Egy Angliában élő ismerősöm, akivel egy CS meetingen találkoztam először, meghívott egy egy hetes Londoni és Dél-Angliai utazásra. Az invitáláshoz repülőjegyet is küldött, így igent mondtam. 13 éve voltam a Nagy Britanniai fővárosban kétszer is, kíváncsian várom mennyire változott meg azóta.

timthumb.pngAz első 4 napot Londonban, és a maradék 3 napot vidéken tervezem tölteni. Van néhány Londonban élő magyar ismerősöm, de azt gondoltam, sokkal érdekesebb lenne, ha nem náluk, hanem a couchsurfingen keresztül keresnék magamnak egy kanapét.

A londoni kereséshez 25 ezer találatot dob fel a CS, ebből nagy része csak hang out vagy épp utazik, inaktív stb. Szeptember 4 és 12 között két-három estém ment rá, hogy kiválasszak 10 potenciális hostot. Ami fontos volt nekem: lehetőleg az egyes zónában lakjon, legyen minimálisan 3-4 pozitív referenciája, szimpatikus legyen, korban (25-50) passzoljon hozzám.

A keresés során azt tapasztaltam, hogy az elérhető kanapé beállítású Londonerek 70 százaléka nem írja ki az adatlapjára, hogy London melyik részén él. Viszont képtelenség mindenkinek levelet írni, hogy elnézést, de te hol is laksz pontosan? Találtam olyan férfi hostot is, akinél minden stimmelt: kor, jó fej, Central London, 90 poz refi, viszont a Preferred Gender: male. Azaz ezt bebuktam.

A tapasztalt CS ismerőseim szuggesztíven javasolták, hogy minimum 30 hostnak írjak, London nagyon népszerű város, mint pl. Róma vagy Barcelona. Rémülten tiltakoztam, hiszen eddig is minimum 5 órám ment el 10 host megtalálásával, nem vagyok képes még tízet erre áldozni. Levelet írni könnyű, megírtam egy alap levelet és minden kérésnél 3-4 mondatot változtattam perszonalizálva a hostra. Az alap levelem szerintem nagyon jól sikerült: alapos, udvarias, figyelmes és mindenkit a nevével szólítottam meg.