Zürichben és Torontóban is bármikor leálltam a járda közepén egy térképbe temetkezve, egy percen belül feltűnt egy mosolygós helyi, és megkérdezte segíthet-e. Mindig megállapítottam, hogy milyen jófejség ez. Na én ezt korábban nem csináltam budapesti turistákkal, de az elmúlt hónapban majdnem minden térképnézegetőhöz odamentem a Can I help you? kérdéssel, 90 %-ban nagyon hálásak voltak, és egyből tele voltak kérdésekkel, a maradék 10 % nem beszélt angolul.

Lost-Tourists.jpg

Mivel borzasztó a lokációs/eltévedős/helyfelismerős képességem, ezért mindig kínosan hosszú ideig eltart, amíg megtalálom a térképen a hol vagyunk most pontot. Egyszer az is előfordult, hogy a turista tipródva megkérdte, hogy idevalósi vagyok e, amikor már túl sokig néztem a budapesti belvárosi térképet.. Lehet, hogy gyakorolnom kéne otthon.. 

Tegnap egy francia párhoz mentem oda a Vígszinház és a Nyugati között, megmutattam nekik hol vagyunk a térképen, tök máshol keresték, majd megkérdezték merre menjenek, ha egy finom pohár bort akarnak inni. Elirányítottam őket a zsidó negyedbe. Később jutott már az eszembe, hogy azon belül is a Gozsduba, a DiVinoba kellett volna őket küldeni. Búcsúzóul még hozzátettem, hogy Have fun and enjoy to Budapest. Ettől teljesen odavoltak. Remélem úgy mennek haza, hogy milyen segítőkészek és kedvesek Pesten a helyiek :-)

lost.jpg

Azt tanácsolom nektek is, hogy az utcát járva, ha van egy perc megállnivaló időtök, és láttok tanácstalan turistát, akkor ajánljátok fel a segítségeteket. Hálásak lesznek, és nektek is jó érzés lesz segíteni. Emellett lehet még nekik BKK automatánál is segíteni jegyet vásárolni, hiába van angol menü, sok magyarnak is bonyolult végigklikkelgetni. 

Kövess Facebookon és Instagramon is