Mivel a legutóbbi vendégeim megszámlálhatatlan alkalommal mondták el, hogy mennyire jó barátok és mennyire nagyon jól értik egymást, rákérdeztem a tegnap esti vacsoránk közben, hogy miért nem alkotnak egy párt, ha ennyire tökéletes a kapcsolatuk? Erre higgadtan válaszoltak, hogy nem vonzódnak a férfi testhez, így ez a lehetőség kilőve. Rákérdeztem, hogy hogyan ismerkedtek meg, erre kissé zavarba jöttek, és lehajtott fejjel motyogtak valami olyasmit, hogy "az interneten". Nem hagytam ennyiben a kérdést, és megkérdeztem, hogy milyen tipusú oldalon. Ekkor elmesélték, hogy Daan szervez az otthonában egy Pickup Artist csoportot, ami arról szól, hogy a találkozásuk alatt tréningeket tartanak hogyan szedjenek fel nőket. Ez Daan életében az egyik legcsodálatosabb dolog. Közben kiderült, hogy amíg nem voltam otthon, jártak a szobámban és megtalálták nálam Neil Strauss A játszma című könyvét. Nagyon meglepőnek találták, hogy egy nő egy ilyen könyvet olvasson. Elmondtam nekik, hogy kb. a harmadánál abbahagytam, mert akkora idiótaságnak tartottam az egészet. Nos ez a könyv a pickup artistok bibliája. 

A Pickup Artist csoportok lényege, hogy viselkedéstechnikát és helyzetgyakorlatokat modelleznek, amivel gyakorlolhatnak elcsábítási trükköket. Egy trénervezető segítségével növelik az önbizalmukat, bátorítják és tanácsokkal látják el egymást, közös vadászatra indulnak. Ezek a csoportok olyan fiúknak valók, akik a maguk természetes ösztönös viselkedésük erejéből nem képesek ismerkedni, eddig gyakran kudarcot vallottak, lepattantak a kiszemelt nőkről. Számukra talán nagyon hasznos tud lenni.  Rajnak, a The Big Bang Theory sorozat egyik tagjának például nem ártana egy ilyen tanfolyam. 

pickupartist_big.jpg

Mivel a húszas éveimben kissé ribanc voltam, és az elképzelhető legkülönfélébb módszerű csajozási technikákkal volt alkalmam találkozni, ezért az első reakcióm a tréningre egy szarkasztikus mosoly volt. Azt gondolom, hogy a legtöbb nő életében van olyan korszak - ez legtöbbször a húszas évei első fele - amikor különösebb kockáztatás nélkül bele megy bármibe. Jöhetnek az egyéjszakás kalandok, teljesen felesleges a trükközés. A férfinak elég csak magát adnia, elég ha kinyílvánítja a nő felé a csodálatát, rendelkezik némi intelligenciával, már arathatja is le a gyümölcsöt, azaz az est végére haza is viheti a kiszemelt nőt.

Én azokat a férfiakat nem szerettem, akik azokra a lányokra is ráhajtanak skalp vadászat céljából, akik komoly kapcsolatot keresnek. Ezek a férfiak ilyenkor a szex reményében hazudoznak mindent: nyári közös nyaralásokról, biciklizésekről, programokról beszélnek meg az első randevúk alatt, hogy elcsábítsák a lányok lelkét. Miután túl vannak az első közösen töltött éjszakán, a lány azt hiszi, hogy ez a kapcsolatuk kezdete és nem is sejti, hogy a szex a kapcsolatuk végét jelentette. Sosem értettem, hogy erre mi szükség van. Rengeteg bombázó értelmes nő szaladgál az utcákon, akiket hazudozás nélkül is ágyba lehet vinni egy-két éjszaka erejéig, vagy akár kötöttségek nélküli szexuális viszonyt fenntartani velük. Hogy miért hiszékenyek a nők? Nem azért, mert buta libák, hanem mert tapasztalatlan fiatalok és nem állnak feltétlenül úgy a férfiakhoz, hogy minden pasi hazug disznó. Miután elég tapasztalatot szereznek, addigra viszont már olyan idősek lesznek, hogy nem feltétlenül ők lesznek a szórakozóhelyeken a férfiak elsődleges célpontjai. Egy 30 feletti nő nyilvánvalóan még (lehet) nagyon vonzó, csak 2 mondat után átlát a szitán, az olcsó próbálkozások kudarcos kisérletezéssel végződnek. 

Másik szempont, hogy miért is hazudnak be a portyázó férfiak a kiszemelt nőnek a közös élet reményét? Mert ezzel önmagukat akarják becsapni és a maguk morális érzékenységét akarják megnyugtatni. Ha őszintén tisztázzák a lánnyal, hogy ez csak egy one night stand lesz, semmi több, és a hölgy ebbe belemegy, akkor egyből nem lesz már olyan szép a leányzó fekvése. Úgy érzik, hogy egy kurvával van dolguk. A férfiak el akarják hinni, akár csak 4-6 óra erejéig, hogy akár kapcsolat is lehet a mámoros reggelig tartó románcból. 

A Pickup Artistoknak itt van a magyarországi oldala. A főoldalon nagy betűvel hirdetik a külföldieknek, hogy jöjjenek Magyarországra, végezzenek el egy tréninget náluk és garantálják, hogy megtalálhatják és megfektethetik álmaik szuperbombázó szupermodell nőjét, mert ők igenis ezt megérdemlik. Itt lehet különféle termékeket online is rendelni. Két napos intenzív gyakorlati tréning ára 48 800 Ft, 3 napos ára 87 000 Ft. Az ár tartalmazza az elméleti oktatást, tananyagot és a gyakorlati nappali és éjszakai terepoktatásokat.

Íme az oldalukról egy szemléltető videó, hogy egy perces technikával hogyan szerezhető meg egy csinos lány telefonszáma egy utcai leszólítás során: 

A nálunk nyaraló, telelő külföldieknek egyébként sincs nehéz dolguk. Szórakozóhelyeken nagyon könnyen, tanfolyam elvégzése nélkül is felszedhetnek csajokat. Még a kapcsolatot igéretét sem kell behazudni. Ha nagyobb eséllyel akarnak indítani, maximum elég belebegtetni, hogy természetesen nemsokára meghívják a lányt magukhoz Angliába, Franciaországba, Amerikába stb., azaz oda ahonnan jöttek. A magyar lányoknak már az is kaland lesz, hogy egy külföldivel töltöttek el egy éjszakát, gyakorolhattak picit angolul. Az oldalukon ezt említik is:

All hot Hungarian girls love foreign people (especially people from Austria/Germany/Switzerland/USA/UK) and they can practice their language skills while flirting.

A tartósan szingli és/vagy az egy éjszakás kalandokat hajszoló férfiak (köztük a vendégeim is) közben kimondva is keresik az igazit, a leendő gyermekeik anyját, akivel együtt megöregedhetnek.  Egy olyan nőt keresnek, aki mondjuk egy 10-es skálán 20 pontot ér el. Azt viszont sokszor nem hajlandóak tudomásul venni több évi egyedüllét után sem, hogy ők maguk csak egy 6.5 pontos férfiak...