Sok sok pozitív és semleges hatással voltak rám az idei vendégeim (is), és néhány negatív élmény is ért. Voltak olyan szörferek is, akik belopták magukat a szívembe, vagy valamilyen szempontból fontossá váltak nekem, és volt akivel rövidebb-hosszabb ideig barátok is lettünk. Szinte mindegyikkel tartom azóta is a kapcsolatot. Csak a számomra 6+1 legfontosabbak vendégről írok itt egy kis listát. (Rajtuk kivül volt még számtalan nagyon jó couchsurfing hosztolásom, csak azok az élmények mikro-barátság élmények maradtak, addig voltunk kapcsolatban, amíg nálam laktak, vagy távozásuk után már nem voltak rám hatással.) Lássuk kik is voltak a legfontosabbak időrendben.  

Januárban Ariel látogatott meg Izraelből. Vallásos zsidó srác volt, az első napokban még megilletődtem a reggeli szertartásos imádkozásától. Nem jelezte hány napra jönne, de egy hét után meg kellett kérnem, hogy menjen el. Nem azért mert rossz társaság volt, hanem egyszerűen csak elfáradtam a hosztolásába. Ebből lett egy kis félreértés és sértődés is. Ő volt a második vendég, akivel vidékre utaztam, pontosabban a szülővárosomba Egerbe, két napra. Megnevettetett, megnyíltunk egymásnak és igazán felszabadultan éreztem magam a társaságában. Vele távozása után még jó darabig tartottuk a kapcsolatot, de ma már nem igazán. 

735191_10200253183993289_1033110590_n.jpg

Júniusban találkoztam a perzsa Sean-val, az Iránban felcseperedett, de már 20 éve Torontóban élő professzorral. Néhány napot lakott nálam, igazán intellektuális értékű volt a vele eltöltött idő. Kiemelkedően okos pasi, tanultam tőle néhány fontos dolgot. Igen aktív napokat töltöttünk el együtt. A FB-n barátok vagyunk, de ma már nem tartjuk a kapcsolatot. 

Szintén júniusban az amerikai Raelina látogatott vissza a meghívásomra. Legelőször az előző év decemberében hosztoltam őt, és rögtön barátok lettünk. Egy estét lakott most ismét nálam. Az árvíz idején mászkáltunk a Duna parton egész éjszaka. A lány őrült ösztönlény, végtelenül okos és tehetséges. Sokmindenben a 20 éves önmagamra emlékeztet. Ő maga is ezt írta a CS friend kapcsolat megjegyzés részébe: "I traveled into the future and met myself but she went by Rita not Raelina. " Viszonylag rendszeresen tartjuk a kapcsolatot. Raelina időközben visszaköltözött Denverbe. Kb. 2 hónapja kopaszra vágatta a hosszú szép haját, most már hálistennek növeszti újra, csak ki akarta próbálni hogy néz ki kopaszon. Egy év múlva Bangalore-ba költözik egy évre és egy start up cégnél fog dolgozni. Jelenleg is szabadúszó grafik dizájnerként dolgozik és az egyetemre csak később fog visszamenni. Nem tudom mikor fogom újra látni, de tudom, hogy még találkozni fogunk. 

raelina.jpeg

Júliusban két napig hosztoltam a szintén amerikai Josh-t, aki épp világ körüli úton volt egyedül, és várt a barátnője szeptember eleji csatlakozására. Josh a legszokatlanabb thank you giftet adta nekem: befizetett egy sztriptízbárba egy öltáncra. Az eseményről részletes beszámolót írtam, amit közel 25 ezren olvastatok, és ezzel a blog top 5 leglátogatottabb posztja lett. :-). Josh-t nagyon nagyon megkedveltem. Az együtt töltött szűk két napot talán az általa rólam írt referencia szövegben található egy mondata írja le a legjobban: "and there was never a dull moment when we were hanging out". Josh Budapest után tényleg bejárta a világ egy részét. Szeptember végén szakított a barátnőjével egy hónap együtt utazás után. Augusztus és december között a Facebook posztjai tanulsága szerint elment Krakkóba, Horvátországba, Bolognába, Barcelonába, Londonba, Brüsszelbe, Brugesbe, Antwerpenbe, Grúziába, Sri Lankára, Goara, Mumbaiba, Delhibe, Szöulba, Tokióba és onnan decemberben hazament Los Angelesbe. Az egyik barátjával Oklahoma Citybe fog költözni és fémszobrokat fognak alkotni, virágokat stb. Gimnáiumban is foglalkozott ezzel és állítólag jó volt benne. Facebook cseten tartom vele a kapcsolatot alkalmanként. 

Decemberben két napig határozottan remek és minden ízében természetes élményem volt Lizzel, a paraguayi negyedvér indián lánnyal és Jakubbal, a cseh barátjával. Egyszerűen élveztem a pezsgő, sokszínű, vidám és tiszta szívű társaságukat. Nem olyanok voltak, mint én, vagy amit ilyenkor szokott érezni az ember, amikor megkedveli a másikat, hogy oly sok minden közös bennünk, egyáltalán nem. Viszont passzoltunk egymáshoz, értettük egymást, azaz közös nevezőn voltunk. Ő így fogalmazott a referenciájában: "We matched from the beginning". Facebookon felvettük egymást, de még friss a CS élmény, hogy tudjam tartós lesz e a kapcsolattartás. 

1476166_10151735964995927_1335780084_n.jpg

Decemberi és a 2013 utolsó CS vendége az amerikai Emily. Azt hiszem máskor is találkoznék vele, ha itt élne Budapesten. De nem itt él, és ez a CS hátulütője. Azok is elmennének, akik szeretnéd, ha maradnának. :-(. December 23-án utazott tovább, FB-n persze barátok lettünk. Tőlem továbbment Bécsbe, majd Zürichbe, onnan Párizsba, aztén Brugesba. Év elején visszatér Szófiába. 

emily2.jpg

Ha nincs a couchsurfing, soha nem találkozom velük. 

Kövess Facebookon is!