ci-lgflag.gifÖtvenkilencedik vendégem a chilei Jorge Daher, 28 éves rendezvényszervező. Több, mint 2 éve utazik, szeptemberben hazamegy. Ausztráliában és Új-Zélandon töltött 4-5 hónapot, lakókocsiban lakott, a barátaival körbeutazta nagyjából a kontinenst, ahol nyári munkát is vállalt. Ásziában közel egy évet volt. Thaiföldön bungalót bérelt, itt kb 2 hónapot élt. Thai masszázst tanult helyiektől. Nem mertem rá megkérni, hogy mutassa be a tudományát. Utána Malajzia, Kína, majd Törökország következett. Európában tavasz óta van, minden nap rettentő szerencsés módon couchsurfing szálláson lakott. Bulgária, Görögország, Olaszország, Egyesült-Királyság, Franciaország, Benelux államok, majd Horvátország. Az országokat aszerint választja ki, hogy hova van épp olcsó repülőjegy. 

3 vendéget hosztolt Thaiföldön, 37 vendéglátótól van referenciája. Volt akinél 3 hetet töltött, de általában néhány napot van egy városban. Napi 18 EUR a kerete, ez az összeg Európában szerény, de Ázsiában kényelmes volt. Ha van 24X150 000 Ft megtakarításod, vagy olyan munkád van, amit bárhonnan tudsz végezni egy laptop és internetcsatlakozás segítségével, akkor érdemes utána csinálni. Nekem a lakásom került havi 150 000 Ft-ba, mindeképp lényegesen olcsóbb utazni, mint itthon maradni. 

Szombat este érkezett meg a lakásomhoz. Gyorsan lezuhanyozott, majd elmentünk a Kőfaragó utcában tartott havi CS meetingre. Több, mint 200 kanapészörfös látogatott el az eseményre. Ez a szám még számomra is szokatlan volt. Előző este kimozdultam, kicsit sok cidert ittam, így mondhatni másnaposságtól küzdöttem. Nem volt igazán kedvem semmihez. Jorge nagyon aktív energikus srác, egész este igyekezett a kedvembe lenni, de nem voltam a helyzet magaslatán. Megérkezésünkor meghívott egy italra, ami a magam részéről egy ásványvíz volt. Leültünk egy asztalhoz beszélgetni, majd kisvártatva egy iráni ismerősöm és egy indiai CSer csatlakozott hozzánk. A hosszú távú utazás volt a téma.

Photo1_2.jpg

Majd átültünk egy másik asztalhoz, ahol elkezdtem 2 fiatal lánnyal dumálni. Mindketten Londonból jöttek. Az egyik 21 éves, Georgia a neve, 1 hónapja él itt, angol tanár. Úgy nézett ki és úgy is beszélt, mint Adele, az énekesnő. Előtte Kínában élt 1 évet, szintén angol tanárkodott. Még két évet tervez Európában maradni, ebből fél évet Budapesten. Utána Dél-Amerika a cél. Mindenhol elkel egy jó angoltanár. Ha angoltanár vagy és elégedetlen az állásoddal, csináld te is ezt! Élj különféle országokban, mindenhol szivesen fognak látni. Főleg amíg fiatal és szingli vagy!

Apropó, genetikai furcsaság! A lány egyik nagyapja, azaz az édesanyja apja kenyai, azaz teljesen feketebőrű afrikai. Georgia bőre viszont teljesen fehér, mint az enyém, kék szeme van, és sötétszőke haja. Két generáció és el is tűnt az afrikai bőrszín. Az édesanyja sem teljesen félvér, sötét a bőre, de inkább, mintha csak kreol lenne. Ha napra megy, akkor feketére barnul. Mondtam neki, hogy simán lehet, hogy a leendő párja fehér lesz, de az ő gyerekük fekete bőrű. Mondta, hogy ezt nagyon nem szeretné, mert magyarázkodni kellene rendesen. 

A másik csaj édesanyja magyar, apja angol, így két anyanyelve van. Velük dumálgattam nagyjából éjfélig, aztán hazajöttem. Jorge ott maradt a szintén chilei barátjával, akivel jelenleg utazik. Valamikor reggel jött haza. 

Másnap kora délután elmentünk a free walking tour-ra. Még sohasem voltam ilyesmin más országban sem. Hát, nekem unalmas volt, mivel a szokásos budapesti nevezetességeken rohan végig a csoport. Micsoda meglepetés! Én voltam egy egyetlen magyar a csoportban. Micsoda meglepetés! A felénél ott hagytam Jorget és a barátját és leléptem kávézni, majd bikram jóga órára. 

Az óra után a Margitszigetre kellett volna mennem csatlakozni a vendégemhez és még vagy 10 magyarhoz, akit időközben szedett össze, de nem volt kedvem társasághoz és az eső is esett. Jorge még maradt velük, akkor jött vissza, amikor már aludtam. 

Ha tetszett a poszt kövess minket a Facebookon is!