Ukraine_svg.jpgHetvanhatodik vendégem volt két éjszakára még február végén, az ukrán Margarita Kirakosian (21) újságíró szakos egyetemi hallgató. Jelenleg Dániában jár egyetemre, szeptembertől Londonban fog tanulni kiemelkedően magas ösztöndíjjal. Szereti az orosz irodalmat. 9 alkalommal volt vendég, ő maga nem hosztolt senkit. 

Sokat beszélgettünk a Majdan téri tüntetésekről, mi okozta. Nem írom ide le, mert ugyanazt mesélte el, ami a hírekben is hallani lehetett. Rita kiemelkedően okos lány, sokra fogja vinni. Beszél az ukrán mellett oroszul és angolul. 

margarita.jpg

Az első este otthon maradtunk. Másnap ő várost nézett, én dolgoztam. Este találkoztunk a Jászain, és beültünk a Kino kávézóba. Ittunk egy lattét, amire én hívtam meg. Örömmel azonnal elfogadta. Azt gondoltam róla, hogy szegény ukrán egyetemista, akit támogatni kell, de mint kiderült elég szép ösztöndíjat kap Dániában, és a budapesti útjára is sok pénzt hozott. A gyűjtőjegyért a jegypénztárban 30 000 Ft-ot akart fizetni, mert benézett a két bankjegyen egy nullát. Gyorsan korrigáltam a hibát. 

Mikor hazaértünk ideadta a thank you giftjét, ami 5 hrivnya volt, ez kb 140 Ft-nak felel meg. Lesokkolt az "ajándéka", amire hangos nevetéssel reagáltam. A komment az volt, hogy nem volt ideje ajándékot venni, vagy hozni otthonról, ezért ez a bankjegy legyen emlék Ukrajnából. Megköszöntem, és eltettem a fizettségemet ajándékomat.   

20140325_185444_resized.jpg 

Kövess Facebookon is!