Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A CouchSurfinghez 11 másodpercenként csatlakozik egy új tag

Megkerestem a CouchSurfing International Inc.-t, hogy válaszoljanak nekem néhány kérdésemre a CS szervezet gazdasági hátterét illetően. Eredeti terveim szerint Casey Fentonnal szerettem volna interjút készíteni, de sajnos az nem jött össze. A lenti kérdéseken kívül még Casey saját CS tapasztalataira lettem volna kiváncsi, de ahhoz túl kicsi a blogom, hogy ő válaszoljon nekem:

Although Casey is still on our board of directors, he is only occasionally available for interviews, and generally only with larger publications.

Noha Casey még az igazgatótanácsunk tagja, csak alkalmanként elérhető interjúkra, és általában csak a nagyobb kiadványok részére.

A végleges interjú alanyom Heather O'Brien lett, aki a CouchSurfing Inc. vállalatnál média projektmenedzser pozíciót tölt be.

Heathermosquefilming-e1350953216126.jpeg

2003-tól 2011-ig miből tartotta fel magát a szervezet?
2003-ban a honlap még béta verzióban volt, semmilyen anyagi forrásunk nem volt. A költségeket Casey fizette önerőből. 2004 és 2011 között kizárólag adományokból és a címhítelesítési (verifikáció) bevételekből üzemeltünk.

2 Tovább »

Médiavisszhang

A blogunk májusi indulása óta keltett egy kis figyelmet más médiaorgánumoknál is. Íme:

Plastik.hu - május 29. - CouchSurfing blog

Vonzovera.com - június 20. - Mi az a CouchSurfing (CS)?

Petőfi Rádió - június 20. - Egész úton hazafelé c. műsor (nem találtam meg a honlapon hol lehet visszahallgatni) 

Plastik.hu - június 25. - Budapesti kalandok

Travelo.hu - június 29. - Töltsd a kanapémon az éjszakát ingyen!

Kossuth Rádió - Július 18. - Trendidők című magazin (már nem található meg a hagtárban)

Kossuth Rádió - augusztus 16.  - A műsor 17.06-kor kezdődik

Vipcast.hu - augusztus 22. - A kanapészörfös (a link alatt megtalálható a teljes interjú, ami két részletben a Kossuth Rádióban is lement)

news (1).gif

14 Tovább »

A karmikus CouchSurfing, add vissza amit kivettél belőle

554816_4399943682244_1015948709_n.jpegErdélyi Melinda 23 éves, 2008 óta tagja a CouchSurfingnek. Az ELTE bölcsész karán tanul török nyelvet. Angolul, törökül és németül beszél. 26 barátja van, 12 surfertől és 13 hosttól van pozitív referenciája a CouchSurfing adatlapján. Egy éjszakát hostolt minket is Tapolcán.

Mi volt az első host élményed?
Hospitality Clubbal volt az első, két cseh fiatal jött, akik úgy döntöttek, hogy Prágából elköltöznek vidékre. Megérkezéskor leültek az asztalunkhoz, pálinkáztunk, beszélgettünk a magyar kultúráról. Velük még alig mertem angolul megszólalni, hiába volt nyelvvizsgám, nem beszélgettem korábban még külföldiekkel. A pálinkázás közben kissé becsíptünk és ettől megeredt a nyelvem. Azóta nem gond megszólalni idegen nyelven.

A második vendégem egy fiatal mexikói srác volt, két éjszakára jött. Főztünk neki gulyást és vargabélest, minden ételt lefotózott. A srác egyke, Mexico Cityben nőtt fel, Barcelonában és Hollandiában tanult. Bejárta a világot, mert az édesanyja légikísérő volt és rajta keresztül tudott ingyen repülőjegyeket szerezni. Inkább őt tekintem első igazi couchsurfing experience-nek.

Hova utaztál először a CouchSurfing segítségével?
Legelőször Olaszországba utaztam surferként 4 évvel ezelőtt. Barátnőmmel vágtunk neki az útnak gimnázium után.

26 Tovább »

A konzervatív keleti kultúra találkozása a homoszexualitással

 

Photo1 (33).jpgA tajvani Duck Wang a korához képest majdnem világutazó. 24 évesen már közel 25 országban járt. A CouchSurfinget használva 10 országot látogatott meg, és több, mint 20 várost nézett meg. Budapestre múlt héten látogatott el. 

Hova utaztál először a CS segítségével és mik voltak a tapasztalataid? Mi várt téged ott és milyen volt a hostod?
Az első igazi CS élményem 2011. decemberében Németországban, Hamburgban történt meg velem. A hostjaim egy pár volt, értem jöttek a vasútállomásra és hazavittek. Halál pontosak voltak, ott voltak este 7.00-kor, amikor találkoznunk kellett. Finom és egyszerű vacsorát főztek nekem, de mindketten épp akkor fejezték be a munkájukat, és meglehetősen kimerültek voltak. Nagyon jó élmény volt velük lenni. Kíváncsiak voltak a kultúrámra és az országomra, és tényleg meg akartak engem ismerni. Napközben minden nap küldtek nekem egy sms-t, hogy hogyan telt a napom és mit szeretnék este csinálni. Hihetetlen sokat törődtek velem. Ebből a tapasztalatból azt tanultam, hogy ki kell mutatnod a kíváncsiságodat és tisztelned kell a hostodat vagy a surferedet, így jobban megismerheted a kultúráját és a hátterét. Azt hiszem ez pontosan leírja a couchsurfing szellemiségét. 

Mi volt a legizgalmasabb, a legegyedülállóbb élményed az utazásaid során a CS-hez kapcsolódóan? 
A legmegkapóbb élményem Lisszabonban, Portugáliában történt meg velem. Találkoztam egy szuper csodálatos hosttal, aki egykorú volt velem. Két napot töltött el azzal, hogy megmutassa Lisszabont és elmesélje a városa és az országa történelmét. Ugyanakkor meghívott a barátai születésnapi bulijára is. A hostom biszexuális, és a legtöbb barátja is szintén meleg volt. Szóval a szemem előtt láttam rengeteg fiút csókolózni. Nem diszkriminálom a melegeket és a biszexuálisokat, csupán csak azért mert egy konzervatív keleti kulturális környezetből származom, de elsőre mégis eléggé sokkolóan hatott rám a látvány. De nagyon kedves emberek voltak és igen csak megkedveltem őket. Vacsora után elmentünk egy híres lisszaboni szórakozó negyedbe. Általában nem járok éjszakai klubokba, de tetszett és megnyugtató volt a hangulat, ami ott körülvett minket. Hihetetlenül zsúfolt volt a hely, de boldognak éreztem magam. A vendéglátóm nagyon törődően viselkedett a barátaival és engem is úgy kezelt, mintha a barátja lennék. Nagyon jó érzés volt ezt megélni. 
 
Milyen nemzetiségű volt a legérdekesebb couchsurfered, akit befogadtál eddig? 
Szeretnék több időt eltölteni latin-amerikai emberekkel. A személyiségük teljesen eltér az ázsiai emberekétől. Szeretném élvezni a velük töltött időt. Szerencsére már volt alkalmam néhány latin-amerikai emberrel találkozni korábban. Azt hiszem, érdekes lehet együtt élni velük. Igazából én nem hostolok, talán a jövőben, ha lesz nagyobb lakásom egy külön szobával, megteszem!
 
Mik a legfontosabb tanácsok, amit szerinted figyelembe kell venni, ha te utazol valakihez vagy épp befogadóként vagy?
Akár a hostnak, akár a surfernek meg kell adni egymásnak a telefonszámukat, amivel akár azonnal fel tudjátok venni a kapcsolatot. Vagy próbálj meg rögtön válaszolni a kérdésekre. Végül viselkedj tisztelettel a másik iránt. Mint surfer, légy udvarias, és kérd el, mielőtt elveszel valamit, és távozáskor hagyj magad után tisztaságot és rendet.
 
 
 
0 Tovább »

A referenciák elsősorban csak udvarias megjegyzések a másikról

Negyedik vendégem Jerome Alexandre 36 éves francia web fejlesztő Párizsból. 7 napja kezdte meg az utazását és jelenlegi tervei szerint soha nem fog hazatérni. 

Hova utaztál először a CS segítségével és mik voltak a tapasztalataid? Mi várt téged ott és milyen volt a hostod?

Az életem első utazás a CS-vel még nagyon friss élmény. A világ körüli utam első szakasza csak a múlt héten kezdődött. Firenzében, Olaszországban jártam, a hostom egy brazil fiú volt, aki átmenetileg él ott. A lakása csak részlegesen volt bútorozva, még kanapéja sem volt, csak egy vékony kis matracon aludhattam. De erre előre figyelmeztetett. A lakás többi része viszont nagyon kényelmes és jól felszerelt (konyha, fürdőszoba) volt. Sőt, nagyon otthonosan éreztem magam nála, mondtam is neki, hogy minden, amire szükségem van, az csak egy tető a fejem felett és egy jó társaság! Pontosan ez az, amit meg is kaptam. Michael 35 éves, okos, sokat utazott és sok helyen élt a világon, örömmel hallgattam a történeteit. Csak egy éjszakát töltöttem itt, és ezt sajnálom is - mivel ha szimpatikusak vagytok egymásnak, ez az idő túl rövid ahhoz, hogy valóban érdekes dolgokat csinálj, és hogy kötődés alakuljon ki.


Mi volt a legizgalmasabb, a legegyedülállóbb élményed az utazásaid során a CS-hez kapcsolódóan? Milyen nemzetiségű volt a legérdekesebb couchsurfered, akit befogadtál eddig? 
Nos, még csak három hostom volt, beleértve téged is Rita! Ezt megelőzően, csak két couchsurferem lakott nálam Párizsban. De a második hostom Ljubljanában, Szlovéniában bizonyosan egyedülálló találkozás volt. Úgy terveztem, hogy csak egy éjszakát maradok, de végül 4 lett belőle! Először ő fedezte fel az útvonaltervemet a CS site-on, és küldött nekem egy meghívó levelet, mivel látta a profilomon, hogy sok közös érdeklődési területünk van (könyvek, filmek, zenék). Mikor találkoztunk az állomáson, mindketten azonnal megtaláltuk a közös nevezőt és a későbbiekben is nagyon kényelmesen éreztük magunkat egymással. A lakótársaival és a barátaival is remekül éreztem magamat. Az első nap javasolta is nekem, hogy maradjak tovább, és nagyon hálás vagyok, hogy megtette. Négy napot töltöttünk együtt. Megmutatta a városa és országa látnivalóit is (hála a bátyja autójának!). Minden nagyon könnyed és egyszerű volt. Úgy tekintek rá, mint a barátomra. És Ljubljana is nagyon gyönyörű és nagyszerűen élhető hely. 
 
Mik a legfontosabb tanácsok, amit szerinted figyelembe kell venni, ha te utazol valakihez vagy épp befogadóként vagy?
Nagyon fontos, hogy úgy válaszd ki a hostodat a profilja alapján, hogy biztos legyél benne, hogy van sok közös vonásotok, közös dolgok, amiket megoszthattok egymással. Munka, hobbi, eszmék, ideálok. Nem biztos, hogy a referencákra kell támaszkodnod, mert azt hiszem a kommentek elsősorban csak udvarias megjegyzések a másikról. Az embereket elsősorban a kor és a társadalmi háttér alapján kell kiválasztanod, kivéve ha új élményeket akarsz szerezni! Kívánatos lenne, hogy előtte néhány üzenetet váltsatok egymással, mielőtt megállapodnátok a host/surf ügyben. Biztonsági okokból szerintem fontos, hogy a találkozót a weboldalon keresztül váltott üzenetekkel beszéld meg, így nyoma marad a dolognak. A telefonszámokat, címeket és a lakáshoz való eljutás részleteit szintén a weboldalon keresztül cseréljétek ki, még akkor is, ha a találkozót más csatornán beszélitek meg.
Photo1 (4).jpg
 
0 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz