Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barátra lelni Madridban

Másnap 11.00-kor jött haza Pedro, de nem volt kedve elhagyni a lakást, ezért én egyedül jöttem be, és örültem is neki, hogy egyedül lehetek. Mászkáltam a régi Madrid utcáin és fényképeztem. 13.00 körül rámírt Kelly, hogy menjek át hozzá ebédelni. Az ötlet remek, de csak 4 órám maradt Madridra, és nem akartam időt veszteni a metrózással és nem akartam egy lakásban sem ülni. Megbeszéltük, hogy elhozza amit főzött oda, ahol én vagyok.

14.00 körül találkoztunk, és beültünk egy étterembe sangriázni és kávézni. Ketten megittunk egy kancsó sangriat, én még egy liter vizet. Itt is borzasztóan rossz cappucinot adtak, ami nem cappuccino volt hanem tejes kávé. A fotón látható pincérünk kihívta a barisztát, akiről kiderült, hogy olasz. Már nevetve mondtam neki, hogy ha olasz, akkor ne magyarázza már el, hogy ez egy cappuccino, mert neki kell a legjobban tudnia, hogy nem az, és a kávé is rossz. A srác azt mondta, hogy a legrosszabb a tej benne. A végén már mindketten nagyon röhögtünk, dumáltunk kicsit Olaszországról, a pincér pedig kihozott ajándékba két feles patxarant. Lehajtottuk, finom volt.

Megbeszéltük Kellyvel, hogy visszamegyek Madridba egy hónapra angolt tanulni tőle. Nála fogok lakni és tanulni, és az intermediate - upper intermedia szintről felvisz engem advancedre. Minden nap angolozni fogunk. Az én tapasztalatom is az, hogy egy ideje nem fejlődik az angolom. Kelly szerint középszintig el lehetett jutni egyedül, de tanár nélkül már nem lehet feljebb. Eddig minden angol és amerikai azt mondta az angolomról, hogy egy 10-es skálán 7.5-8, mindig tiltakoztam, mert én ettől rosszabbnak érzem.

0 Tovább »

Szórakozni Madridban

Hazamentünk a cuccomért, összepakoltam és átmetróztam huszonhatodik hosztomhoz, Pedrohoz (38). Kb 60 vendéget fogadott eddig, és fele ennyi referenciája van. Pedro született madridi, van egy studiója, ahol tanfolyamokat tart a szeretetről/szerelemről. Nincs felsőoktatási végzettsége. A workshopra érkeznek olyan emberek, akiknek gondjuk van a párkapcsolatukkal, önmagukkal, Pedro pedig különböző szituációs gyakorlatokkal, beszélgetésekkel segít nekik.

Pedro nem a szokványos életformát választotta. Nem hisz a párkapcsolatokban, a poliamoriaban hisz, a jövőben szeretne vidékre költözni és kommunában élni. Nem hisz a barátnő-barát kapcsolatban, mert szerinte szeretni bárkit lehet, gyereket, öreget, fiatalt, nőt, férfit. Nem akarja cimkézni a szeretetet. Az én válaszom erre az volt, hogy másképp szeretünk egy családtagot, egy barátot, és a szerelmünket. Szerinte nincs különbség, és én cimkézek, szerethetünk mindenkit. Visszakérdeztem, hogy gyerekekkel is szexel e, mondta, hogy nem. Jó tudni.

Megkérdeztem, hogy hogyan tarthat workshopokat párkapcsolati tanácsadás témában pároknak és egyedülállóknak, ha ő maga nem hisz magában a párkapcsolatban. Azt válaszolta, hogy ő a szeretetben hisz, és ezt oktatja. De nem is sikeres, és nem él meg belőle, ezért kell kiadni más vállalkozóknak még a helyet, hogy tudja fizetni az egyéb költségeit. Mondta, hogy az emberek többsége elítéli a gondolkodásmódját, és meg akarják változtatni a véleményét, nagyon ritka reakció ez neki, hogy én ráhagyom. Mondtam, hogy nem vagyok az anyja, se a barátja, felőlem úgy éli az életét, ahogy akar, nincs rám hatással. Továbbá nagyon sokféle emberrel találkoztam már, nem lepődök meg semmin.

Pedro elmesélte, hogy vasárnap választások lesznek, megkérdeztem megy e szavazni, de azt mondta nem megy, mert a politikában sem hisz, mert az korrupt. Mondtam neki, hogy ezért kell elmennie szavaznia, mert ez a civil kötelessége, és ha mindenki otthon marad, akkor soha nem is fog megváltozni a rendszer. Ez volt az egyetlen olyan dolog, ahol kinyílvánitottam a véleményem afelöl, hogy (szerintem) valamit rosszul csinál.

0 Tovább »

Tovább művelődni Madridban

Harmadnap 11.30-ig aludtam és bemetróztam, hogy megnézzem a Thyssen-Bornemisza Múzeumot. Itt már csak egy órát töltöttem kávézással együtt. Itt adták az egyetlen jó cappucinot, amit Madridban ittam. Kizárólag a földszinti tárlatot néztem meg viszonylag rendesen, ahol Kandinszkij (nagy rajongója vagyok), Miro, Picasso, Dali stb. munkái voltak láthatóak, az első és második emelet képein csak átszaladtam. Egyszerűen untatnak a csendéletek, virágképek és a XVI században festett portrék (fejek), olyan művészektől, akikről még csak nem is hallottam.

Onnan elmentem a Real Jardin Botanico kertbe és sétáltam egy fél órát, majd egy padon végigheveredve napoztattam az arcomat. Séta közben arra gondoltam, hogy sokkal romantikusabb feeling lenne egy macsó spanyol pasival andalogni itt, de egy se volt kéznél.

0 Tovább »

Ahol a városba és az emberekbe is beleszerettem, ez Madrid

Miutan kijutottam a madridi reptérről, a metróállomáson vettem egy Orange SIM kártyát 10 euróért, amiért 1 gigabyte internetet kaptam. Ez számomra azt jelentette, hogy 3 napig korlátlanul használhatom a netet a mobilomon, beleértve a videók feltöltését is. Vettem 18.5 euróért egy 3 napos korlátlan bérletet a helyi tömegközlekedéshez. 22.00 körül érkeztem a megbeszélt találkozóhelyre, de a hosztom színházban volt, így beültem egy kocsmába. A helyiek barátkozási igénye elképesztő volt, megérkezésem után gyakorlatilag az összes pultnál ülő férfi és nő beszélgetni kezdett velem, természetesen senki nem beszélt angolul, de ez senkit nem zavart. Őket a legkevésbé.

Rendeltem egy 2 eurós pohár bort, és kaptam hozzá ingyen tapaszt, korlátlanul. A várakozással és mutogatással eltöltött óra remekül telt. Két pohár bor elfogyott, amitől kellemesen berúgtam. A mellettem ülő pasi 10 perc után szerelmet vallott nekem, és mivel értettem, mit jelent az, hogy Te Amo, utána nem akarta elhinni, hogy nem beszélek spanyolul. A kép jobb szélén ülő pár kicsit beszélt angolul, kiderült, hogy évek óta nagyon jó barátok. Mondtam nekik, hogy nekem úgy tűnik a testbeszédükből, hogy ez sokkal több, mint barátság közöttük. Valahol a barátság és a szerelem között lehetnek. Nevetve mondták el, hogy ez tényleg így van, mindketten egyedülállók, és komolyan megbeszélve, eltekintve néhány utalgatástól, még sosem merült fel közöttük, miért nem vannak együtt. A fiú elmondta, hogy azért mert neki túl bonyolul az élete most egy párkapcsolathoz. Erre azt mondtam neki, hogy ezzel az indokkal még elvegetálhat vagy 10 évig, aztán lekésik mindenről. A beszélgetésünk végén megöleltek, és annyit mondtak, hogy köszönnek mindent, és talán tényleg adniuk kéne egy esélyt egymásnak. (Nekem le kellett lépnem, mert megérkezett a hosztom, de lehet, hogy ennek a hírnek ők is örültek...) Egy kibaszott szerelemguru vagyok!

A huszonötödik hosztom közben hívott, hogy ő már a metrókijáratnál vár. Imádom, amikor első pillantásra megvan a kémia, és Kellyvel is ez történt. Állt az úttest szélén a másik oldalon és ugrálva integetett, és én azonnal beleszerettem. Kelly (40) amerikai, Bostonból, de 2 éve Madridban él, és előtte 11 évig Szalonikiben élt. Az édesapja görög, az anyja amerikai, így mindkét nyelven anyanyelvi szinten beszél. Spanyolul picit ért, de semennyire nem beszéli. Kb. 300 vendéget fogadott eddig.

8 Tovább »

Unalmas Katie Melua koncert Veszprémben

Szeretem Katie Melua zenéjét. A Piece by piece című stúdióalbum és egy koncertfelvételem van tőle. Tavasszal meghirdették a koncertjét a Veszprémi Jazz Fesztivál keretében. A 20 000 Ft-os jegyár kissé visszafogta a lelkesedésemet, de egy korábbi üzleti partnerem felajánlotta májusban, hogy vesz nekem egy jegyet, így minden akadály elhárult előttem. Vonat már nem volt vissza aznap Budapestre, így couchsurfing szállást kellett találnom.

Két requestet küldtem ki, mindketten igent mondtak, az első elfogadó válasz után megegyeztem Szőke Zsuzsival (27), hogy hozzá megyek. Huszonnegyedik hosztom, Zsuzsi turizmus szakot végzett, majd egy utazási irodában dolgozott Budapesten, Veszprémben egy étteremben volt manager, majd egy szállodában volt alkalmazott. Jelenleg angolt tanít magántanítványoknak. Zsuzsi 2011 októberében csatlakozott a CS-hez, csak úgy, mint én, az első évben nagyon sok vendéget hosztolt Budapesten. Kitárult előtte a világ és rettentően élvezte ezt az időszakot. 36 vendégtől van pozitív refije, de ennél persze sokkal több szörfere volt. Tavaly tavasszal szerelmes lett egy villamosmérnökbe, 2013 nyarán hozzá költözött Veszprémbe. Augusztusra várják első babájukat. Még sohasem volt állapotos vendéglátóm. Veszprémbe már jóval kevesebb requestet kapnak, főleg fesztiválok idején jönnek a vendégek.

A vonaton megismerkedtem egy anyukával és a 19 éves lányával, akikkel elvittek Zsuzsihoz a vasútállomásról. Nem találtam meg a házszámot, így a hosztom elém jött és együtt sétáltunk fel a lakáshoz. Zsuzsi már messziről szívből mosolygott rám, én meg meglepődtem a pocakján. Ugyan a profilképén is terhes kép van, csak azt hittem, hogy az egy korábbi kép.

A barátja, Attila is nagyon kedvesen fogadott. Odaadtam a Milka csokit, amit vettem ajándékba nekik. Elkísértek a koncert helyszínre, majd ők ottmaradtak egy párhuzamosan zajló fesztiválon. A Katie Melua koncert egy nagyon kedves téren, csodálatos környezetben volt. Az első sorba volt jegyem, némileg rontott az összképen, hogy pont előttem egy hangfal volt, ami takarta a művésznőt, így oldaltartásban a mellettem ülő nézőre rálógva kellett végignéznem a koncertet. Kate első kb 8 száma lassú, öngyilkoshangulatba ringató zene volt. A másfél órás koncertidő alatt egyszer sem nézett fel a művésznő a közönségre. Becsukott szemmel önmagára koncentrált. Félidős terhes egyébként. Viselhetőbb lett volna, ha a lassú és pörgősebb számokat jobban vegyíti a repertoárjában. Három zenész kísérte, akiknek a zenei kvalitása kivánnivalókat hagyott maga után. Semmi elképesztőség nem volt a játékukban, és a hangosítás sem volt a toppon.

2 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz