20090702ingatlana8.jpegTegnap este publikáltam egy posztot, amiben leírtam az RTL Klub Híradó Couchsurfing riportjáról szerzett forgatási élményemet. A posztban eredetileg közzétettem egy beszélgetést, ami az operatőr és közöttem zajlott az autóban útban a CS party felé. A dialógusunk alatt szóba került az RTL Való Világ című műsora, amiről én elmondtam, hogy a legelső szériából láttam kb két adást, azóta egyet sem. Megbeszéltük, hogy én nem tartozom a VV nézők tábora közé, ami "látszik is rajtam". 

Ma délelőtt a poszt Index címlapra került. 5 nem fogadott hívást kaptam egy ismeretlen számról, visszahívtam 13.00 után. A riporter lány jelentkezett be azzal, hogy adja a szerkesztőt. Az alábbi beszélgetés zajlott le közöttünk. 

Híradó szerkesztő: - Olvastuk a blogbejegyzésed. Nem tetszik nekünk, amit a Való Világról írtál. Ez egy magánbeszélgetés volt a kocsiban, amit te közzétettél. Ehhez nincs jogod. Az Indexet is felhívtuk, hogy távolítsák el a posztot, de ők nem voltak segítőkészek. Így most téged hívunk. 

Én: - A saját véleményemet tettem közzé a Való Világról, ezt nem tehetem meg? Leírtam a blogban, hogy nem néztem soha. Ez olyan nagy baj?

Szerkesztő: - Igen, mert ezt nem írhatod le!

Én: - Oké, hogyha ez annyira zavar titeket, akkor törölhetem a bejegyzésből a béke kedvéért.

Szerkesztő: - Jogi útra fogjuk terelni, és átadjuk a jogászoknak az ügyet! Be fogunk perelni téged, ez nem gond nekünk. 

Én: - Milyen ügyről beszélsz? Magamtól mondtam, hogy kitörlöm. Jobban megérteném a fenyegetőzésedet, ha az lett volna a reakcióm, hogy nem törlöm ki, de magamtól felajánlottam ezt. Ez a stílus nem tetszik.      

Szerkesztő: - Azt hiszem neked semmi alapod felháborodni. És látom nem értjük egymást. - majd tovább fenyegetett a bírósággal, később így fejezte be: - Hívj fel, ha kitörölted!

Én: Nem hívlak fel. Frissítsd a blogot 2 perc múlva. 

Véletlenül riportert írtam az operatőr helyett az eredeti blogposzt dialógjában. Őszintén remélem, hogy emiatt nem fogja az operatőr srác és/vagy a riporter lány elveszíteni az állását. 

Később viszont kiborított ez az arrogáns hozzáállás. Így kommunikál az RTL a "kisemberekkel"? És ha bírósági per lenne belőle, miről szólna? Rita nyilvánosságra hozott egy magánbeszélgetést a blogjában,  ami arról szólt, hogy nem nézi a Való Világot? Hány év börtön jár ezért a bűntettért?

Tessék, most nyilvánosságra hozom a fenti beszélgetést. És azt hiszem ezek után fekete listára kerülök az RTL-nél, és nem leszek soha többet benne. Brühühű :-)