Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy EnglishMan budapesti élete

Daniel Hall angol couchsurfer 9 éve él Magyarországon. 4 éve tagja a Couchsurfingnek, bár nem a legaktívabb fajtából: 6 pozitív referenciája van, ebből 3 surfertől és 2 hostól. Megkerestem, hogy meséljen nekem milyen az élete egy EnglishMan angoltanárnak Budapesten.

Photo1 (30).jpg

21 Tovább »

Médiavisszhang II.

A blogunk májusi indulása óta keltett egy kis figyelmet más médiaorgánumoknál is. Íme:

Az első gyűjtés itt látható. 

RTL Klub Híradó - 2012. október -

Beszámoló részletesebben itt.  

Kossuth Rádió - 2012. december 5.  - 08.30 katt a kis play ikonra. 

Femina.hu - 2012. december 20 - Videónterjúban nyilatkoztam itt. 

5 Perc Angol Magazin - 2013. január.

Photo1 (14).jpg 

1 Tovább »

Egy párizsi férfi budapesti élete III.

Jean-Christophe Bonis francia tanácsadó két éve él Budapesten. 5 éve tagja a CouchSurfingnek. Beválogattam őt is a leghelyesebb CS tagok listámba. Szerettem volna tudni hogyan él egy francia Magyarországon, ezért elhívtam kávézni. Az interjú első részét itt találod, a második részt pedig itt olvashatod.

Voltak negatív tapasztalataid?
Soha nem volt még rossz tapasztalatom. A legrosszabb élményem csak az volt, hogy nem volt meg az összhang, a közös nyelv a vendégemmel. Engem is sokan használtak ingyen szállásnak, de nekem ez még nem negatív tapasztalat. Rengeteg alkalommal megtörtént velem és nem csináltam belőle nagy ügyet, ha csak a kanapémat akarták, és nem a társaságomat. Sok embernek különböző okai lehetnek miért használják a CS-t, vagy minden nap más hangulatban lehetünk, és éppen akkor találkozunk, amikor nem passzolunk egymáshoz.

Photo1 (5)_1.jpg

8 Tovább »

Egy párizsi férfi budapesti élete II.

Jean-Christophe Bonis francia tanácsadó két éve él Budapesten. 5 éve tagja a CouchSurfingnek. Beválogattam őt is a leghelyesebb CS tagok listámba. Szerettem volna tudni hogyan él egy francia Magyarországon, ezért elhívtam kávézni. Az interjú első része itt olvasható.

Tanulsz magyarul?
Igen, pár hete elkezdtem, de még nagyon nem megy. Talán pár hónap múlva már társaloghatok magyarul is veled. A kommunikációval nincs gond, hiszen mindenki beszél itt egy kicsit angolul. Nekem természetes az angol, mert minden nap használom. A legtöbb problémám a mentalitással van. Több alkalommal megtörtént velem, hogy egy szórakozóhelyen tetszett egy lány, szemezgettünk egymással, én odaléptem hozzá, majd ahogy kiderült, hogy külföldi vagyok, elküldött. A fő oka az lehet, hogy nagyon sok nyugati srác jön Budapestre, mivel olcsó a repülőjegy és a szállás. Ideutaznak legénybúcsúra, vagy csak bulizni, nagyon berúgnak és lehetetlen viselkednek az itteni lányokkal. Miattuk csalódott sok helyi nő a külföldiekben. Másik ok talán egy picit a nacionalizmus.

Photo1 (6)_1.jpg

72 Tovább »

Egy párizsi férfi budapesti élete

Jean-Christophe Bonis francia tanácsadó két éve él Budapesten. 5 éve tagja a CouchSurfingnek. Beválogattam őt is a leghelyesebb CS tagok listámba. Szerettem volna tudni hogyan él egy francia Magyarországon, ezért elhívtam kávézni.

Miért költöztél Budapestre?

Mindenki ezt kérdezi tőlem. Oh, egy fiatal pasi a csodálatos Párizs után miért pont Budapestre települ? Először is nem magyarországi vállalatnál dolgozom, külföldi nagy cégekkel állok szerződésben független magánvállalkozóként, a bevételeim is külföldről jönnek. Ez azt eredményezi, hogy akárhol élhetek, nem vagyok röghöz kötve. Két éve döntöttem el, hogy szeretnék máshol élni, körbenéztem a választható európai országok között és Budapest mellett döntöttem.

177393_4749009444188_1021044992_o.jpg

52 Tovább »

couchsurfing

blogavatar

A világ minden pontjáról fogadok utazókat és adok nekik szállást a kanapémon, és én is a couchsurfing.org-ot használom szálláskeresésre a saját utazásaimkor. A CS tapasztalataimat igyekszem megosztani a blogon. A CouchSurfing International Inc. és a blog között nincsen semmilyen intézményes kapcsolat. A vállalat sem a blogot, sem az íróit nem szponzorálja, és semmilyen anyagi juttatásban nem részesíti. I receive travelers from around the world and I provide them with accommodation on my couch. I also plan on using couchsurfing to find accommodation on my own travels. On this blog I write about my couchsurfing experience. There is no institutional relationship between CouchSurfing International Inc. and this blog. The company does not sponsor or pay any compensation to this blog and its authors.

Hirdetés

Facebook

Utolsó kommentek

Itt támogathatsz