Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A referenciák elsősorban csak udvarias megjegyzések a másikról

Negyedik vendégem Jerome Alexandre 36 éves francia web fejlesztő Párizsból. 7 napja kezdte meg az utazását és jelenlegi tervei szerint soha nem fog hazatérni. 

Hova utaztál először a CS segítségével és mik voltak a tapasztalataid? Mi várt téged ott és milyen volt a hostod?

Az életem első utazás a CS-vel még nagyon friss élmény. A világ körüli utam első szakasza csak a múlt héten kezdődött. Firenzében, Olaszországban jártam, a hostom egy brazil fiú volt, aki átmenetileg él ott. A lakása csak részlegesen volt bútorozva, még kanapéja sem volt, csak egy vékony kis matracon aludhattam. De erre előre figyelmeztetett. A lakás többi része viszont nagyon kényelmes és jól felszerelt (konyha, fürdőszoba) volt. Sőt, nagyon otthonosan éreztem magam nála, mondtam is neki, hogy minden, amire szükségem van, az csak egy tető a fejem felett és egy jó társaság! Pontosan ez az, amit meg is kaptam. Michael 35 éves, okos, sokat utazott és sok helyen élt a világon, örömmel hallgattam a történeteit. Csak egy éjszakát töltöttem itt, és ezt sajnálom is - mivel ha szimpatikusak vagytok egymásnak, ez az idő túl rövid ahhoz, hogy valóban érdekes dolgokat csinálj, és hogy kötődés alakuljon ki.


Mi volt a legizgalmasabb, a legegyedülállóbb élményed az utazásaid során a CS-hez kapcsolódóan? Milyen nemzetiségű volt a legérdekesebb couchsurfered, akit befogadtál eddig? 
Nos, még csak három hostom volt, beleértve téged is Rita! Ezt megelőzően, csak két couchsurferem lakott nálam Párizsban. De a második hostom Ljubljanában, Szlovéniában bizonyosan egyedülálló találkozás volt. Úgy terveztem, hogy csak egy éjszakát maradok, de végül 4 lett belőle! Először ő fedezte fel az útvonaltervemet a CS site-on, és küldött nekem egy meghívó levelet, mivel látta a profilomon, hogy sok közös érdeklődési területünk van (könyvek, filmek, zenék). Mikor találkoztunk az állomáson, mindketten azonnal megtaláltuk a közös nevezőt és a későbbiekben is nagyon kényelmesen éreztük magunkat egymással. A lakótársaival és a barátaival is remekül éreztem magamat. Az első nap javasolta is nekem, hogy maradjak tovább, és nagyon hálás vagyok, hogy megtette. Négy napot töltöttünk együtt. Megmutatta a városa és országa látnivalóit is (hála a bátyja autójának!). Minden nagyon könnyed és egyszerű volt. Úgy tekintek rá, mint a barátomra. És Ljubljana is nagyon gyönyörű és nagyszerűen élhető hely. 
 
Mik a legfontosabb tanácsok, amit szerinted figyelembe kell venni, ha te utazol valakihez vagy épp befogadóként vagy?
Nagyon fontos, hogy úgy válaszd ki a hostodat a profilja alapján, hogy biztos legyél benne, hogy van sok közös vonásotok, közös dolgok, amiket megoszthattok egymással. Munka, hobbi, eszmék, ideálok. Nem biztos, hogy a referencákra kell támaszkodnod, mert azt hiszem a kommentek elsősorban csak udvarias megjegyzések a másikról. Az embereket elsősorban a kor és a társadalmi háttér alapján kell kiválasztanod, kivéve ha új élményeket akarsz szerezni! Kívánatos lenne, hogy előtte néhány üzenetet váltsatok egymással, mielőtt megállapodnátok a host/surf ügyben. Biztonsági okokból szerintem fontos, hogy a találkozót a weboldalon keresztül váltott üzenetekkel beszéld meg, így nyoma marad a dolognak. A telefonszámokat, címeket és a lakáshoz való eljutás részleteit szintén a weboldalon keresztül cseréljétek ki, még akkor is, ha a találkozót más csatornán beszélitek meg.
Photo1 (4).jpg
 
0 Tovább »

c'est la vie

france-flag.gifNegyedik vendégem Jerome Alexandre 36 éves francia web fejlesztő Párizsból. 7 napja kezdte meg az utazását és jelenlegi tervei szerint soha nem fog hazatérni. Az ok csupán csak annyi, hogy eleget élt Franciaországban. 2-3 évesre tervezi világ körüli útját, és ha befejezi, akkor Londonba fog visszaköltözni, ahol már korábban is lakott fél évet. A pénze nem lesz elég erre az időszakra, szándékai szerint Vietnámban 4 hónapot fog maradni novembertől, és dolgozni is fog a saját szakmájában. Az utazásáról ír egy térképcentrikus blogot, ami itt nyomon követhető

Photo1 (2).jpgJerome végtelenül kedves és helyes fiú, nyitott és barátságos természete van. Az angolt international English akcentussal kitünően beszéli. Megszámlálhatatlan mennyiségű cider elfogyasztása után megosztottunk egymással néhány titkunkat is. Beszéltünk többek között a homoszexualitás társadalmi megitéléséről. Mondtam neki, hogy Pesten élne, nem igazán sétálhatna az utcán a barátjával kézenfogva, mert megverik őket, de minimum beszólnak és kellemetlen atrocitásokat kéne megélnie emiatt nap mint nap. Erre elmesélte, hogy egész életében csak egyszer ütötték meg, ez is Magyarországon történt. 16 évvel ezelőtt utazott a vonaton a barátaival, és igaz kissé provokatívan viselkedtek (csókolóztak), de a vége az lett, hogy egy ötven körüli magyar fickó behúzott neki egyet az arcába.

0 Tovább »

CoushSurfing biztonság

A szüleim mindig azt tanították nekem gyermekkoromban: ne állj szóba idegenekkel! Erre felnövök és mi az eredmény? Beengedem a lakásomba őket, szállást adok nekik éjszakára, beszélgetek velük, nevetünk együtt, megosztom velük a vacsorámat, az élményeimet, a titkaimat, a kultúrámat.

Bárkinek mesélek a couch surfingről, az első reakció: Nem veszélyes ez? A válaszom nem, de tudni kell okosan használni. Csak olyan embert engedj be az otthonodba, és olyantól kérj szállást, akinek az adatlapján van sok pozitív referencia és van sok sok barátja. Ha verified (ellenőrzött) user, akkor még nagyobb biztonsággal mondhatsz neki igent. Erről Speed már írt a korábbi posztjában részletesebben. Fontos az is, hogy az adatlapja legyen teljesen kitöltve és természetesen az is, hogy nyerje el a bizalmadat.

2 Tovább »

Speed a házban - A kezdetek

Sziasztok, szeretnék Nektek bemutatkozni, speed vagyok, a CS blog újdonsült társszerkesztője. Amit tudni kell rólam, az annyi, hogy lassan már hét éve blogolok/írok több-kevesebb sikerrel, és most ide is fogok alkotni pár cikket, annak függvényében, hogy épp történt-e valami releváns esemény díványszörfölési szempontból.

A regisztrációm a Couchsurfingre még tavaly történt, akkor ki is kértem a képeslapot, ami valahogy elfelejtődött, azóta váltottam egy albérletet is, szóbal valószínűleg ott maradt (ez egy CS módszer, amivel arról bizonyosodhatsz meg, hogy mennyire valós/alátámasztott az a személy, akivel épp kapcsolatban vagy, de erről később). Szóval idén, épp március idusán beszélgettem erről a futásmérés istennőjével, Gabival, amikor is bevillant, hogy nekem is van egy accountom. Nosza, rohanás haza, refresh.

Ekkor kicsit rendberaktam a profilomat is, fel és kitöltöttem mindent amit lehet. Külön vicces, ha a melóhelyemen esetleg benézek, akkor rögtön betesz Londonba az ottani szerver miatt, itthonról pedig szerinte a nyolcadik kerület az egyenlő Jászkarajenővel. Ez amúgy csak ott játszik, hogy mindig az IP-cím alapján kitalált lokáció alapján ajánl neked a kezdőlapon programokat.

1 Tovább »

50 COUCHES IN 50 NIGHTS

Dean MacKay 2010. júniusában és júliusában 50 különböző kanapén aludt 50 egymást követő éjszakán át. Fényképeket készített az összes kanapéról, a hostjairól, valamint meginterjúvolta őket. Filmet készített az otthonaikról és az utazásairól. A hostjai megosztották vele a vacsorájukat és a titkaikat. Gondoskodtak róla, mikor beteg volt. Voltak álmatlan éjszakái és mozgalmas napjai. Sokat beszélgetett velük a múltról és a jövő álmairól. Nagyon sok kávét ivott meg számtalan különböző kávéházban. Voltak barátok, akik még közelebbi barátokká váltak. És voltak idegenek is, akik befogadták az otthonukba.

Rengeteget tanult a vendéglátóitól és még jobban megismerte önmagát is. Ezek az idők felejthetetlenné váltak számára. 
 
 
1 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz