Egy éve írtam egy posztot erről a témáról, ezt szeretném most folytatni. 

Vannak olyan hosztok, aki gender preferenciát állítanak be az adatlapjukon, férfiak, akik csak nőt hosztolnak. Ők elsősorban randizásra használják az oldalt, vagy csak kényelmesebben érzik magukat otthon lányok társaságában. Férfiak, akik csak férfiakat hosztolnak, azok 98 %-ban melegek, és ők is partnerkeresésre használják a CS-t. Több olyan profilt láttam, ahol szövegesen is kiírták, hogy ne írjanak nekik lányok. Természetesen ez nem igaz minden melegre, engem például Brüsszelben egy homoszexuális fiúpár hosztolt 2 éjszaka, nagyon remek estéket dumáltunk végig, valamint az utolsó estémen is szintén egy meleg ambassador srác hosztolt, aki nem jelezte az adatlapján, hogy meleg, hanem a személyes beszélgetés során mondta el.   

Nekem nincsen nemi preferenciám, vegyes arányban hosztoltaltam, lányokat, fiúkat, párokat, heteroszexuálisokat és homoszexualisokat. Kb. 45 férfi, 25 nő, 15 pár vendégem volt. Azt viszont mindenképp elmondhatjuk, hogy a fiúkat több lány hosztolja, mint a saját neme, és ugyanez fordítva, talán nálam is ezért a legnagyobb a szóló férfi vendégek száma. Sokan párokat nem szeretnek hosztolni, mert gyakran volt velük olyan tapasztalatuk, hogy ingyen szállásnak használták őket, a pár végig kettesben akart lenni. Nekem inkább pont az ellenkezője a tapasztalatom: a párok örültek a személyemnek, főleg ha hosszabb utazáson vesznek már részt együtt, kell a társaság :-). Én kifejezetten szeretek párokat hosztolni. Friss szerelmeseknek azonban nem ajánlom a couchsurfinget, pont az intimitás hiánya nem jó egy néhány hete összejött párnak, akik első közös utazásra indulnak együtt.

Az elmúlt közel 3 évben, mióta írom a blogot rengetegen kérdezték tőlem, hogy a Couchsurfing valami randi site, nem? Höhö.. Mindenkinek evidens, mivel a hoszt és a vendég ugyanoda megy aludni éjszaka. Én, és még sokan erre azt mondjuk, hogy a CS-en keresztül ugyanolyan esély bepasizni/becsajozni, mint kinn a való életben. De továbbmegyek, inkább kevesebb. Hogy miért? Én magam 45 szóló férfi utazót hosztoltam, ebből legalább 30 nagyon szimpatikus volt, mégsem történt senkivel semmi egy-két csókolózáson kívül. Tényleg nem! :-) Az egyik legutóbbi vendégem, Pedro, 300 vendéget hosztolt, ebből legalább 200 nő volt, és csak 2-3 lánnyal volt valami "több", mint couchsurfing. Viszont kinn az életben, ha együtt töltöttem 30 csodás férfival egy estét (nem egyszerre:-), akkor sokkal magasabb arányban lett belőle valami, mint nulla. Ennek valami olyasmi lehet az oka, hogy a couchsurfing úgy kódolódott az értelmezésemben, hogy az egy nemzetközi barátkozós oldal, és ennek megfelelően tekintek a vendégeimre, bármilyen vonzóak is azok. Természetesen előfordul, hogy a tagok a CS-en keresztül találják meg a szerelmüket, magam is többször hosztoltam olyan párt, akik a kanapészörfön keresztül jöttek össze. 

És persze vannak olyan tagok, akik kizárólag erre használják a közösséget. Pár hete volt fenn nálam egy amerikai CSer srác sörözni, aki ezer feletti vendéget hosztolt az elmúlt 2 évben, mióta csatlakozott a CS-hez, kizárólag lányokat, elvétve párokat. 6-10 lányt hosztolt egyszerre, és a tavalyi évben minden nap volt vendége. Volt közöttünk egy kisebbfajta vita, ami arról szólt, hogy ő csak olyan lánytagoknak mond igent, ahol meg van a lehetőség, hogy affér lehet a hosztolásból, ha úgy érzi ez nincs meg, akkor nemet mond. Erre azt mondtam neki, hogy ő is dating site-nak használja az oldalt, amire ő úgy reagált, hogy nem, mert nem gond, ha semmi nem történik, de szeretné tudni minden esetben, hogy nincs kizárva a lehetőség. Még kicsit elcseverésztünk azon, hogy hogyan lehet ezt tudni előre a requestből. Abban viszont egyetértettünk, hogy a couchsurfing egy female hospitality exchange közösség. A nőknek hatványozottabban nagyobb az esélye kanapét találni, mint a férfi tagoknak. Elkeseredve mesélte el, hogy miközben több, mint 400 hosztolós referenciája van, mégis a jelenlegi európai körútján csak 2-3 alkalommal talált kanapét, és végig a 2 hónap alatt hostelekben és szállodákban kellett szobát kivennie. Lányok, férfiak vegyesen mondtak neki nemet. Azért ilyen problémám nekem egy utazásom során sem volt. 

Kövess Facebookon és Instagramon is