik után már nem szabadott volna kikérni a többit..

Photo1 (34)_1.jpgA Rájátszás koncert után bementünk egy másik koncertre, amit szintén egy magyar csapat tartott. Gengszter rap zenéjük volt, főleg feldolgozásokat játszottak, de valami eszméletlen tehetséggel. Az első sorba mentünk és ott táncoltunk és ugráltunk. Közben rendeltük tovább a cidereket.

Kimentünk valamelyik szófára pihenni és felajánlottam Devinnek, hogy hívja át a lányt (és egyben negyvennegyedik vendégemet) is hozzám és alhatnak nálam. Mondta, hogy ez kissé problémás lesz, mert valószínű a lány nem akar csak úgy vele aludni, ami az FB csetelésből ki is derült. Adtam némi tanácsot neki, hogy kezelje ezt a szituációt, ami aztán be is vált. A lány megérkezett. Mi közben tovább rendelgettük a köröket. Közben felhívott a barátom magyaráztam neki, valamit amire nem emlékszem. Majd újra felhívott és átadtam a chilei lánynak, hogy beszéljen ő vele, arra gondoltam, hogy D nem fogja észrevenni, hogy nem én vagyok az. Észrevette és visszakérte a telefont. Aztán Devin sms-ezgetett vele helyettem. Ezt már csak reggel olvastam el. Jézus Isten. Soha ne add oda egy srácnak a mobilodat, hogy az válaszoljon helyetted a párod üzenetére!

Devin később rá akart gyújtani, kimentünk a szabad ég alá, én elkezdtem közben egy magyar párral beszélgetni angolul. Itt elkövettem egy óriási hibát, nem értem milyen (részeg) megfontolásból, de rábíztam a táskámat Devinékre.

10 Tovább »

Találkozás a legfiatalabb felnőtt nővel

FlagUSA.jpegHarmincötödik vendégem Raelina Krikston Denverből, az Egyesült Államokból érkezett hozzám. Nagyon kedves requestet írt nekem, mivel kiírtam a profilomra, hogy preferálom a 25 feletti vendégeket. A lány csak 21 éves, de megemlítette, hogy ő komolyabb lány, mint a vele egykorúak. 2010 óta tagja a CS-nek, egy pozitív refije van.

I know you expressed hesitation about hosting someone that is younger, but I can assure you even though I'm 21 I can keep up.

Korábban volt néhány kellemetlen élményem 21 éves surferekkel, ezután döntöttem úgy, hogy jobb ha nagyon fiatalokat inkább nem hostolok. Raelina 3 napra érkezett Magyarországra. Két napot Szegeden töltött egy német barátjánál, és egy estét, valamint egy majdnem teljes napot pedig velem Budapesten. Egy éve Párizsban él és gyerekekre vigyáz egy családnál. Két éves szünetet tart az egyetemi tanulmányaiban, amit az University of Denver magánegyetemen végez graphic design szakon. Második meglepetésem abból fakadt, hogy eddig 6 amerikait fogadtam és ebből 3 Denverből érkezett. A CS nagyon népszerű lehet abban a városban.

Tegnap délután találkoztunk a Batthyányi téren, hazavittük a cuccát, majd elmentünk együtt a pingpong edzésemre, mivel kíváncsi volt hogy néz ki egy ilyen edzés a valóságban. Mondtam neki, hogy nem vagyok egy profi játékos, nem hiszem, hogy fantasztikus élményt fog nyújtani neki a játékom. Raelina egyfolytában videókat készített az edzésemről. Utána elmentünk az egyik kedvenc török éttermembe padlizsánkrémet enni pitával, majd ittunk egy lattét a Kálvin téri CCC-ben, majd végre megérkeztünk a keddi CS meetingre.

60 Tovább »

Viva Argentina

FlagUSA.jpeg argentina-flag.gifHarminckettő és harmincharmadik vendégem két éjszakára érkezett hozzám: Jason (34) Timpton városában (Iowa) született és nőtt fel, jelenleg Denverben él a feleségével Victoriaval (32), aki Buenos Airesből, Argentinából szármaik. Mindketten egyetemen dolgoznak a tanulmányi osztályon. Jelenleg egy két hónapos európai utazáson vesznek részt. Firenzéből érkeztek hozzám, majd Budapestről Koppenhágába fognak utazni. Decemberben Argentínába fognak költözni egy kis városba a hegyekbe, mert Jason szereti a hideget és a havat. Remélhetően angolt fognak tanítani mindketten. Jason azért akar Argentínába költözni, mert még soha nem élt az Egyesült Államokon kívül, Victoria pedig egyszerűen csak hazamegy. Idén márciusban csatlakoztak a CS-hez, 9 pozitív refijük van, 7 hostól, vendéget még nem fogadtak.

Elég érdekes utat választottak ahhoz, hogy eljussanak a lakásomig. A levelezésünkben pontos leírást kaptak minden transzfer módról (shuttle, taxi, tömegközlekedés). A végén minibusszal jöttek a Batthyányi térig és onnan gyalogoltak el a lakcímemhez közel eső buszmegállóig, ami kb 1 óra séta. Nem igazán értettem, hogyha a legdrágább utazási módot választották, akkor miért nem a lakásomig jöttek, de a válasz annyi volt, hogy szeretnek sétálni.

Együtt elmentünk a Sparba cidert és tejet venni, majd hazaérkezésünk után leültünk kávét főzni és beszélgetni. Megkínáltam őket pálinkával, szegények nagyon eltorzult reakciót produkáltak, fel kellett volna venni videóra. Azt hiszem fogok egy videó sorozatot forgatni, majd posztolok havonta belőle egy részt: A couchsurfereim és a pálinka.

13 Tovább »

That's what she said

image.gifHuszonkilenc és harmincadik vendégeim egy éjszakára jöttek hozzám. Ricardo (27) Costa Ricán született, ott élt 5 éves koráig, onnan a családjával Mexikóba, majd Ecuadorba, Izraelbe és Chilébe költözött. 22 évesen beiratkozott egy New York-i filmes főiskolára és vágó szakon végzett. Brooklynban él és részmunkaidős vágó állása van egy NYC-i kábel televíziónál. Most egy 10 hetes európai utazáson vesz részt. 2 éve használja a Couchsurfinget, 24 pozitív referenciája van, felében hosttól és surfertől egyaránt.

FlagUSA.jpeg Will (25) Richmondban született és nőtt fel, majd diplomázott szerzett marketing szakon, jelenleg Denverben él. Két hónappal ezelőtt még egy autókölcsönző cégnél dolgozott, de felmondott és szintén egy 3 hónapos európai utazásra indult. Bérel egy lakást Németországban, Brémában, mert van ott egy barátja, és akart egy jó ismerőst a közelében és kellett neki egy hely, ahova hetente-kéthetente "haza" lehet térni. Decemberben tér vissza Denverbe és megpróbál állást találni valamelyik banknál, mint sales-es. idén májusban regisztrált a CS-re, 7 pozitív referenciája van, ebből 2 hosttól.

A fiúkkal Nagyi palacsintázójában találkoztam este 19.00-kor a Batyin. Köszöntem nekik és gyorsan rendeltem két sajtos palacsintát, leültem hozzájuk, váltottunk kb 3 mondatot, mikor Ricardo megdicsérte milyen szépen beszélek angolul. Reagáltam nekik, hogy ez a gondolat téves, de később ezt maguktól is észre fogják venni. Ricardo amerikai akcentussal beszélt angolul, a beszédében nyoma se volt a spanyol akcentusnak. Ő kb a negyedik olyan ember, akivel találkoztam, aki a saját (nem angol nyelvű) hazájában nőtt fel, még sincs az anyanyelvére jellemző akcentusa. Szerencsés emberek.

25 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz