Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amerikai büntetőperes védőügyvéd a kanapémon

Másfél hete angol nyelvtanfolyamra jártam napi 8 órában, és a pasim unatkozott napközben, kiírta a couchsurfing falra, hogy itt van Budapesten, ha valakinek van kedve sörözni vele, akkor hajrá. A Nyugatinál találkoztunk szombat délután és egy magas fiatal srác volt vele. Elindultunk az Oktogon irányába, valami fesztivál lehetett, mert le volt zárva az Andrássy, árusok az út szélén, szép idő volt. D és Tillman napközben elmentek ebédelni egy korlátlan fogyasztású bisztróba, utána találkoztak velem. Tillman félig amerikai, félig német, azaz anyja német, apja kaliforniai. Németországban született, 4 éves korában költözött a család Bostonba. Ott is nőtt fel, németül nem beszél. Tavasszal végezte el a jogi egyetemet. Pár hete utazgat Európában, beleszeretett Budapestbe, itt szeretne maradni egy darabig. Jelenleg munkát keres, angol tanári álláson gondolkodik. Ha szeretnétek angolt tanulni egy amerikai jogásztól, például amerikai jogi szaknyelvet, vagy sima angolt, az édeklődőknek küldöm az elérhetőségét! Most még nem drága, mert tele van szabadidővel.

Elsétáltunk a Gozsdu Pointer Pubba, és ott maradtunk kb. éjjel 02.00-ig. Tillman vidám, energikus férfi. Úgy adta meg az email címét (nem kértem el), hogy írt az én mobilomról magának levelet, amire válaszolt is a saját telefonjáról, önmagának.: You are so cool! Probably the coolest dude I've ever met! Wow! Can't wait to write about you on my blog!! Majd jött a válasz is: Wow thanks Rita!

D-vel megismerkedtek két magyar lánnyal az étteremben, és Tillman elkérte az egyik lány telefonszámát. Felhívtuk a mobilomról, és Tillman idehívta őket. Az egyik meg is érkezett, kedves, helyes lány volt, élt New Jersey-ben egy évet, közgazdászként dolgozott, arra már nem emlékszem mit.

Pár nappal később érdeklődtem hogy halad az állásvadászat. Mondta, hogy egy hosteltől vár visszajelzést. Beszéltem az én ügyvédemmel, aki azt tanácsolta, hogy Tillman lehetne nemzetközi ügyvédi irodákban amerikai jogi tanácsadó, taníthatna jogi egyetemeken amerikai jogot, mint óraadó tanár, és magántanítványokat is kereshet speciális jogi angol szaknyelv oktatására. Tillman belelkesedett az ötletektől, ő is érzi, hogy a hostel recepciós állás nem lenne túl izgalmas.

0 Tovább »

Utazás a Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig stoppal

Matthew Karsten amerikai couchsurfer átutazza az Egyesült Államokat a nyugati parttól a keleti partig stoppal. A Csendes-óceántól elindulva két hetet fog utazni idegenekkel és a blogján megosztja útiélményeit.

pacific-coast-hitchhiking-L.jpg

Korábban már voltak rövidebb stoppos élményei, de ez eddigi leghosszabb és legizgalmasabb utazása. Instagrammon itt nézheted meg a fényképeit.

Aludni a saját sátrában fog, néha kempingben száll majd meg a zuhanyzás kedvéért. Az olcsó hoteleket sem zárja ki a lehetőségek közül, hogy wifi csatlakozása legyen a munkája miatt. És természetesen a couchsurfinget is használni fogja.

A stoppolás részben illegális az Egyesült Államokban, mivel veszélyes helyzetbe sodorhatja magát, és az autópályán vezetőket, ha sokáig ácsorog az út szélén. Az autópálya behajtóknál lehet stoppolni, de ez a szabály államonként változik és a helyi rendőrök is váltózó megítéléssel értelmezik a törvényt.

3 Tovább »

Mikor egy öltáncot kaptam ajándékba

FlagUSA.jpegÖtvennyolcadik vendégem, az amerikai Josh McBee két éjszakára érkezett hozzám. Los Angelesben él, és gazdasági elemző egy piackutató cégnél. Egyetemi végzettsége szerint újságíró. Eladta a lakását, felmondott a munkahelyén, és egy több éves világkörüli útra indult két hónappal ezelőtt. Bejárta Portugáliát, némileg Németországot. Budapesten egy hetet töltött. Tőlem Krakkóba utazott, ahol szintén egy hetet lesz és angol tanárként fog dolgozni. A CS-nek 2009 óta tagja, 30 pozitív referenciája van szörferektől és 5 vendéglátóktól.

Szerda este találkoztunk a házam előtt. Gyors bemutatkozás után a kezébe nyomtam egy sört üdvözlésképp, majd bementünk a városba. Beugrottunk a Kinoba kávézni, itt közölte, hogy ezt ő fizeti és az egész estét ő fogja. Nem ellenkezdtem. A Jászai Mari tértől az Oktogon érintésével besétáltunk a VII. kerületbe és a szokásos Gozsdu Pointerben kötöttünk ki.

photo (20).JPG

Gyorsan kiderült, hogy barátok leszünk. Azt szeretem a legjobban a couchsurfingben, mikor néhány perc együtt töltött idő után tudod, hogy ez egy remek CS élmény lesz. Mikor gyorsan rá tudsz hangolódni a vendégedre és ő is rád.

Elmesélte, hogy kb. 2 hónapja van egy barátnője, akit internetes társkeresőn ismert meg. 5 hetet minden nap együtt töltöttek, majd Josh elutazott. Főleg sms-ekkel tartják a kapcsolatot azóta. A szerelem leírhatatlan, Josh szerint ez a lány az igazi, már beszélgettek a házasságról és a jövendő gyerekeik nevéről és neméről.

6 Tovább »

Találd ki ki jön ma vacsorára!

A Couchsurfing nem csak 2-3 napos, hanem akár hosszabbtávú barátságokat is hozhat az ember életében. A fizikai távolság okából adódóan gyakran ezt csak Facebook, email, és egyéb kommunikációs csatornák használatával lehet életben tartani, de alkalmanként van szerencsénk ismét találkozni, főleg ha ezért teszünk is valamit.

Így tettem én hetekkel ezelőtt Raelinával, a 21 éves amerikai couchsurferemmel, aki decemberben töltött nálam egy napot és egy éjszakát. Raelina a top 5 legjobb CS élményem közé tartozik. Kb. egy hónapja írtam neki, hogy van e kedve ismét Budapestre jönni hozzám, kisvártatva visszaírt, hogy rendben, majd néhány napon belül előállt egy olyan ajánlattal, hogy a barátnőjével június 6-10 között Budapestre utazik, van egy pesti lakás, ahol aludni fognak, de a június 9-i estét nálam töltené. Megérkezése napján rámcsetelt, hogy péntek este vacsorázzunk náluk.

Raelina barátnője, Maggie, szintén 21 éves. Washingtonban él, és egy művészeti egyetemen operaének szakra jár. Itt hallhatjátok a hölgyet (nem operát) énekelni valami egészen elképesztő gyönyörűen. Mesélt róla mit jelent operaénekesnek lenni és mit jelent ez a művészet az ő életében. Nagyon érezni lehet az akcentusán és a retorikáján, hogy rendszeresen vannak színészet és beszédtechnika órái is.

6 Tovább »

Egy közös délután egy milliárdos couchsurferrel

Igazi időt csak Gil ötödik napján tudtunk egymással tölteni. Szerdától folyamatosan találkozói és vacsorái voltak. Az egyik konferenciavendég szervezett neki minden napra és estére programot. Volt olyan nap, hogy nem is találkoztunk. Ha ez egy igazi couchsurfing hostolás lett volna, azaz Gil ténylegesen a CS rendszerén küldött volna nekem requestet, akkor az nem lett volna egy kedves kanapészörfös dolog. De pont fordítva volt minden. Én hívtam meg Budapestre és a lakásomba is vendégnek, ezzel megspórolva magamnak a szálloda költségét. Így az se elvárás, hogy töltsünk időt együtt.

A szombati napja viszonylag szabad volt. Odaadtam neki az ajándékomat: vettem neki 5 tábla különféle különleges csokit. 10 perc múlva el is indultunk és bebuszoztunk a Batthyány térre. Első dolgunk az volt, hogy igyunk egy kávét az Angelicában. Útközben és a kávézóban a kedvenc befektetéseiről és a magyar üzleti kultúráról beszélgettünk. Gil elmondta, hogy a befektetései 75 százaléka sikertelenek voltak. Az adott startup elégette a pénzt és nem lett a projektből semmi, vagy működik, de különösebb nyereséget nem hoz. A maradék 25 százaléka megtérült, és néhány nagyon szép hasznot hozott. A 60 céges portfoliójára tekintve pozitív az egyenlege. Ugyanis a Linkedin, az eBay és a Paypal hozott annyi pénzt, hogy nem kell aggódnia a jövőben sem.

Rengeteget utazik. Múlt héten egy másik konferenciaszervező hívta meg Chilébe, és 4 napra átvitték a Húsvét-szigetekre. Ugyan csak 200 vendégük volt, de a szervezők kaptak jelentős állami támogatást a rendezvényükre. (Szeretnék én is hasonló konferenciákat szervezni.) Gil elmesélte, hogy akkor lakik 5 csillagos szállodában, ha a nagyvállalati meghívó fél azt kifizeti, privát nyaralásokra mindig olcsó hotelszobákat foglal, mivel csak aludni és zuhanyozni megy a szobába. Azt nem kérdeztem meg, hogy mit jelent neki az olcsó. Repülőn viszont mindig business classon utazik a saját költségére is.

Megérkeztünk a Vörösmarty térre, megmutattam neki a Gerbeaud-t és a Váci utcát. Vett magának kürtös kalácsot. Megmutattam neki a kedvenc épületeimet a Ferenciek terén, majd visszasétáltunk a Gerlóczi kávézó mellett a Deák térre. Megnézte a Városháza téri pavilonokat, majd evett egy töltött káposztát, mellé pálcikára felhúzott kisütött húsdarabokat. Nem ugrik be az étel neve. Én semmit, mert nem volt semmi vega étel. Utána beugrottunk a Starbucksba újabb kávékért.

Photo1 (53).jpg

59 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz