Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Thesszalonikiságok

- Lepukkant, de megvan a maga bája. Változatos, csodás, különleges. Szeretem.

- Onnan ismered fel, hogy ki a turista és ki a helyi görög, hogy a turista rövidnadrágban és atlétában van (mint én), a helyi hosszú nadrágban, kis kabátban, pulóverben, sportcipőben, de mindenképp több réteg ruha alatt melegen tartva magukat. Szerintem tréningeznek a közelgő tartós 40 fokra.

- Nem beszélnek angolul, a fiatalok se, max pár szót.

- Isteni péksütemények vannak. Jobbak, mint Nápolyban... Az egyik elegáns sütis boltban vettem 4 darabot 1 Euróért. Hát nem volt drága.

- Ahogy elnézem a kifőzdék, a grilles helyek szintén barátságos áron kínálják a dolgaikat: 2 zöldséges pita 3.5 Eur, vega óriási nagy adag saláta 4.9 Eur.

- Az élelmiszerboltok azonban sokkal drágábbak, mint otthon. 16 Eurót fizettem azért, ami otthon 10-ből meglett volna (6 db literes ásványvíz, kis dobozos előre csomagolt gomba, 6 tojás, 2 Rio Mare babos tonhal konzerv, 2 db alma)

IMG_7348.JPG

3 Tovább »

A kényelem a legfontosabb szálláskeresésnél (?)

Az elmúlt fél évben viszonylag sokat utaztam, természetesen Couchsurfinggel, és rájöttem arra, hogy szálláskeresésnél és vendégfogadásnál nem ugyanazok a célok motiválnak engem. Mikor vendéget fogadok, és tettem ezt már közel 80 szörferrel, az a fontos, hogy írjon nagyon jó személyes requestet, a CSer az adatlapja alapján legyen érdekes, legyen bennünk valami közös, és lehetőleg legyenek igazi referenciái mind hoszt, mint szörfer oldalon. Korábban fogadtam olyan vendégeket is, akiknek nem voltak hosztolási tapasztalatai, csak használták a szervezetet, és majdnem minden esetben megbántam. Egy-két alkalommal volt erre kivétel is, de általában vagy közömbös, vagy unalmas, vagy akár némileg kellemetlen élményben volt részem velük. Jó vendég akkor leszel, ha előtte voltál vendéglátó is.

Mikor én keresek szállást az alábbi szempontok alapján szűrök fontossági sorrendben:

  • Experience (tapasztalat), azaz legyen minél több referenciája
  • Lakjon a belvárosban
  • Legyen vendégszobája, de minimum egy nappalija. Azaz semmiképp ne aludjunk egy szobában.
  • 25 felett legyen a kora
  • Női hosztok előnyben, de ezt sikerült eddig a legkevesebb alkalommal abszorválnom külföldön.
  • Beszéljen jó angolul. Expert szint előnyben.
  • Akik a fenti szűrőn átestek, azok közül nézem meg, hogy kivel állok lelkiekben egy hullámhosszon, vagy legalábbis legyen 1-2 terület, ami közös lehet bennünk.

CouchSurfing-5-keys-630x315.jpg

23 Tovább »
12
»

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz