- Rengeteg férfi sétál babakocsival vagy kisgyerekkel egyedül az utcákon. A nők dolgoznak, és apa marad otthon? Ezt a 3 képet kb 5 perc leforgása alatt fényképeztem, de ott vannak mindenhol! 

Photo1 (68).jpg

Photo1 (69).jpg

Photo1 (70).jpg

-

 

 

 

- Onnan lehet megismerni az utcákon, hogy ki a helyi és ki a turista, hogy míg a turista pólóban, térdnadrágban grasszál, a helyin pulóver, kabát, hosszúnadrág és sál/néha sapka van. A 20 fok körüli hőmérséklet a katalánnak/spanyolnak hideg. 

IMG_6059.jpg

- Nem baj, hogy angolul szólsz hozzájuk, úgyis spanyolul válaszolnak. Maximum lassabban mondják, hogy jobban értsd. 

- Az összes általam megismert katalán/spanyol férfi nagyon szenvedélyes, ezer lángon ég, és a legbarátságosabb és érdeklődőbb emberfajta világon. 

- Az egy hét alatt összesen 3 öltönyös férfit láttam, pedig erősen figyeltem.

- Barcelonának lelke van. 

- Csak a turistáknak szánt utcán bérelhető kerékpárokat láttam mindenhol, helyiek nem igen bicajoznak. Update komment alapján: a helyiek is ezt használják. 

- A futás népszerűbb!

- Nem érezni a luxust sehol, az emberek inkább átlagos vagy szegény életkörülmények között élnek. Nincsenek lépten nyomon elegáns éttermek, bárok, mint pl. Zürichben. Itt sokkal több a "lepukkant" kávézó, mint akár Budapesten.  

- A La Ramlan voltam olyan piacon, aminek szinvonalát meg sem közelíti egyik magyar piac sem. A pultok művésziek, kreatív módon kipakolt felsőosztályú minősségi áru mindenhol. 

IMG_6051.jpg

- Még senki nem akart kizsebelni, mióta itt vagyok. Holnap megyek haza. 

- A metrókocsik és folyosók kényelmesen szélesek. Az átszállási folyosók mint Londonban. 

- A homelessek beszélnek angolul és rettentő udvariasak. 

- A vegetáriánizmusra úgy reagálnak, mintha épp azt jelentettem volna be, hogy ufó vagyok. Az egyik partmenti étteremben segítségül csirkét ajánlottak. Az nem hús, mondta a pincér. 

IMG_6088.jpg

- A legtöbb lakásban (amiben jártam) nincs ablak. Vagy ha van, akkor apró és valamilyen tűzfalra néz. 

- Minden lakásban (amiben jártam) padlólap (vagy csempe) van minden helységben. Parkettát és padlószönyeget sehol nem láttam. 

Screen shot 2013-05-13 at 23.41.57.png