Negyedik vendégem Jerome Alexandre 36 éves francia web fejlesztő Párizsból. 7 napja kezdte meg az utazását és jelenlegi tervei szerint soha nem fog hazatérni. 

Hova utaztál először a CS segítségével és mik voltak a tapasztalataid? Mi várt téged ott és milyen volt a hostod?

Az életem első utazás a CS-vel még nagyon friss élmény. A világ körüli utam első szakasza csak a múlt héten kezdődött. Firenzében, Olaszországban jártam, a hostom egy brazil fiú volt, aki átmenetileg él ott. A lakása csak részlegesen volt bútorozva, még kanapéja sem volt, csak egy vékony kis matracon aludhattam. De erre előre figyelmeztetett. A lakás többi része viszont nagyon kényelmes és jól felszerelt (konyha, fürdőszoba) volt. Sőt, nagyon otthonosan éreztem magam nála, mondtam is neki, hogy minden, amire szükségem van, az csak egy tető a fejem felett és egy jó társaság! Pontosan ez az, amit meg is kaptam. Michael 35 éves, okos, sokat utazott és sok helyen élt a világon, örömmel hallgattam a történeteit. Csak egy éjszakát töltöttem itt, és ezt sajnálom is - mivel ha szimpatikusak vagytok egymásnak, ez az idő túl rövid ahhoz, hogy valóban érdekes dolgokat csinálj, és hogy kötődés alakuljon ki.


Mi volt a legizgalmasabb, a legegyedülállóbb élményed az utazásaid során a CS-hez kapcsolódóan? Milyen nemzetiségű volt a legérdekesebb couchsurfered, akit befogadtál eddig? 
Nos, még csak három hostom volt, beleértve téged is Rita! Ezt megelőzően, csak két couchsurferem lakott nálam Párizsban. De a második hostom Ljubljanában, Szlovéniában bizonyosan egyedülálló találkozás volt. Úgy terveztem, hogy csak egy éjszakát maradok, de végül 4 lett belőle! Először ő fedezte fel az útvonaltervemet a CS site-on, és küldött nekem egy meghívó levelet, mivel látta a profilomon, hogy sok közös érdeklődési területünk van (könyvek, filmek, zenék). Mikor találkoztunk az állomáson, mindketten azonnal megtaláltuk a közös nevezőt és a későbbiekben is nagyon kényelmesen éreztük magunkat egymással. A lakótársaival és a barátaival is remekül éreztem magamat. Az első nap javasolta is nekem, hogy maradjak tovább, és nagyon hálás vagyok, hogy megtette. Négy napot töltöttünk együtt. Megmutatta a városa és országa látnivalóit is (hála a bátyja autójának!). Minden nagyon könnyed és egyszerű volt. Úgy tekintek rá, mint a barátomra. És Ljubljana is nagyon gyönyörű és nagyszerűen élhető hely. 
 
Mik a legfontosabb tanácsok, amit szerinted figyelembe kell venni, ha te utazol valakihez vagy épp befogadóként vagy?
Nagyon fontos, hogy úgy válaszd ki a hostodat a profilja alapján, hogy biztos legyél benne, hogy van sok közös vonásotok, közös dolgok, amiket megoszthattok egymással. Munka, hobbi, eszmék, ideálok. Nem biztos, hogy a referencákra kell támaszkodnod, mert azt hiszem a kommentek elsősorban csak udvarias megjegyzések a másikról. Az embereket elsősorban a kor és a társadalmi háttér alapján kell kiválasztanod, kivéve ha új élményeket akarsz szerezni! Kívánatos lenne, hogy előtte néhány üzenetet váltsatok egymással, mielőtt megállapodnátok a host/surf ügyben. Biztonsági okokból szerintem fontos, hogy a találkozót a weboldalon keresztül váltott üzenetekkel beszéld meg, így nyoma marad a dolognak. A telefonszámokat, címeket és a lakáshoz való eljutás részleteit szintén a weboldalon keresztül cseréljétek ki, még akkor is, ha a találkozót más csatornán beszélitek meg.
Photo1 (4).jpg