Száztizenötödik vendégem a brazil Talita (29) volt. Lobbistaként dolgozik az Európai Uniónak Brüsszelben. 14 éves korában a család Angliába költözött, odajárt középiskolába, majd egyedül Franciaországba költözött, és az egyetemi tanulmányait Párizsban végezte. Francia lett a második nyelve a portugál után, de angolul is kiválóan beszél.  Budapestre egy EU-s konferenciára érkezett. A munkahelye fizetett neki egy ötcsillagos szállodai szobát, de egy éjszakára couchsurfingelni is akart. Belga csokit hozott nekem ajándékba. 

Kérdeztem tőle, hogy mennyi igaz a sokat emlegetett brazil szexuális szabadosságról. A brazil lányok valóban nem sokat teketóriáznak, mielőtt ágyba ugranának valakivel. Talita röviden úgy summázta a lényeget, hogy 20 perc ismeretség elég, ezalatt kiderül, hogy nem őrült e a fiú, ki fia borja, mivel foglalkozik, és ha megvan a kémia, akkor hajrá. Ha jó a szex és másnap is kölcsönösen kedvelik egymást, találkozni fognak ismét, és abból később bármi kialakulhat. Ha egy kapcsolat komollyá válik, onnantól kezdve a hűség nagyon fontos. Mind elkötelezett párkapcsolatban, mind házasságban válóok, ha az egyik fél, akár egy éjszakára is, de megcsalja a másikat. Amíg viszont szinglik, vagy nem komoly kapcsolatban vannak, addig mindenki nyíltan mindenkivel azonnal.

Elgondolkodtam, hogy az övék, vagy a mi "rendszerünk" jobb-e, és arra jutottam, hogy az övék sokkal tisztább, becsületesebb és egyszerűbb is. Itthon a megismerkedés után várunk néhány randiig, vagy akár hetekig az első szexuális élménnyel, mivel a lányok nem akarnak könnyen kaphatónak lenni. Ha mégis megtörténik az első-második randin, akkor utána a férfiak többsége is úgy áll a csajhoz, hogy könnyű préda volt, a lányok meg többségében megbánják, várni kellett volna.. Ismerjük meg a másik lelkét, és agyát, mielőtt ágyba ugrunk, alakuljanak ki érzések egymás felé, és ahhoz idő kell. Elvétve van arra is példa, hogy az első-második találkozás utáni szexuális élmény másnapján elkezdődik egy kapcsolat, és nem befejeződik, de ez a ritkább. A férfiak is úgy vannak kódolva, hogy értékesebb az a lány, akiért küzdeni kell. Játszmák és szerepjátékok, ez jellemzi a magyar morális társadalmat. 

A brazil emellett mindezekre a kérdésekre legyint. Nem lesz egy lány attól ribanc, ha több, mint 20 férfival feküdt le, szabadon élik meg a szexualitásukat, minden erkölcsi vívódást és morális kérdést feleslegesen nem kevernek az ügybe. De az elköteleződés utáni időszakra is nagyon leegyszerűsített szabályuk van: ha megcsaltál, fel is út, le is út. Azonnal. Nem számít a közös vagyok, és hány gyerekük van otthon, a félrekefélés lehetetlenné teszi a további együttélést.   

 

Magyarországon komoly együttéléses kapcsolatban és házasságban is az esetek 70-80%-ban a párok nem maradnak hűségesek egymáshoz. Ki alkalmanként egyéjszakás kalandot vállal be, ki rendszeres szeretőt tart éveken keresztűl a párja mellett, de nem válnak el. A vagyon és a család együtt tartása fontosabb, mint a hűség. A kapcsolat persze onnantól kezdve megromlik. A férj vagy a feleség inkább becsukja a szemét és eltűri párja félrelépéseit. A nők sem hűségesebbek, mint a férfiak, csak ügyesebben rejtik el a nyomokat. És természetesen néhány év múlva a válás is bekövetkezik, csak sokkal több lelkifájdalommal terhelve. A maradék 20 % meg együttmarad, nem együtt élnek, hanem együtt laknak. 10 %-nál többre nem tippelem a holtodiglan tartó hűséget egyik kapcsolatnál sem. 

Talitat egy éjszakát hosztoltam, bementünk a szokásos körútra, Gozsdu-udvar, majd tánc a Szimplakertben sok sok ciderrel és még több tequilával. Talita fizette az egész estét. Első pillanatra megvolt közöttünk az összehang, sajnáltam, hogy nem marad tovább nákam. Másnap Talita egy lakást bérelt 3 éjszakára, mert a barátja jött utána Brüsszelből, hogy együtt tölthessenek Budapesten egy romantikus hétvégét. Péntek este még átmentem hozzá néhány üveg ciderral, István is meglátogatott mindket egy órára, éjfélig maradtunk nála, amíg nem érkezett meg Talita pasija. Hétvégén már csak egy ölelés erejéig futottunk össze, hogy gyorsan elkészíthessem róla a fenti fényképet. 

Kövess Facebookon és Instagramon is.